Centrala termica independenta de energia electrica

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • GabyOssy
    Incepator
    • 10.aug.2009
    • 39

    Centrala termica independenta de energia electrica

    Iarna aceasta a fost (si este inca) groaznica. Locuim intr-o casa cu amprenta de 64mp, parter, etaj + pod. Am pregatit din start casa pentru centrala electrica. Nu am instalat inca nici centrala si nici radiatoare (din lipsa de fonduri). Iarna aceasta ne incalzim cu calorifere pe ulei, insa vrem ca in vara sa ne ocupam de instalarea centralei. Problema cu care ne-am confruntat in aceasta a doua iarna petrecuta aici este caderea retelei electrice pentru perioade lungi de timp (de la 15 ore la 5 zile) datorita conditiilor meteo. Iarna viitoare insa vom avea un bebe in casa, deci nu ne vom mai permite sa facem frigul zile si nopti la rand, cu drumurile blocate de nameti si soselele inchise.

    Centrala electrica nu mai este o optiune pentru noi in acest moment. Vrem sa ne orientam catre un sistem care sa ne ofere un grad mare de autonomie, dar care sa necesite un timp de intretinere decent. Din cate am reusit eu sa inteleg, chiar si centralele pe lemne necesita racordrea si alimentarea cu energie electrica. Ce solutii avem sa mentinem un grad de confort termic fara a depinde de alimentarea cu energie electrica?

    Vrem sa putem folosi instalatia deja facuta pentru casa, sa putem instala radiatoare. Centralele pe peleti sunt iesite din bugetul nostru. Ne-am orienta catre o centrala pe lemne cu gazeificare, insa... centrala se opreste automat cand se taie curentul?... Cum scapam de aceasta problema a dependentei de curent?
  • nicu78
    Living Legend
    • 25.mar.2010
    • 1164

    #2
    Si eu sint in aceeasi situatie ca si tine ....numai ca eu nu locuiesc acuma acasa la mine , ci socriii mei , si o trebuit sa le cit de cit conditiii de locuit.
    Uite ce am facut ......o soba de teracota la parter ...adica in living , care bineinteles incalzeste tot parterul .....si sus am luat un calorifer electric care sa mai incalzeasca din cind ..in cind ..sa nu am probleme cu igrasia ...ca sus nu am terminat.
    Si la mine se intrerupe curentul foarte des ....dar tu poti sa instalezi si un generator ...eu la toamna cind pun centrala imi pun si generator ...

    Comentariu

    • GabyOssy
      Incepator
      • 10.aug.2009
      • 39

      #3
      Noua ne-ar fi greu sa avem doar parterul incalzit, pentru ca suntem o familie numeroasa. Nu vad ce sanse avem sa ne adunam cu totii (6 insi) pentru a dormi in sufragerie. Soba de teracota, din cate mi-aduc eu aminte de pe vremea cand aveam asa ceva (in copilarie), presupune destul de mult timp si energie pentru mentenanta, mai ales ca vrem o solutie permanenta, nu doar pentru cand pica curentul. Dinamica familiei noastre nu prea permite incarcarea sobei cu lemne la intervale scurte de timp, curatatul (la fel de des) al cenusei, etc. Un sistem tip centrala ar fi ideal. Ai mentionat insa generatorul. Ce tip si capacitate generator ar putea sa-mi mentina o centrala pe lemne functionala timp de 5 zile?...Cand ma gandesc ca si generatorul se adauga la costuri..... Brrrr. ma ia cu frig iar....

      Comentariu

      • Mircea G
        Living Legend
        • 14.ian.2007
        • 12085

        #4
        Centrala termica inseamna automatizare si circulatia fortata a apei , deci curent.
        Fara curent nu exista decit un " cazan " cu circulatie atmosferica si "automatizare manuala" adica cineva trebuie sa se ocupe si supravegheze cazanul .
        ...........
        O centrala si un generator pt curent nu va rezolva problema decit daca sinteti dispus sa investiti destul de mult spre aberant , daca vreti confort .
        O centrala si un generator , va poate rezolva problema dar necesita supraveghere pe timp de criza !
        Adica : centrala nu merge permanent , nevoia de curent este aleatorie . Nu cred ca va permiteti sa tineti generatorul pornit 5 zile . Un generator sa porneasca numai cind este nevoie de el la centrala , deja inseamna un sistem complicat . Ar trebui ca centrala sa stea pe ups si cind declanseaza pornirea , sa comande un sistem ce porneste generatorul , opreste ups-ul si trece pe curentul generatorului . Adica brrrrr complicat si aberant ...
        Varianta de iesit din criza si trecut peste perioada de criza : un generator ieftin , orice panarama posibila este ok , si cineva sa supravegheze treaba . Cind scade temperatura in casa , porneste generatorul la " sfara " si da drumul la centrala . Cind s-a incalzit , se opreste generatorul . Ieftin si fezabil , cost investie minimim dar cu cineva acasa !
        Asa ceva ar fi ok .
        ........................
        PS. Mentenata , dinamica familiei .. se pare ca vorbim din lumi diferite si oferta cu trasul la sfoara pt pornirea generatorului cade ...
        Generatorul se alege in functie de consumul automatizarii centralei .
        Ultima editare de Mircea G; 07.feb.2012, 07:41.
        Instalatii verificari-revizii gaze

        Comentariu

        • GabyOssy
          Incepator
          • 10.aug.2009
          • 39

          #5
          Multumesc pentru raspuns, Dl. Mircea. Fiind o persoana care nu se pricepe, m-ati ajutat sa inteleg mai bine cum ar functiona un asemenea sistem - parcurgand oferte de pret de pe un site pe altul si necunoscand cum functioneaza in mod practic o astfel de centrala, n-am inteles mare lucru, am putut doar sa presupun.

          Da, instalarea de sobe teracota in fiecare camera ca metoda permanenta pentru incalzire, nu este o optiune fezabila pentru noi - n-are nimeni timpul necesar sa incarce si sa curete atatea sobe, iar instalarea uneia la parter, tot nu ne scapa de incalzirea pe sistem electric, care este foarte costisitoare si extrem de incomoda pe timp de criza. Trecerea pe lemne pare cea mai buna optiune in momentul de fata, si instalarea unei centrale termice care sa presupuna incarcarea cu lemne la un interval mai mare de timp, dar pentru toata casa, ar fi varianta care se potriveste cel mai bine familiei noastre.

          In perioade de criza suntem oricum blocati in casa, si deci am avea cum sa supraveghem generatorul. Acum, spre exemplu, suntem blocati de cateva zile, fara sa putem ajunge in Bucuresti. Daca nu ne-ar fi dat drumul la curent (si a fost oprit aproape 17 ore), am fi fost intr-o situatie extrem de neplacuta. Anul trecut am stat 5 zile fara curent, dar temperaturile n-au fost atat de joase si am reusit sa supravietuim. Iarna viitoare este exclus sa mai stam fara curent: chiar si 17 ore -- la -20 grade este prea mult, oricat de bine este de izolata casa, atunci cand vorbim de un nou-nascut. Asadar, daca e criza, suntem oricum blocati in casa. Mentinerea generatorului in functiune pentru un timp de 5 zile este exclusa, dar macar daca am putea reincalzi casa la diferite intervale de timp, dupa care sa oprim, asa cum ati spus - tot ar fi ceva fata de nimic in momentul de fata.

          Dupa cum ati spus, o centrala si un generator par varianta cea mai buna pentru noi. Daca aveti cunostinte despre vreun sistem cu gazeificare cu un bun randament si raport calitate-pret, imi puteti face o recomandare?

          Va multumesc.

          Comentariu

          • Mircea G
            Living Legend
            • 14.ian.2007
            • 12085

            #6
            Imi pare rau , n-am montat asa ceva doar am facut niste mici interventii . Nu pot face o recomandare .
            Instalatii verificari-revizii gaze

            Comentariu

            • mihai bonda
              Membru
              • 29.ian.2012
              • 144

              #7
              noi, la casa avem centrala cu lemne , la fel, iarna cam pica curentul ....dar avem montate in living si la parter si la etaj cate un semineu care face fata cu brio unei suprafete utile de 130 m / nivel (daca las toate usile deschise la camere)...chestia cu generatorul e ok la pene de curent de cateva ore si in cazul in care pana nu are loc in toiul noptii...cel mai clasic e cu soba in fiecare incapere..(implica mai mult efort cu carat lemne supravegheat foc.etc)

              Comentariu

              • Consultant climatizare
                Moderator
                • 17.oct.2007
                • 3639

                #8
                Intradevar nu prea exista o solutie care sa rezolve aceasta problema pe termen lung, pe termen scurt cateva ore se poate rezolva dar pe termen lung nu exista decat solutii foarte costisitoare .

                Comentariu

                • kristina_racoasa
                  Membru marcant
                  • 18.oct.2007
                  • 403

                  #9
                  Asa este, cel mai clasic e cu sobe in fiecare camera...sobe care dupa cativa ani de functionare incep sa faca probleme, mai ales daca afara bate vantul. Totusi, cei ce au inventat centrala au facut-o cu un scop banuiesc, in afara de a face profit. Noi am montat centrala, am stricat toate sobele din casa si am cumparat un generator, cel mai mic la vremea aceea, de 600 watti. Am dat pe el 200 lei. E o chinezarie dar ne scoate din necaz. Singura problema este pornirea lui, nu se poate automatiza. Tragem la ``sfara``, cum scria si dl. Mircea... Cu 4 litri de benzina merge centrala peste 24 de ore. Insa, atunci cand este avarie folosim mai multe: tv, laptop, hidrofor, veioza dar scade autonomia, insa nu e ``bai``, benzina este la peco. Cred ca se merita, doar nu e pana de curent mereu. Pe perioada iernii cate zile poti ramane fara curent? Daca iti permiti cumperi un generator ce porneste la buton, cu baterie si se automatizeaza simplu. Cade curentul, porneste acesta, vine curentul, se opreste. Si mai legi si altceva pe langa centrala: un bec,doua, televizor, laptop...

                  Comentariu

                  • gabbiy
                    Incepator
                    • 26.iul.2012
                    • 1

                    #10
                    Răspuns la: Centrala termica independenta de energia electrica

                    nu vati gandit nimeni la o tehnologie neconvetionala ca in timpul ieri cand se opreste curentul sunt vanturi si acestea poate sa produca suficienta energie sa asigure functionarea unei centrale indiferent de tipul ce combustibil folosit
                    si gazele arse se pot folosi sa produca un curent suficine pentru a se automentina (autonomie in fuctionare)

                    Comentariu

                    • Consultant climatizare
                      Moderator
                      • 17.oct.2007
                      • 3639

                      #11
                      Răspuns la: Centrala termica independenta de energia electrica

                      Postat în original de gabbiy
                      nu vati gandit nimeni la o tehnologie neconvetionala ca in timpul ieri cand se opreste curentul sunt vanturi si acestea poate sa produca suficienta energie sa asigure functionarea unei centrale indiferent de tipul ce combustibil folosit
                      si gazele arse se pot folosi sa produca un curent suficine pentru a se automentina (autonomie in fuctionare)
                      Eu am spus ca exista solutii dar foarte costisitoare aici includeam: eoliene, panouri fotovoltaice, grup electrogen, etc.

                      Comentariu

                      Procesare...