Purificarea si odorizarea aerului

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi
  • huhulea2002
    Incepator
    • 26.mar.2006
    • 6

    Purificarea si odorizarea aerului

    Buna ziua!
    Sub nici o forma nu doresc sa montez hota in bucatarie si ma intrebam cam ce solutii alternative ar fi pentru a rezolva problema mirosurilor de mancare si fum. Am vazut ca exista niste purificatoare/perdele de aer, dar de foarte mare capacitate (si foarte scumpe), preum si niste sisteme de ventilatie. Eu as dori o instalatie/echipament care sa purifice aerul, sa-l odorizeze si sa-l ventileze.
    As prefera un sistem care sa poata fi instalat vertical si care sa poata fi mascat cu o perdea subtire.
    Precizez ca bucataria mea are 8mp.
    Exista ceea ce vreau?
  • Ing. Teodor BALAN
    Membru
    • 25.feb.2006
    • 268

    #2
    Purificarea si odorizarea aerului

    Stimate Domn,

    Din pacate, ceea ce doriti Dvs. este inca de domeniul fanteziei!
    Daca este bucatarie, atunci putem presupune ca in acel spatiu se si pregateste mancare. Prin urmare, au loc degajari de aburi de diferite temperaturi si cu diferite incarcaturi de grasimi si alte subtante grele, care colmateaza filtrele, se depun pe peretii tubulaturii si oricum ar fi, ..... presupun intretineri periodice pentru curatare. Nu degeaba din cea mai indepartata istorie, practica omului simplu a impus sistemul bazat pe un captator sub forma de palnie sau trunchi de piramida, montat desupra "locului cald". Tot ce s-a mai realizat intre timp, nu au fost altceva decat tentative mai mult sau mai putin reusite de a perfectiona acest principiu.
    Purificatoarele de aer si perdelele de aer la care faceti referire sunt echipamente total diferite, cu functii de asemenea, diferite, care nu pot face obiectul aplicatiei Dvs. Dar despre acestea, daca doriti, putem discuta pe forum mai pe larg, in cadrul unor subiecte separate.
    Tot ce va pot sfatui este sa prevedeti posibilitatea realizarii unei tubulaturi de evacuare cu diametrul de minimum 100 mm (preferabil 120 mm), cu evacuare directa in atmosfera, sau in coloana cladirii (nu am alte date referitoare la locuinta Dvs.), iar la aceasta tubulatura sa racordati un echipament de captare si evacuare construit special pentru acest scop.
    Va asteptam in continuare cu placere si suntem alaturi de Dvs.!
    Cu stima, ...
    Confort si Siguranta Ambientala pentru Dumneavoastra!

    Comentariu

    • danhome_52
      Membru Marcant
      • 26.dec.2005
      • 749

      #3
      Salut!
      Puteti incerca un plafon lamelar (lamele de Al cu spatii de 10mm intre ele) deasupra caruia sa montati un sistem de captare cu tubulatura.
      Abordarea este pretentioasa si se preteaza la spatii cu destinatie industriala.(noxe,umiditate mare)
      Evacuarea va trebui si ea dimensionata pentru 8 mp in loc de 0.5-1 mp cat e necesar pentru un sistem clasic.
      Bafta!

      Comentariu

      • huhulea2002
        Incepator
        • 26.mar.2006
        • 6

        #4
        Re: Purificarea si odorizarea aerului

        Va multumesc pentru promptitudinea si completitudinea raspunsului. Din pacate, mi-ati confirmat ceea ce mi-au spus si alti specialisti. Se pare ca misiunile imposibile sunt specialitatea mea. Da, m-ar interesa sa aflu mai multe despre perdelele si purificatoarele de aer, precum si despre aparatele de aer conditionat care purifica si odorizeaza aerul dintr-o incapere.
        Cu stima,
        Mihaela Galateanu

        Comentariu

        Procesare...