Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Panouri solare (pentru apa calda) - probleme / tipuri si marci

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • #16
  Răspuns la: Panouri solare (pentru apa calda) - probleme / tipuri si marci

  Am citit mai multe posturi dar nici un rezultat de la cineva care se incalzeste cu pompe de caldura aer-apa .
  Asa ca doresc sa stiu daca este cineva care are asa ceva inpreuna cu panouri solare legate la acelasi boiler?

  Comentariu


  • #17
   Răspuns la: Panouri solare (pentru apa calda) - probleme / tipuri si marci

   va rog ajutor am montat un panou solar produs la noi la Panasol buzau.Unsistem presurizat cu 12 tuburi hight pipe de 120 litri Dupa instalare am fost pleca de acasa 4 zile in care temperatura a ajuns chinuit la 68 de grade fara sa consume nimeni apa.De dimineata daca automatizarea imi arata cca 25 de grade dupa o zi insorita cu 35 de grade afara nu reusesc sa ajung mai mult de 50 de grade.Am chemat firma de instalatori care l au montat dupa o analiza amununtita gradatiilor si inclinatiei la momentul goliri nu se golea golirea se face pe apa calda fiind un sistem presurizat au constatat asa zic ei caera gresit marcajul de pe intrare si iesire apa greseala de producator.Sambata scimbate tuburile intre ele duminica 38 de grade afara ziua intreaga insorita situatie mai proasta de la 25 dimineata la 47 de grade seara Nu mai inteleg nimic .Asteptam tehnici de la firma producatoare de la Buzau.cine ne poate ajuta

   Comentariu


   • #18
    Eu mi.am facut singur panoul solar , aici gaseam doar la pachet (boiler, panou , controler etc.) eu aveam deja componentele instalatiei deja , obtinute second hand , doar un an folosite in DE. panoul imi lipsea si l-am facut din tuburi de cupru 2mp la un boiler de 300l dar mai e nevoie de unul il am deja in lucru (pentru doua persoane a facut fata si asta singur merge super). am geam termopan cu duplex cutia e asezata direct pe lati cu sort de tabla pe laterale , tip bramac , nu peste tigla abia apuc sa-l montez la primavara

    Comentariu


    • #19
     Salutare.Problema mea este urmatoarea: sistem cu panouri plane presurizate Ferolli, controller Salus, pompa Willo, vana de amestec cu trei cai (spre puffer) pentru a evita supraincalzirea boilerului. Baiu ii ca ajunge temperatura pe 140 C. Panoul dă comanda (afiseaza ca pompa functioneaza la 100%) dar nu merge. presiunea in instalatie - 2,5. Ce este mai ciudat este faptul ca se intampla doar cateodata. Daca ar fi aer in instalatie nu ar trebui sa iasa prin aerisitorul automat montat sus pe panouri? Daca scot din priza sistemul 20 - 30 de secunde,se porneste. "Meseriașii" din zona nu stiu ce se poate face (au banuit o problema legata de presiunea in instalatia dar completarea cu antigel nu a rezolvat problema). Păreri?

     Comentariu


     • #20
      Cate panouri? Ce marime are boilerul? Vana de amestec nu este pozitionata la iesirea din apei calde din boiler?
      La e serpentina e legat sistemul? Aerul in instalatie ar trebui sa se vada pe zona unde este debitmetrul la grupul de pompare.
      VYS Blog - 100 % D I Y
      Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

      Comentariu


      • #21
       Salutare,
       Vreau sa aleg intre un sistem solar cu 25 tuburi de la Ferroli si unul cu 30 de tuburi de la Panasol.
       Preturile sistemelor sunt apropiate ( in jur de 4200 lei) la ambele - prețul este fără boierul bivalent.
       Aveti experiențe cu ce cele două tipuri? Puteti recomanda sau povesti plusuri si minusuri.
       La Panasol ca si plus ar fi ca sunt 30de tuburi in loc de 25 si ca sunt produse in Romania, de Ferroli nu stiu unde sunt produse.

       Mulțumesc.

       Comentariu

       Procesare...
       X