Announcement

Collapse
No announcement yet.

Informatii instalatie GAZ

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Informatii instalatie GAZ

Buna ziua.

Am auzit fel si fel de mituri cum ca instalatia de gaz facuta prin asamblare, folosind coturi filetate, ar avea probleme in timp, gen scapari de gaze sau mai stiu eu ce. Doresc sa stiu cat de adevarat este acest lucru deoarece vreau sa imi trag teava de gaze de la coloana principala pentru centrala termica si in Bucuresti numai asa sunt facute instalatiile pentru consumatori.

Sunt sau nu probleme cu acest gen de traseu?

Va multumesc anticipat.

Răspuns la: Informatii instalatie GAZ

90 la suta din instalatiile de gaz asa sunt facute.exista si varianta cu coturi sudate dar pina la un anumit punct dupa tot coturi filetate.eu tot cu coturi filetate o am .la bunici cred ca are peste20 de ani gaze tot acet tip si nu sunt probleme.probleme piot aparea si la un tip si la altul daca e prost executata,si apoi vin de la gaze din 2 in2 ani si verifica tot

Comment

Originally posted by starlays View Post
      Buna ziua.

Am auzit fel si fel de mituri cum ca instalatia de gaz facuta prin asamblare, folosind coturi filetate, ar avea probleme in timp, gen scapari de gaze sau mai stiu eu ce. Doresc sa stiu cat de adevarat este acest lucru deoarece vreau sa imi trag teava de gaze de la coloana principala pentru centrala termica si in Bucuresti numai asa sunt facute instalatiile pentru consumatori. Sunt sau nu probleme cu acest gen de traseu?....
      Nu sint mituri ! Orice imbinare filetata poate avea scapari in timp . Pentru a evita problemele se executa verificarile la 2 ani si reviziile la 10 .Instalatiile se prevad cu senzori de gaz ,tevile sint fixate in coliere pentru a evita miscarile , camerele unde se monteaza consumatorii au ventilatie , priza de aer ...
      Imbinare sudata nu se admite decit pe teava de 1 tol . Pentru o CT si un MA , este suficienta teava de 3/4 , deci exclus sudura .
      Banuiesc ca stati la bloc si vreti sa trageti dupa scara ..
      Aveti teava de 1 tol pina in contor si 3/4 spre apartament .
      Aveti acordul de acces ?
      Instalatii verificari-revizii gaze

Comment

In primul rand va multumesc foarte mult pentru raspunsurile acordate.

Originally posted by Mircea G View Post
        Banuiesc ca stati la bloc si vreti sa trageti dupa scara ..
        Aveti teava de 1 tol pina in contor si 3/4 spre apartament .
        Da exact asa sunt, 1 tol pana in contor si apoi pleaca pe 3/4.

Aveti acordul de acces ?
        Daca ma intrebati daca mi se da voie sa ma leg la coloana principala atunci raspunsul este DA. Coloana principala a fost trasa de catre asociatia de locatari si fiecare din noi am participat cu fondurile necesare. Exista un responsabil pe scara, mecanicul scarii, care se ocupa de fiecare, lui i-am dat si documentatia necesara pentru realizarea proiectului deoarece se va ocupa de racordarea individuala tot firma care a pus coloana principala...

Caror aspecte ar trebui sa le acord atentie in momentul montarii? Ce ar trebui sa faca astfel incat sa iasa ok aceasta instalatie pe care o vor realiza dansii?

Va multumesc inca o data pentru raspunsuri.

Comment

Chúc bác đắt hàng,up cho bác,dùng bia heineken khi nhậu nha bác!

Comment

Depinde de firma cu care lucrati. Daca lucreaza profesionist nu veti avea probleme. Daca lucreaza cu Dorei, o sa scape gaz din prima.

In plus, daca mai si vopsiti teava de gaz, ajuta si ea la protejarea canepii...

PS. Care e diferenta intre verificare si revizie la teava de gaz? La verificare vin cu detector sau cu paharul de apa cu sapun, insa la revizie ce se face in plus?

Comment

Răspuns la: Răspuns la: Informatii instalatie GAZ

Daca ma intrebati daca mi se da voie sa ma leg la coloana principala atunci raspunsul este DA. Coloana principala a fost trasa de catre asociatia de locatari si fiecare din noi am participat cu fondurile necesare. Exista un responsabil pe scara, mecanicul scarii, care se ocupa de fiecare, lui i-am dat si documentatia necesara pentru realizarea proiectului deoarece se va ocupa de racordarea individuala tot firma care a pus coloana principala...
              ...........
              Caror aspecte ar trebui sa le acord atentie in momentul montarii? Ce ar trebui sa faca astfel incat sa iasa ok aceasta instalatie pe care o vor realiza dansii?
              Acordul de acces este aprobarea de la distrigaz pt a face o lucrare sau alta ...
              Nu prea aveti ce face . Se va face un proiect pt instalatia interioara , dvs alegeti traseul si daca este legal , asa se face . In rest , va uitati la ei .
              Cereti sa faca si sa va arate proba de presiune si sa faca proba la electrovalva .
              In rest BAFTA !

Comment

Originally posted by Ranettius View Post
                ........PS. Care e diferenta intre verificare si revizie la teava de gaz? La verificare vin cu detector sau cu paharul de apa cu sapun, insa la revizie ce se face in plus?
                La verificare : se confrunta instalatia cu proiectul , se face o inspectie vizuala si proba cu detectorul sau apa si sapun . In caz de pierderi , verificarea se transforma in revizie . La revizie se da jos contorul si se face proba de presiune . In caz de pierderi se remediaza si se reface proba . / Asta ar fi in mare !
                Verificare sau revizie , se face verificarea sistemelor de fixare ( coliere ) , grunduire vopsire daca este cazul , inspectie vizuala ( sa nu existe masti pe teava , chestii atirnate de ea ) , verificarea aerisirilor si a prizelor de aer , a electrovalvei ...
                Ca acte necesare , o factura de gaz , dosarul de gaz si VTP-ul centralei , in termen .

Comment

Aha, multumesc. Nu intelegeam ce se putea face in plus la revizie fata de verificarea cu detector si restul. Acum am inteles si mi se pare logic.

Comment

Răspuns la: Răspuns la: Răspuns la: Informatii instalatie GAZ

Acordul de acces este aprobarea de la distrigaz pt a face o lucrare sau alta ...
                    Nu prea aveti ce face . Se va face un proiect pt instalatia interioara , dvs alegeti traseul si daca este legal , asa se face . In rest , va uitati la ei .
                    Cereti sa faca si sa va arate proba de presiune si sa faca proba la electrovalva .
                    In rest BAFTA !
                    OK, o sa le solicit sa faca acesete probe. Aveti vreo firma pe care o puteti recomanda pentru realizarea proiectului tehnic, a documentatiei necesare si obtinerea avizelor, realizarea ulterioara a instalatiei?

Va multumesc. Astept raspunsul dvs.

Comment

Răspuns la: Răspuns la: Răspuns la: Răspuns la: Informatii instalatie GAZ

Mai bine cautati firmele agrementate de ANRE din zona in care locuiti.

OK, o sa le solicit sa faca acesete probe. Aveti vreo firma pe care o puteti recomanda pentru realizarea proiectului tehnic, a documentatiei necesare si obtinerea avizelor, realizarea ulterioara a instalatiei?

Va multumesc. Astept raspunsul dvs.

Comment

Răspuns la: Răspuns la: Răspuns la: Răspuns la: Informatii instalatie GAZ

Originally posted by Consultant climatizare View Post
                        Mai bine cautati firmele agrementate de ANRE din zona in care locuiti.
                        OK. Va multumesc, asa voi face, voi cauta firme agreate si acreditate de catre ANRE. Multumesc.

Comment

Working...
                        X