Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Norme instalare centrala termica

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Norme instalare centrala termica

  Buna ziua,
  sunt nepriceputa in domeniul constructiilor, dar am nevoie de un sfat. Am incheiat un antecontract pt un apartament, care la data vizionarii avea o iesire din bucatarie spre o terasa despre care nu am primit prea multe detalii. Era instalata o usa de balcon, mi s-a spus ca va fi un balcon inalt. Ok
  Acum, constat ca in locul acelui balcon inalt au fost ridicate ziduri de aproape 3m, urmand probabil a fi montat un tavan de sticla sau alt material transparent pentru a nu lua din lumina, asta la distanta de aprox 1,5m de acea usa de balcon. Teava de evacuare de la centrala termica instalata si de la hota evacueaza acum in ceea ce va deveni acest spatiu inchis! Intrebarile mele sunt urmatoarele: este posibil sa existe bucatarie fara aerisire directa? In fond, eu nu mai am ce geam sa deschid. Si care sunt normele pt evacuarea noxelor, mi se pare un real pericol sa se realizeze in alt spatiu inchis!
  Poate ma puteti ajuta cu aceste informatii....

 • #2
  Răspuns la: Norme centrala termica + bucatarie

  Nu este normal . Pt a avea gaz in acea camera , trebuie sa fie cu geam exterior , grila de ventilatie si priza de aer ( o ventilatie la nivelul de jos al camerei ).
  Instalatii verificari-revizii gaze

  Comentariu


  • #3
   Răspuns la: Norme centrala termica + bucatarie

   Multumesc pentru raspuns. Imi puteti indica legi sau norme pt a-mi sustine cauza? Eu am gasit ORDIN Nr. 536 din 23 iunie 1997 pentru aprobarea Normelor de igienă şi a recomandărilor privind mediul de viaţă al populaţiei, insa aici doar cateva segmente sa spunem imi dau mie "dreptate":
   ART. 18
   Încăperile principale de locuit şi bucătăriile trebuie prevăzute cu deschideri directe către aer liber - uşi, ferestre -, care să permită o ventilaţie naturală suficientă.

   Iluminatul natural în centrul camerelor principale şi al bucătăriei trebuie să fie suficient pentru a permite, în zilele senine, activităţile normale fără a se recurge la lumina artificială.

   Ventilaţia naturală trebuie asigurată prin prevederea prizelor de aer exterior, prin evacuarea aerului prin conducte verticale cu tiraj natural

   Exista alte norme cu privire la cerinte minimale pt apartamente de locuit pe care sa le pot citi? Inclusiv cu privire la faptul ca 2 apartamente isi disputa dreptul la "terasa", spre care inteleg nu pot exista geamuri si nici aerisiri directe.

   Comentariu


   • #4
    Răspuns la: Norme centrala termica + bucatarie

    Puteti posta o foto cu balconul respectiv?
    Va rog sa cititi si sa respectati Regulamentul Forumului Misiunea Casa!

    Community Manager MC

    Comentariu


    • #5
     Răspuns la: Norme instalare centrala termica

     In cazul ca inca nu este gaz instalat acolo , in bucatarie , corect se va instala numai daca se va face o aerisire din camera , prin terasa - afara , si priza de aer -idem + senzor de gaz . Referitor la normele constructive ...cine mai tine cont de ele ...Singurele norme valabile , muschii si tupeul .
     Instalatii verificari-revizii gaze

     Comentariu

     Procesare...
     X