Sistem incalzire pardoseala, tavan si pereti

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • thaMAN
    Incepator
    • 01.feb.2012
    • 17

    Sistem incalzire pardoseala, tavan si pereti

    Buna ziua , nu prea stiu cum sa incep pentru ca nu vreau sa fac din postul acesta o reclama. Vreau pur si simplu sa ofer o solutie celora care fie nu mai vor calorifere in locuinta sau vor costuri mai mici la intretinere. Acesta este un sistem nou , nu este prezent pe piata din Romania , pana acum am montat acest sistem doar in Austria , Elvetia , Germania si o lucrare in China. Sistemul functioneaza cu agent termic (apa , antigel etc.) incalzit de orice fel de sursa (electric , gaz , lemn etc) . Temperatura agentului termic : 27 - 35 grade celsius. O sa postez cateva poze care explica mai mult ce inseamna Egger. Va multumesc.Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	egger pereti.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	107,5 KB 
ID:	638491Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	egger pereti 2.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	59,0 KB 
ID:	638492Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	egger podea.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	134,2 KB 
ID:	638493Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	egger tavan.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	97,9 KB 
ID:	638494Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	egger tavan + pereti.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	84,9 KB 
ID:	638495


  • gmtiby
    Living Legend
    • 24.oct.2008
    • 1192

    #2
    Răspuns la: Incalzire pardoseala + tavan + pereti

    Foarte tare, in stilul asta nici nu e nevoie de temp f ridicate. Un pret se poate ? Cum este calculat pretul, la metru patrat ?

    Multumesc

    Comentariu

    • cheluakame
      Living Legend
      • 27.oct.2012
      • 2391

      #3
      Răspuns la: Incalzire pardoseala + tavan + pereti

      Postat în original de thaMAN
      Buna ziua
      Care ar fi pierderile de sarcina aferente unui modul? La ce debit si ce temperatura?
      iTermice --- Sursa ta de caldura

      Comentariu

      • thaMAN
        Incepator
        • 01.feb.2012
        • 17

        #4
        Răspuns la: Incalzire pardoseala + tavan + pereti

        Buna ziua , inca sunt in discutii cu colegii din Austria si Germania in legatura cu pretul sistemului daca o sa il aduc pe piata romaneasca. Momentan pretul practicat este de 40 euro/ mp pardoseala si 60 euro / mp tavan sau pereti. Eu incerc , pentru a intra pe piata Romaneasca sa fac cu pret "special". Oricum totul depinde daca discutam despre o intreaga locuinta sau o simpla baie. Pretul include elementele Egger , teava , coturi etc si montajul aferent. Eu o sa vin in tara pe data de 22 dec , momentan sunt in Germania , si o sa incerc sa fac un studiu de piata sa vad care sunt preturile practicate la incalzire pardoseala in Romania. Va stau la dispozitie cu orice fel de detalii. O zi buna.

        Comentariu

        • thaMAN
          Incepator
          • 01.feb.2012
          • 17

          #5
          Răspuns la: Răspuns la: Incalzire pardoseala + tavan + pereti

          Buna zia ,

          Datele tehnice le gasiti la urmatoare adresa http://www.egger.ag/phocadownload/diagramme.pdf , mai multe detali pe www.egger.ag . este in lucru si o pagina in limba engleza care va fi disponibila incepand cu Ianuarie 2014. Daca exista interes o sa incerc sa fac si o pagina in limba Romana. Multumesc pentru intelegere . O zi buna.


          PS Am uitat sa mentionez si faptul ca prin introducerea de aent termic la temperatura relativ joasa va duce la racirea locuintei , discutam vara bineinteles. Solutiile ar fi ... montarea unui numar de elementi intr-o incapere rece , de ex pivnita , care racesc apa din circuit , sau montarea unei "pompe de caldura" care poate sa incalzeasca sau sa raceasca agentul termic , depinde de preferinte.
          Ultima editare de thaMAN; 20.dec.2013, 14:00.

          Comentariu

          • Mircea_G
            Living Legend
            • 14.ian.2007
            • 12202

            #6
            Răspuns la: Sistem incalzire pardoseala, tavan si pereti

            Privind prima poza , eu zic NU . Acolo avem instalat un perete de tevi si o lungime de aproape 100 m teava , un tur si un retur ...
            Pompele de circulatie abia duc un amarit de calorifer , probabil ca aici vorbim de pompe mult mai mari .
            Sistemul acela grilaj nu vad cum se aeriseste , mai ales ca este in montaj ascuns .
            Pt a merge cu temperatura mica , mai trebuie un grup de amestec , ceva , o automatizare .
            Pretul este mare .
            Mai dati amanunte ...
            Instalatii verificari-revizii gaze

            Comentariu

            • Scifficus
              Membru Marcant
              • 23.iun.2013
              • 857

              #7
              Răspuns la: Sistem incalzire pardoseala, tavan si pereti

              Hmm, deja incepe sa sune frumos : polistiren de 200 mm la exterior.



              Mai ca aproape de pasiva.

              Comentariu

              • thaMAN
                Incepator
                • 01.feb.2012
                • 17

                #8
                Răspuns la: Sistem incalzire pardoseala, tavan si pereti

                Buna seara , din nou . Sincer , in momentul in care am vazut sistemul pentru prima data , am avut aceleasi indoieli. Ca sa raspund la intrebari , in 1mp element intra cca 1l apa, deci nu face probleme pompei. In functie de suprafata pe care monteaza elementii se calculeaza si dimensiunea distribuitorului.Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	distribuitor.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	207,6 KB 
ID:	614374 In aceasta imagine se afla grupul de amestec si pompa cu incalzitor(clientul nu are alta sursa de incalzire a agentului termic). O sa incarc si un filmulet zilele acestea , dar in 2 ore plec spre Romania , am 1800 km de facut. Va multumesc ptr intelegere , si promit ca o sa raspund la toate intrebarile atat sau atunci cand imi va permite timpul (si sotia ). Va doresc tuturor un Craciun Fericit si tot ce va doriti in viitor.

                Comentariu

                • DIY
                  Living Legend
                  • 07.sep.2007
                  • 1756

                  #9
                  Răspuns la: Sistem incalzire pardoseala, tavan si pereti

                  Desi nu cunosc producatorul acesta si website-ul este in limba germana (ceea ce mie-mi pune o bariera de netrecut) pot spune cu destul de buna certitudine ca este un produs similar cu BeKa.

                  Cum am avut, acum cinci ani, un proiect cu peste 600 de apartamente cu BEKA, pot sa spun urmatoarele:
                  - pierderile de sarcina in panouri sunt extrem de mici deoarece circulatia apei se bazeaza si pe fenomenul de capilaritate, nu numai pe inaltimea de pompare.
                  - In cazul sistemului BEKA panourile se alimenteaza in paralel, dintr-unul in altul, asta ducand, din nou, la perderi de sarcina extrem de mici. Practic tubul care este pe post de distribuitor pentru un panou se inseriaza cu tubul urmatorului panou. In imaginile pe care le-ai atasat vad un alt sistem de alimentare al panourilor, sistem care-mi pare mai rudimentar si mai greoi atat din punct de vedere al instalarii cat si energetic.

                  Problemele principale cu sistemele acestea sunt:
                  - capacitatea termica mica / mp. In climatul din Romania, luand in calcul un voulm de inaltime normala si suprafata vitrata standard, panourile montate pe plafon nu asigura necesarul de incalzire; exceptie fiind cazul unei constructii foarte bine izolate termic. Panourile de tipul acesta au fost inventate in ideea de a folosi suprafata tavanului ca sursa de inclazire.
                  - sigur, exista si varianta cu instalarea lor pe pereti si in pardoseala dar nu vad, zau, de ce s-ar plati pretul pentru panouri cu capilariltate cand pe pereti si in pardoseala se pot, foarte bine, folosi alte tipuri de sisteme.
                  - tot sistemul trebuie echilibrat hidraulic foarte bine fiindca altminteri, daca un panou nu functioneaza corespunzator, el reprezinta un procent important din suprafata totala.
                  - pretul pe panou este numai parte din cost; trebuie de asemeni adaugate: elementele de sustinere, piesele de racord, reductiile si - uneori, depinzand de tipul panoului - tencuiala speciala pentru plafon. In plus, panourile sunt de diemensiuni standard si nu pot fi taiate la orice dimensiune pe santier.
                  - Modulele energetice (care contin pompa de circulatie, distrubuitorul si colectorul pentru fiecare zona, vasul de expansiune, valvele de control, de umplere si de golire si schimbatorul de caldura) sunt costisitoare. Ele pot si construite si la fata locului, din componente separate dar tot scump ajunge totul. Nu am mentionat aici sursa de agent termic, fiindca aici sunt N posibilitiati; cea cu incalzire electrica, direct in modul este, si ea, cea mai costisitoare in exploatare.
                  - apa rece bagata in panouri pentru racire in timpul verii ... e cea mai complicata chestie dintre toate. Trebuie facute niste calcule foarte elaborate in ceea ce priveste punctul de roua si adaugata elemente de siguranta. Spre exemplu, un senzor de umiditate "inzidit" in tencuiala, conectat cu modulul energetic, si care sa opreasca functionarea circuitului respectiv in caz de crestere a umiditatii. Alta automatizare, alta distractie.

                  Cam astea ar fi, in mare. Este o solutie excelenta pentru aplicatiile unde se potriveste perfect dar nu este nicidecum o solutie care sa revolutioneze in vreun fel tehnica instalatiilor; parerea mea.

                  De asemeni, cu cat numarul de unitati este mai mare (cum ar fi un numar mare de apartamente) , cu atat scade costul / apartament. Asta, desigur, in cazul in care furnizarea de agent termic, fie el pentru incalzire, fie pentru racire, este dintr-o statie centralizata.

                  Comentariu

                  • lisapet
                    Membru Marcant
                    • 02.ian.2012
                    • 462

                    #10
                    Răspuns la: Răspuns la: Sistem incalzire pardoseala, tavan si pereti

                    Postat în original de DIY
                    Problemele principale cu sistemele acestea sunt:
                    - capacitatea termica mica / mp. In climatul din Romania, luand in calcul un voulm de inaltime normala si suprafata vitrata standard, panourile montate pe plafon nu asigura necesarul de incalzire; exceptie fiind cazul unei constructii foarte bine izolate termic. ..
                    Conform planurilor strategiei UE privind cresterea preturilor la resursele energetice, "exceptiile" vor deveni o regula - altfel vai de noi..
                    Cea mai mare greseala ar fi sa se promoveze aceste sisteme de transfer termic radiant la cladiri cu consum specific de energie aferenta incalzirii mai mare de 100 kWh/(mp an)...

                    Comentariu

                    • lisapet
                      Membru Marcant
                      • 02.ian.2012
                      • 462

                      #11
                      Răspuns la: Răspuns la: Sistem incalzire pardoseala, tavan si pereti

                      Postat în original de Scifficus
                      Hmm, deja incepe sa sune frumos : polistiren de 200 mm la exterior.
                      Mai ca aproape de pasiva.
                      "aproape", insa "inca suficient de departe".. Coeficientul de transfer termic de 0,124 W/(mp K) inca nu "spune" mare lucru. Trebuie tinut cont de mai multi factori..

                      Comentariu

                      • DIY
                        Living Legend
                        • 07.sep.2007
                        • 1756

                        #12
                        Răspuns la: Răspuns la: Sistem incalzire pardoseala, tavan si pereti

                        Postat în original de lisapet
                        Conform planurilor strategiei UE privind cresterea preturilor la resursele energetice, "exceptiile" vor deveni o regula - altfel vai de noi..
                        Cea mai mare greseala ar fi sa se promoveze aceste sisteme de transfer termic radiant la cladiri cu consum specific de energie aferenta incalzirii mai mare de 100 kWh/(mp an)...
                        Pai nu tot asta am spus si eu??

                        Comentariu

                        • lisapet
                          Membru Marcant
                          • 02.ian.2012
                          • 462

                          #13
                          Răspuns la: Răspuns la: Sistem incalzire pardoseala, tavan si pereti

                          Postat în original de DIY
                          Pai nu tot asta am spus si eu??
                          Nu va contrazic, ci intaresc ca astfel de sisteme vor deveni din ce in ce mai potrivite in Romania care se va conforma privind Eficienta Energetica, caci pur si simplu nu are incotro...
                          A doua fraza a fost pentru initiatorul topicului..

                          Comentariu

                          • cheluakame
                            Living Legend
                            • 27.oct.2012
                            • 2391

                            #14
                            Răspuns la: Răspuns la: Sistem incalzire pardoseala, tavan si pereti

                            Postat în original de Mircea G
                            Privind prima poza , eu zic NU . Acolo avem instalat un perete de tevi si o lungime de aproape 100 m teava , un tur si un retur ...
                            Pompele de circulatie abia duc un amarit de calorifer , probabil ca aici vorbim de pompe mult mai mari .
                            Daca toate acele "grilaje" sunt puse in paralel, pierderile hidraulice nu vor fi chiar asa de mari.
                            Si mai mult ca sigur pompele de circulatie nu "duc" acel calorifer din cauza conductelor ce il conecteaza la centrala. Cate instalatii de apartament ati vazut a fi realizate cu conducte de CU 22 sau PPR 32? Sau cu pompe ce au consum de doar 5 wati?

                            Postat în original de DIY
                            - In cazul sistemului BEKA panourile se alimenteaza in paralel, dintr-unul in altul, asta ducand, din nou, la perderi de sarcina extrem de mici. Practic tubul care este pe post de distribuitor pentru un panou se inseriaza cu tubul urmatorului panou. In imaginile pe care le-ai atasat vad un alt sistem de alimentare al panourilor, sistem care-mi pare mai rudimentar si mai greoi atat din punct de vedere al instalarii cat si energetic.
                            Eu zic ca astfel de montaj se cam cheama serie, nu paralel si duce la pierderi hidraulice destul de mari.
                            Paralel ar fi daca fiecare panou ar fi conecatat la conducte comune de tur si retur.

                            Postat în original de DIY
                            - capacitatea termica mica / mp. In climatul din Romania, luand in calcul un voulm de inaltime normala si suprafata vitrata standard, panourile montate pe plafon nu asigura necesarul de incalzire; exceptie fiind cazul unei constructii foarte bine izolate termic. Panourile de tipul acesta au fost inventate in ideea de a folosi suprafata tavanului ca sursa de inclazire.
                            Probabil domnul Lisapet se refera la faptul ca o locuinta izolata termic se cheama una ce indeplineste cerinta de 100 kwh/mp/an, ceea ce pentru climatul Romaniei ar insemna o medie de 20 cm termoizolatie si geamuri calitative (evident intr-un raport "standard")
                            Una foarte bine izolata termic, eu as numi casa cu 40 cm izolatie si recuperator al aerului viciat, caz in care sursa de caldura poate fi si locala ...
                            Suntem totusi la sfarsit de 2013, izolatiile de 5-10 cm sunt de domeniul trecutului. Cine are bani sa plateasca poate sa ramana cu ele, insa acestea sunt de ceva timp in categoria "izolatie minima".

                            Postat în original de DIY
                            - apa rece bagata in panouri pentru racire in timpul verii ... e cea mai complicata chestie dintre toate. Trebuie facute niste calcule foarte elaborate in ceea ce priveste punctul de roua si adaugata elemente de siguranta. Spre exemplu, un senzor de umiditate "inzidit" in tencuiala, conectat cu modulul energetic, si care sa opreasca functionarea circuitului respectiv in caz de crestere a umiditatii. Alta automatizare, alta distractie.
                            Sau mult mai simplu adaugam un ventiloconvector de mica putere, care sa capteze umiditatea din incapere. Nu intelegeti ca nu sunt de acord cu cele spuse, ba chiar le sustin, insa atunci cand casa contine din faza de proiectare si aceste detalii, investitia este mai mica decat atunci cand "improvizam" pe parcurs.

                            Oricum, eu nu sunt de "acord" cu incalzirea in tavan, pardoseala si tavan, adica la modul combinat, caci intr-o casa izolata conform normelor prezentate mai sus, doar una din cele 3 tipuri este suficienta pentru a incalzi imobilul cam cu aceleasi temperaturi de tur.

                            Postat în original de DIY
                            Cam astea ar fi, in mare. Este o solutie excelenta pentru aplicatiile unde se potriveste perfect dar nu este nicidecum o solutie care sa revolutioneze in vreun fel tehnica instalatiilor; parerea mea.
                            Aici intr-adevar sunt de acord cu dumneavoastra, fiecare aplicatie are solutia sa.
                            iTermice --- Sursa ta de caldura

                            Comentariu

                            • DIY
                              Living Legend
                              • 07.sep.2007
                              • 1756

                              #15
                              Răspuns la: Răspuns la: Răspuns la: Sistem incalzire pardoseala, tavan si pereti

                              Postat în original de cheluakame
                              [...]
                              Eu zic ca astfel de montaj se cam cheama serie, nu paralel si duce la pierderi hidraulice destul de mari.
                              Paralel ar fi daca fiecare panou ar fi conecatat la conducte comune de tur si retur.

                              Nope. Sunt instalate in paralel. Din nou: distribuitorul primului panou se racordeaza direct (poate asa e mai clar) sau prin intermediul unui tub de legatura la distribuitorul urmatorului s.a.m.d. Similar pentru colectoare. In concluzie, se construieste un foarte lung distribuitor si un foarte lung colector din care se alimenteaza capilarele. In seire ar fi daca distribuitorul celui de-al doilea panou ar fi alimentat din colectorul primului s.a.m.d.

                              Cat despre pierderile hidraulice, repet, este vorba despre un sistem care transporta apa prin fenomenul de capilaritate. Trebuie schimbat modul in care evaluezi fenomenul de la hidraulica simpla la cea bazata pe fenomene hidraulice ce se petrec in chiar straturile din insusi curentul de apa. Deci pierderile de sarcina in interiorul panoului sunt extrem de mici. In plus, totul fiind montat in paralel, nu se ia in calcul decat pierderea pe traseul cel mai dezavantajat nu conteaza ca pot fi si 100.

                              Comentariu

                              Procesare...