Recomandare sistem de incalzire prin pardoseala

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • mihaichitu
    Incepator
    - Exclus de pe forum -
    • 07.apr.2014
    • 5

    Recomandare sistem de incalzire prin pardoseala

    Salutare tuturor,

    Sunt nou pe forum si as aprecia cateva pareri referitoare la sistemele de incalzire prin pardoseala. M-am informat citind discutiile pe acest subiect dar nu am gasit un raspuns concret.

    Am achizitionat recent un apartament in bloc vechi, constructie 1980 pe care vreau sa il renovez de la 0. Este vorba de un apartament cu 3 camere, aproximativ 70 mp, si ma gandesc serios sa optez pentru incalzire prin pardoseala. Din experienta, ce sisteme recomandati? Exista experiente pozitive/negative cu acest gen de instalatie?

    Multumesc anticipat!
  • Consultant climatizare
    Moderator
    • 17.oct.2007
    • 3606

    #2
    Răspuns la: Recomandare sistem de incalzire prin pardoseala

    Cel mai bun sistem de incalzire in pardoseala este cel cu agent termic, dar care nu se preteaza pentru blocurile vechi ce nu au fost gandite pentru un asemenea sistem, spun asta deoarece incalzirea in pardoseala cu agent termic necesita o inaltare a sapei cu 7-10 cm si incarcarea suplimentare a pardoselii cu greutatea sapei (lucru care nu a fost prevazut in proiectul initial de rezistenta). Concluzia este ca singurul sistem de incalzire in pardoseala pretabil pentru blocuri este cel electric, care din punctul meu de vedere este foarte costisitor din punct de vedere al pretului energiei electrice, singurele doua incaperi in care merita instalata incalzire in pardoseala electrica (doar pentru asigurarea cofortului) sunt baile si bucatariile.

    Comentariu

    • Alex_D
      Incepator
      • 18.mar.2007
      • 15

      #3
      Răspuns la: Recomandare sistem de incalzire prin pardoseala

      Incalzirea in pardoseala, in special intr-o locuinta extinsa pe un singur nivel ( aprtamentul dvs ) presupune o foarte buna izolare a pardoselii sub conductele sistemului , pentru a reduce cat de mult cantitatea de caldura pierduta prin acest planseu. 4-5 cm de polistiren mi se par cam putini (efectul se duce in eficienta sistemului) - in special daca dedesubt exista spatii reci (subsol, hol casa scara, apartamente neincalzite...). Trebuie sa aveti in vedere ca spre deosebire de incalzirea clasica, caldura se introduce in pardoseala, izolatia acesteia fiind critica pentru randamentul sistemului.

      Cei 10 cm pierduti din inaltimea camerelor , la un apartament existent se va sesiza bine, pe langa complicatiile cu usile, care vor trebui fie taiate , fie extinse golurile pe verticala.

      Acest sistem se preteaza cel mai bine la spatii cu suprafete libere mari , la care sistemul se poate dimensiona pentru temperaturi ale ag termic cat mai reduse, reducand si pierderile, si pretandu-se totodata la combinarea cu o sursa alternativa gen panouri solare, obtinand si randamente mai bune cu o centrala in condensatie...

      Acestea fiind spuse, alte impedimente deosebite nu sunt, daca va sumati cele de mai sus.. Personal as recomanda fie un sistem clasic, fie sistem cu pereti radianti - tubulatura de incalzire inglobata in pereti- (fireste, daca sistemul constructiv, impartirea si conceptia dvs de mobilare fac sa fie fezabil)

      Daca vreti sa faceti o treaba cu adevarat buna, gasiti un profesionist cu experienta (nu un mesterache bun de gura) care sa va ajute la o solutie adaptata. Cand faci ceva "de la 0" merita cheltuiala...
      Alex D

      Comentariu

      Procesare...