Presiune mare retea apa calda

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • alinescoo
    Membru
    • 18.ian.2008
    • 212

    Presiune mare retea apa calda

    Va salut colegi forumisti si va prezint situatia mea, poate imi dati o mana de ajutor.

    Treaba e ralativ simpla si a avut sens pentru mine cand am realizat-o acum cativa ani, insa se pare ca, defapt, nu functioneaza deloc. Din pacate, tatal meu care se ocupa de partea de centrala a decedat si acum eu incerc incet sa repar problemele de la instalatie.

    Practic, pe teava care vine de la retea am un limitator de presiune setat undeva la 1.5 bari. La intrare in boiler, am acea supapa cu care a venit el. La iesirea pe apa calda, deoarece am observat ca am presiune mare, am pus o supapa de 2.5 bar si un vas de expansiune. Atasez mai jos schema si o poza la eticheta de pe vasul de expansiune.

    Ce se intampla in sistemul meu: supapa de 2.5 bar mai mereu a picurat, am pus pe faptul ca o fi prins ceva mizerie si nu mai inchide bine. Am zis, ca nu am nevoie de ea, avand vasul de expansiune, si de test am scos-o si am pus un dop in locul ei. Ei bine, am observat urmatorul lucru, a inceput sa picure supapa de la intrarea in boiler iar cand m-am uitat la limitatorul de presiune, am vazut ca era la 5 bari. Daca dau drumul la apa calda, isi revine automat la presiunea normala. De aici, eu ma gandesc ca apa calda din boiler la caldura se dilata iar eu neavand nici un robinet deschis + limitatorul de presiune care nu o lasa sa plece pe coloana, apare aceasta crestere de presiune.

    Bun, intrebarile mele:
    - daca as scoate limitatorul de presiune, aceaste presiune s-ar normaliza pe retea? Nu cred ca asta ar fi solutia optima, insa nici o cunostinta din cate am, nu au limitator si nu au nevoie vas de expansiune pe partea de apa calda, doar la centrala.
    - de ce vasul de expansiune nu functioneaza? Ar fi trebuit sa ii fac ceva special cand l-am montat? Am desfacut partea de sus si am vazut ca are doar o supapa, in genul cum e la aerisitoarele automate. Vad de asemenea desenata o pompa pe el... trebuia sa bag aer in el la montaj?

    Astept cu mare interes sfaturile voastre.
    Multumesc.
    Fișiere Atașate
  • coby
    Living Legend
    • 21.feb.2012
    • 6865

    #2
    Răspuns la: Presiune mare retea apa calda

    Ce presiune aveti la retea ?
    Daca limitatorul de presiune este montat si reglat corect ( si nu este defect ) , dupa el nu ar trebui sa aveti o resiune mai mare decat cea care este setata .
    Vasul de expansiune inainte de a fi montat se verifica presiunea in el ( 1,2-1,4 bar ) . Se monteaza inainte de boiler , nu dupa el .
    Supapa de 2,5 nu vad ce rol are ?
    Supapa de la boiler ce valoare are ? De ce ati demontat-o ?
    Si din nimicuri poti face ceva bun .

    Comentariu

    • alinescoo
      Membru
      • 18.ian.2008
      • 212

      #3
      Răspuns la: Presiune mare retea apa calda

      Nu cred ca m-am exprimatbeu bine. Limitatorul de presiune funcționează și totul e ok, pana fac focul și încălzesc apa în boiler de la 20 la 60 de grade. Apa se dilată însă nu are unde deoarece vadul de expansiune nu își face treaba. Nu am scos supapa de la boiler, ci cea suplimentară montata de mine. Acum am aflat ca ar fi trebuit la montate sa bag cu pompa 2 bar în vasul de expansiune, și abia apoi o sa preia volumul de apa...

      Comentariu

      • Mircea_G
        Living Legend
        • 14.ian.2007
        • 12202

        #4
        Răspuns la: Presiune mare retea apa calda

        Vasul de expansiune trebuie montat inaintea oricarei alte piese , fara posibilitatea sa fie blocat / oprit , deci inaintea supapei respective ....
        Instalatii verificari-revizii gaze

        Comentariu

        • alinescoo
          Membru
          • 18.ian.2008
          • 212

          #5
          Răspuns la: Presiune mare retea apa calda

          Va multumesc foarte mult pentru ajutorul acordat.

          Deci sa inteleg ca in mod normal, instalatia mea ar trebui sa fie ca in poza atasata mai jos?

          E ok, daca iau vasul de expansiune jos si il umflu cu pompa asa, gol?

          Daca golesc apa din instalatie si il umflu unde este, am alte dezavantaje in afara de reducerea vietii membranei din cauza apei calde? De vreo 2 ani este montat asa. Eu l-am pus dincolo de boiler, deoarece am avut impresia ca acea supapa de la boiler, e de sens si aveam impresia ca nu lasa presiunea sa treaca. Supapa e ca in poza atasata mai jos, cred ca a venit direct cu boilerul.

          Mai mentionez faptul ca limitatorul de presiune cand e apa rece imi arata 1.5-2 bar. Cand apa e calda imi indica in jur de 6 bar, deci daca bine inteleg eu, el afiseaza defapt presiunea care e dupa el? Desi am impresia ca limitatorul/regulatorul meu de presiune e o ieftinitura care nu e prea bun. Seamana cu cel din poza, cu diferenta ca am la el un ceas in partea superioara.
          Fișiere Atașate
          Ultima editare de alinescoo; 26.iul.2015, 10:54.

          Comentariu

          Procesare...