Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Teava incalzire din cupru sparta in sapa

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Teava incalzire din cupru sparta in sapa

  Buna ziua,
  Am o problema destul de complicata si sper ca poate prin raspunsurile si sfaturile de aici sa ii dau de cap si multumesc anticipat pentru cei ce imi vor raspunde.
  Situatia e urmatoarea:
  Am cumparat o casa de curand P+1+M pe structura de beton si caramida finalizata in 2010. Am observat inca de la inceput, pe plafonul parterului, in living, o pata cam de 5 cm ruginie si un pic inflorita. Fostul proprietar mi-a zis ca i-a aparut aceasta pata la 2 ani dupa finalizarea constructiei, si ca desi a facut o reparatie locala la plafonul parterului, ea a reaparut si ca ar fi de la un fier beton ruginit din placa...etc
  Pata este uscata la atingere. Eu am banuit binenteles, ca este vorba de o scurgere de apa de la instalatia de incalzire. Instalatia de incalzire este executata prin sapa de la etaj (din cupru) si pe acolo trec conductele de tur si retur ce alimenteaza caloriferul de la etaj. Centrala termica am setat-o la 2 bari si apare o pierdere usoara in 24 de ore, pana la 1.8 bar.
  Neavand alta solutie, am inceput sa sparg sapa de la etaj, cam pe undeva unde corespundea cu pata de la plafonul parterului. Nu am gasit conducta de tur de incalzire in acel loc. Dar, sapa era umeda pe portiuni. Se sfarama ca biscuitele si se simtea mirosul de beton ud. Am continuat sa sap din directia unde parea ca e umeda sapa, pana am dat de conducta de incalzire. Este izolata. Nu am reusit sa gasesc nimic concret acolo. Probabil va trebui sa sap in continuare in lungul tevii. Sapa umeda pare sa vina dinspre calorifer. Insa nu stiu daca voi gasi problema si daca o caut bine. Pantele pot fi diverse, fie pardoseala are burta..fie conducta...apa a luat-o pe unde se putea scurge. Operatiunea de spargere este f anevoiasa.
  Aveti sugestii, pareri, sfaturi, experiente proprii ce m-ar putea ajuta sa rezolv aceasta problema?
  Teama cea mai mare este ca nu gasesc porul, spartura si ca sa dau jos toata sapa...e o nebunie..

  Multumesc.

 • #2
  Răspuns la: Teava incalzire din cupru sparta in sapa

  Exista varianta anularii traseului respectiv si inlocuirea lui cu altul aparent...
  It's nice to be important, but it's more important to be nice!

  Comentariu


  • #3
   Răspuns la: Teava incalzire din cupru sparta in sapa

   Multumesc pentru raspuns.
   Din pacate nu pot face asta pentru ca nu exista robineti de inchidere separati pe circuite sau calorifere. Sunt doar doi robineti pe tur si retur la plecarea din centrala. Nu stiu pe unde sunt traseele duse in sapa si nici unde se bifurca spre acest calorifer ca sa il pot izola si lega inapoi in alta parte.

   Comentariu

   Procesare...
   X