Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Sfat ocolire Puffer

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Sfat ocolire Puffer

  Va salut si ma adresez celor care ma pot sfatui in urmatorea problema si anume , am o centrala Viadrus 35 KW si un Puffer de 1000 L. Intrebare cum pot proceda ca atunci cand sunt noptile f geroase sa pot ocoli pufferul si centrala sa descarce numai in calorifere. Pufferul este simplu , nu cu serpentinea , marca Woddy P1000. Pe retur termostatul este reglat la 65 grade iar din puffer pe tur spre calorifere la 45 grade. Sincer acum este ok dar ma gandesc la -15-20 grade ? De aceea va rog sa ma ajutati cum pot ocoli pufferul , sau ce metoda este sa descarce in calorifere iar surplusul sa descarce in puffer. Termostatul de ambient are eficienta ? Daca da pompa de pe tur , puffer -calorifere la ce temp trebuie reglata ? Cred ca nu este montat pufferul corect sus primul racord din puffer este ag termic spre calorifere, sub el turul din CT, penultimul racord de jos retur calorifere , iar ultimul racord retur centrala / Stima

 • #2
  Răspuns la: Sfat ocolire Puffer

  Postat în original de semka Vezi post
  Va salut si ma adresez celor care ma pot sfatui .... Intrebare cum pot proceda ca atunci cand sunt noptile f geroase sa pot ocoli pufferul si centrala sa descarce numai in calorifere. ... Pe retur termostatul este reglat la 65 grade iar din puffer pe tur spre calorifere la 45 grade. Sincer acum este ok dar ma gandesc la -15-20 grade ? De aceea va rog sa ma ajutati cum pot ocoli pufferul , sau ce metoda este sa descarce in calorifere iar surplusul sa descarce in puffer..
  Dupa mine idea pe care ati mers este una corecta, anume: sa plece din stocator spre calorifere cu 45 grdC. Acum ramane doar sa fii sigur ca toate caloriferele au fost corect dimensionate pentru aceste temperaturi si pentru pierderile de caldura aferente fiecarei incaperi la temperaturi exterioare de calcul. Pe langa aceasta trebuie sa te asiguri ca centrala si stocatorul sunt potrivite sistemului '"casa + instalatia cu calorifere). Daca toate astea sunt corect potrivite - nu mi-as face nici-un stres..
  Ca fapt divers, zilele trecute m-a sunat un beneficiar si mi s-a laudat ca avand instalatia dimensionata pentru 50 pe tur si 30 pe retur, fiecare calorifer cu cap termostatabil, facand focul de 2 ori pe zi (caci acum s-a racit si in Constanta) are o oscilatie a temperaturii interioare de 1,5K.. Adica cand face focul urca la cel mult 23 grdC si dimineata inainte de a face din nou focul - e la 21,5 grdC. De remarcat este ca masa de acumulare a 'stocatorului" este de 4,3 tone si instalatia este legata la acesta fara '"scurtaturi'".

  Comentariu


  • #3
   Răspuns la: Sfat ocolire Puffer

   Racordarea la puffer este corecta! Se poate si mai bine, ptr ce vrei tu.(sa ai mai rapid caloriferele calde)
   dar acele 45C in calorifere probabil ca sunt Problema!
   oricum, informatiile tale sunt vagi:
   suprafata, calorifere, izolatie...
   instalatia a fost de la inceput cu puffer? Sigur ai nevoie de puffer????

   Comentariu


   • #4
    Răspuns la: Sfat ocolire Puffer

    De ce Elixir acele 45 grade spre calorifere sunt problema ? Aceasta centrala deserveste 10 calorifere ptr 130 mp , corect dimensionate , casa izolata cu polistiren 10cm la exterior si da instalatia a fost de la prima cheie cu puffer si asa cum am spus ma inetreseaza daca pot face ceva la instalatie ca centrala sa nu mai descarce in puffer si tot AT sa fie directionat care calorifere
    Stima !

    Comentariu


    • #5
     Răspuns la: Sfat ocolire Puffer

     ..ptr ca niste calorifere cu 45C pot face caldura, sau NU, in functiee de dimensiunea lor! spui ca au fost corect dimensionate- dar ptr ce temperatura au fost dimensionate??(in cele mai multe tabele, gasesti descrisa puterea caloriferelor la temperaturi foarte mari: 70-80C)
     Poti sa ocolesti pufferul, daca asta iti doresti, manual, facand tur si retur comune puffer/cazan, cu catee un T si inchizand manual robinetii dinspre puffeer.
     dilema este: daca acum nu se incalzeste casa, de ce crezi ca se va incalzi fara puffer?
     Babeste:
     1. cand arde focul in cazan si nu bagi caldura din puffer in casa, in 3-4 ore la ce temperatura ajunge pufferul?
     2. Pompa puffer-casa este actionata de un TA?
     3. intre cazan/puffer ai o vana de amestec ptr ridicarea temperaturii?
     4. cazanul la cee temperatura lucreaza?
     ..Teoretic, in 4 ore de functionat la 80C, cazanul ar trebui sa incarce pufferul!

     Comentariu


     • #6
      Răspuns la: Sfat ocolire Puffer

      Deci babeste : -nu am T Ambient ( greseala mea , deci trebuie ? )
      -Am vana de amestec montata pe retur in fata pompei cu intrare de la retur Puffer , pe mijloc de la tur centrala si iesire spre cazan . Vana este de la IVAR fara servoregulator ( este prevazut dar necumparat ) si este reglata la 5 deci la jumatate
      - Cazanul lucreaza intre 70 grade ( opreste pompa de pe retur ) si 80 grade ( porneste pompa )
      - Cam 1 ora arde focul cu flacara mare in cazan dupa care bag carbuni si aici nemaifiind flacara mare incaraca i timp . Deci concluzii ???

      Comentariu


      • #7
       Răspuns la: Sfat ocolire Puffer

       Daca stocatorul are 1000 litri, incarcarea lui de la 40 grdC la 80 grdC cere: 1000x4,18x(80-40)/3600 = 46,44 kWh. Cu un cazan de 35 kW ar trebui sa se incarce in T=46,44 kWh/ 35kW = 1,32 ore..
       Daca consideram ca stocatorul se incalzeste de la temperatura camerei atunci cantitatea de energie ajunge sa fie cca 70 kWh, asta inseamna cam 22 kg de lemne, si perioada de incarcare sa se faca 2 ore.. Intr-un Viadrus de 35kW cate kg de lemne incap la o incarcare? (la carbune nu stiu ce carbune se foloseste, etc..)
       -Aia cu vana fara motor '"reglata'" la pozitia 5 mi se pare o mare greseala.. Initial am crezut ca e o vana termomecanica setata pe 45 grd C, dar asa e ...

       Comentariu


       • #8
        Răspuns la: Sfat ocolire Puffer

        ceva nu se leaga..
        am atasat o poza cu ce ar trebui sa fie pe acolo.
        vana montata in fata pompei nu cred ca este functionala! nici pe tur, nici pe retur!
        eu am si niste termometre montate in plus, ca sa vad cum reglez vana de pe tur, care merge in casa!
        intr-o schema cu puffer, un TA este obligatoriu, ca nu te obliga nimeni, dar este elementul care-ti asigura confortul casei si in acelasi timp da voie pufferului sa acumuleze!
        Fișiere atașate

        Comentariu


        • #9
         Răspuns la: Sfat ocolire Puffer

         Salut, deci la mine este vana cu 3 cai montata intre tur si retur ca si in schema atasata de tine ( aceasta vana cu 3 cai este fabricata de firma IVAR si este d 1 toll ), dar eu nu am Vana termica de amestec la iesire din puffer asa cum apare pe desenul tau . Care este rolul acestei vane la iesirea din puffer ?

         Comentariu


         • #10
          Răspuns la: Răspuns la: Sfat ocolire Puffer

          Salut, deci la mine este vana cu 3 cai montata intre tur si retur ca si in schema atasata de tine ( aceasta vana cu 3 cai este fabricata de firma IVAR si este d 1 toll ), dar eu nu am Vana termica de amestec la iesire din puffer asa cum apare pe desenul tau . Care este rolul acestei vane la iesirea din puffer ? Cineva a zis ca pufferul nu are randament bun la casele care sunt pe lungime , deci eu am cam 25 -26 m lungime de la puffer pana la ultimul calorifer, iar latimea casei este de 5 m. Este adevarat ?
          Ultima editare de semka; 19.dec.2016, 11:36.

          Comentariu


          • #11
           Răspuns la: Răspuns la: Răspuns la: Sfat ocolire Puffer

           Postat în original de semka Vezi post
           .. Cineva a zis ca pufferul nu are randament bun la casele care sunt pe lungime , deci eu am cam 25 -26 m lungime de la puffer pana la ultimul calorifer, iar latimea casei este de 5 m. Este adevarat ?
           Sa-i spui celui care sustine asa ceva, ca mai nou, pufferele au inceput sa nu aiba randament si la cei ce au casele vopsite in culori inchise si la cei cu acoperise in patru ape..
           Mare e gradina ta Doamne..

           Mesajul acesta este un pamflet si rog sa fie tratat caatare.

           Comentariu


           • #12
            Răspuns la: Sfat ocolire Puffer

            Am inteles lisapet. Deci nu sunt probleme in acest sens.

            Comentariu


            • #13
             Răspuns la: Sfat ocolire Puffer

             Deci Eu am TOT un cazan V de 35kw si un puffer de 1200 l . cum lucreaza . se face focul in cazan care lucreaza la 80-90 grade si ce produce intra in puffer cu ajutorul unei pompe . dupa puffer ,mai am o pompa care este comandata de un termostat de ambient pus in cea mai RACOROASA CAMERA . cand e nevoie de caldura ,pompa 2 ia apa din puffer si o plimba in instalatia casei pana se face temp setata/dorita . Apoi pauza pana ce se face iar frig , cand se reia procedeul cu ajutorul ambientului . in acelasi timp CAZANUL lucreaza si produce apa calda pe care o stocheaza in puffer . si uite asa am calorifere calde si dimineata , IAR focul este stins de 10 ore .

             Comentariu


             • #14
              Răspuns la: Sfat ocolire Puffer

              vana de amestec de dupa puffer are rolul de a scadea temperatura apei, adica eu trimit in calorifere apa la 50-55C, nu la 85-90C cat are apa in varful pufferului! Cu cat caloriferele sunt mai mari, cu atat temperatura poate fi mai mica si deci autonomia mai mare!

              Comentariu


              • #15
               Răspuns la: Sfat ocolire Puffer

               Problema este ca nu pot ridica mai mult de 70 grade temp pe puffer. Asa cum am eu acum fara TA pompa pleaca de la 45 grade si cam bag in cazan sa ridic la 70. Dupa ce ridic la 70 in cel mult 3 ore are 40 de grade si se opreste pompa. Undeva cred ca este o greseala de montaj si as vrea sa intreb pe cei care au centrala fara Puffer la cca 130-140mp la cat timp alimenteaza cu lemne ? Bine veti spune ca depinde de izolatie etc.. Casa este lipita de o alta gen duplex , pereti exteriori am la o camera 1 perete latime de 4 m , geam termopan 4 S, un hol de 8 m cu 2 geamuri termopan si livingul cu 3 pereti exteriori si 2 geamuri . Izolatie exterioara de 10 cm, sub parchet extrudat de 3 cm, Placa de geton numai la living de 5x5 m. Astept sfaturi si pareri. Stima !

               Comentariu

               Procesare...
               X