Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Volume minim camera central termica

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Volume minim camera central termica

  Buna ziua. Ce volum minim si ce alte conditii trebuie sa indeplineasca incaperea unde va fi instalata o centrala cu tiraj fortat? Sunt la stadiul de proiectare si vreau sa o instalez in camara ce comunica cu bucataria printr-o usa. Pot aranja sa nu apara acea usa in plan. Nu vreau si nu pot sa o instalez in alta parte. Vreau sa gasesc o portita sa o pot instalata acolo.
  Multumesc frumos!

 • #2
  Răspuns la: Volume minim camera central termica

  Este vorba de o centrala pe gaz cu tiraj fortat ?
  In principiu in incaperea unde este montata trebuie sa fie si o fereastra ; spatiul poate sa fie si de 2 mp , sau 1mp cu conditia sa fie o nisa cu acces liber la bucatarie .
  Si din nimicuri poti face ceva bun .

  Comentariu


  • #3
   Răspuns la: Volume minim camera central termica

   Multumesc pentru raspuns!
   Da, o centrala pe gaz cu tiraj fortat (cu sau fara condensare). Incaperea are 3 mc (1/1,5/2,5m) si o usa catre bucatarie. Sunt reguli pentru geamul acestei incaperi? Pot sa suntez si detectorul de gaze cumva? - sa fac un geam ordinar dintr-o foaie? Trebuie sa aiba o anumita suprafata acest geam? Am citit pe undeva de 0,05% din suprafata camerei pentru cladiri din caramida?

   Comentariu


   • #4
    Răspuns la: Volume minim camera central termica

    Eu o am instalata in bucatarie, mascata de mobilier. Nu trebuie o anume dimensiune pentru fereastra, dar detectorul de gaz este accesoriu obligatoriu. Daca sunteti in faza de proiect nu dedicati o incapere anume, prindeti-o cumva in mobilier, centralele de acest tip sunt de dimensiuni acceptabile..

    Comentariu


    • #5
     Răspuns la: Volume minim camera central termica

     Detector de gaze obligatoriu si nu va deranjeaza, nu vad de ce il eliminati sau suntati. Camera respectiva va trebui sa aiba doua guri de ventilatie, una in partea superioara a camerei, alta jos, la 30-40cm de pardoseala. Una permite intrarea aerului proaspat din exterior, alta elimina aerul cald si asigura eliminarea aerului viciat, inclusiv scaparile de gaze (de fapt impiedica acumularea semificativa de gaze in caz de probleme).
     Incaperea ar trebui sa aiba suprafata vitrata spre exterior, suprafata minima de 0.02mp/mc incapere daca se utilizeaza detector gaze.
     Daca centrala este cu tiraj fortat nu este necesar un volum minim al incaperii, decat din cauza conditiilor de montaj centrala si instalatii aferente.

     Comentariu


     • #6
      Răspuns la: Volume minim camera central termica

      Postat în original de Consultant climatizare Vezi post
      .... Camera respectiva va trebui sa aiba doua guri de ventilatie, una in partea superioara a camerei, alta jos, la 30-40cm de pardoseala. Una permite intrarea aerului proaspat din exterior, alta elimina aerul cald si asigura eliminarea aerului viciat, inclusiv scaparile de gaze (de fapt impiedica acumularea semificativa de gaze in caz de probleme).
      ...
      Woow , la centrala termica cu tiraj fortat aductiunea aerului pt combustie si evacuarea gazelor in urma arderii se face pe cosul centralei nu pe gauri date in zid , aiurea ! Ati ramas in urma cu informatia d-nu moderator .
      Si din nimicuri poti face ceva bun .

      Comentariu


      • #7
       Răspuns la: Volume minim camera central termica

       HA HA HA!
       Asa scrie domnule in mesajul meu? Va rog sa recititi si sa va informati. Acele gauri nu au legatura cu aerul de ardere al unei centrale cu tiraj fortat si va rog sa va reanalizati pozitia. Va faceti singur de ras! Acele gauri au legatura si cu ventilarea incaperii in care avem consumatorul alimentat cu gaz, instalatia de ardere. Este o masura de protectie impusa de normele tehnice specifice furnizorilor de gaze naturale si este la fel de obligatoriu sa existe si in incaperile de tip "plita cu gaze sau aragaz".

       P.S. Imi pare rau ca am fost nevoit sa scriu acest mesaj dar uneori se depasesc niste limite, morale. Probabil va trebui sa folosim limbajul si atitudinea dvs.!

       Ca sa concluzionez pentru colegul Nick, volumul incaperii respective nu este o problema, nu este o impunere pentru centrala cu tiraj fortat. Faptul ca va comunica cu bucataria, presupune acele guri de ventilatie ce nu deranjeaza.
       Ultima editare de Consultant climatizare; 11.ian.2017, 20:09.

       Comentariu


       • #8
        Răspuns la: Volume minim camera central termica

        Nu este nevoie de a doua gaura , jos , chiar ati ramas in urma cu informatiile . Hahahahaha , luati-o cum doriti dar de ras va faceti dvs , mai ales ca sunteti si " moderator " pe o arie unde sunteti in afara total ..
        Si din nimicuri poti face ceva bun .

        Comentariu


        • #9
         Răspuns la: Volume minim camera central termica

         Regulile de proiectare actuale prevad acest lucru, gaura in zona inferioara pentru asigurare de ardere in incaperi unde exista aragaze si avem tamplarie termoizolanta,plus o gura de ventilare inpartea superioara. Va place sau nu aceasta este o regula de proiectare si o conditie de executie obligatorie si reala, poate ca la dvs., nu o fi asa, nu cunosc situatia dar exista niste norme scrise. Probabil, daca doriti, puteti gasi informatia la diverse firme din domeniul gazelor naturale.
         Din punctul meu de vedere acest mesaj este ultimul pe care vi-l ofer si nu o sa va mai obosesc in vreun fel. Nu stiam ca va preocupa analiza activitatii mele pe forum si din pacate pentru dvs., o faceti prost, degeaba si in cam multe parti ale forumului.

         Spor la informare pe mai departe!

         Comentariu


         • #10
          Răspuns la: Volume minim camera central termica

          Sa ma bag si eu in seama putin.
          O experienta reala, acum 2 ani am introdus teava de gaze pe casa scarii, contorizare individuala gaze naturale. Consumatori apartamente, cate o instalatie cu 1 arazag si 1 centrala, instalare in bucatarie. Momentan nu sunt centrale instalate dar exista instalatia realizata.
          Ocupandu-ma de toata lucrarea din bloc, ca beneficiar, s-a facut asa:
          - gaurile de care se vorbea mai sus au fost realizate fara a mai comenta ceva, altfel firma pleca acasa, nu au acceptat sa faca nimic fara aceste doua strapungeri ale peretelui exterior. Una gaura superioara, exista, era aerisirea, a doua a fost practicata la circa 20-25cm de pardoseala, diametrul 40mm.
          -pe casa scarii, s-a eliminat geamul unei ferestre aflata la ultimul etaj, si s-a pus plasa iar la usa de intrare in bloc s-a executat o gaura de 10cm si s-a inchis cu o grila de ventilare.
          VYS Blog - 100 % D I Y
          Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

          Comentariu


          • #11
           Răspuns la: Volume minim camera central termica

           Apropo de centrala termica in dulap, acum 7 ani am fost la un cumnat in Italia si nevazind centrala nicaieri,l-am intrebat unde o are. Acolo in dulapul de bucatarie,mi-a raspuns el. Cred ca atunci am vazut prima data una in dulap. La ei in Italia, teava de gaz e din cupru si e ingropata in perete si sa nu uitam ca Italienii sunt tata gazului dar asta e o alta poveste.
           Cele mai frumoase cabluri si tevi sunt cele care nu se vad

           Comentariu

           Procesare...
           X