Lipsa caldura apartament

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • capulet
    Incepator
    • 10.oct.2017
    • 1

    Lipsa caldura apartament

    Bună ziua,

    Mă confrunt cu următoarea problemă. Locuiesc la etajul 7 din 8 al unui bloc . În niciuna din camere nu se încălzește nici coloana de apă caldă și, evident, nici caloriferele. În momentul în care se aerisește coloana blocului, coloana tur din apartament se încălzește, iar dacă scot apa din calorifer se încălzește și partea superioară a caloriferului, dar returul rămâne rece. După ce se oprește aerisirea dispare și căldura din coloană. Președintele care se ocupă cu problemele de genul asta a spus că nu poate decât să aerisească și că o să se regleze când agentul termic furnizat de RADET va fi la parametri optimi și când va mai ieși aerul din instalația blocului, că până acum nu au avut probleme, dar mie mi se pare că e o problemă cu returul.
    Cu vecinul de sus nu am putut vorbi încă, dar pe altă coloana de pe palier se încălzesc foarte puțin tevile, fără a ajunge însă agentul termic și în calorifer. La apartamentul de la 6 se încălzesc caloriferele, cam trei sferturi din elemenți.
    Dacă aveți vreo idee despre posibile cauze, v-aș fi recunoscător să mi le împărtășiti. Multumesc.
  • Temelye
    Living Legend
    • 23.apr.2014
    • 1382

    #2
    Răspuns la: lipsa caldura

    Tevi colmatate, mai ales pe portiunile verticale si in zona coturilor
    Cele mai frumoase cabluri si tevi sunt cele care nu se vad

    Comentariu

    • alexu77
      Incepator
      • 07.ian.2017
      • 54

      #3
      Răspuns la: Lipsa caldura apartament

      Nefiind chiar frig cred ca Radetul nu trimite agentul termic la temperatura optima si asa Problemele cu incalzirea la etajele superioare.
      Daca nu stiu ceva.......nu stiu deocamdata...

      Comentariu

      • VYS
        Living Legend
        • 19.aug.2005
        • 13007

        #4
        Răspuns la: Lipsa caldura apartament

        Temperatura agentului este una, circulatia agentului termic alta. Atat timp cat circuitul este incarcat si sub presiune, apa trebuie sa circule. In momentul in care debitele sunt mai mici ca urmare a colmatarii tevilor sau exista aer in circuit, apar problemele.
        VYS Blog DIY

        Comentariu

        • Temelye
          Living Legend
          • 23.apr.2014
          • 1382

          #5
          Răspuns la: Lipsa caldura apartament

          In sistemul centralizat de incalzire exista multa murdarie care se plimba prin sistem si care se depune, cu preponderenta pe portiunile orizontale si in zona coturilor dar nu numai. Vara, tevile se golesc pt diverse repartii asa ca mizeria depusa are timp jumatate de an sa se usuce si se cumva sa se cimenteze. Anul urmator,ciclul se reia, asa ca la un moment dat din sectiunea interna a tevii normala mai ramine o gaurica care usor se poate infunda cu o pietricica sau o coaja de rugina. Daca robinetii de intrare din subsol sunt ok si inchid complet, ii inchideti,goliti instalatia cu ajutorul robinetilor de golire care ar trebui sa existe, desfaceti caloriferele, va confectionati un furtun mai grosut care sa tina la apa calda, ii puneti pe capete mufa de jumatate pe partea pe care o legati la un robinet de apa calda iar dincolo olandez de 3/8 pt a va putea cupla la teava ce intra in calorifer. Luati o vergea de otel elastica, o bagati in teava orizontala pina in coloana si o miscati energic inainte inapoi pt a rupe din mizeria intarita. Apoi cuplati furtunul si dati drumul la pa calda cu maxim de presiune, timp in care ciocaniti in coloana pe care bagati apa. Atentie, golirile sa ramina deschise la maxim, ca mizeria desprinsa sa nu se depuna pe undeva ci sa curga jos, in subsol ( dupa terminarea operatiunilor, evident, faceti curat, nu lasati asa ) De asemenea, inainte sa bagati apa calda sa zicem pe retur, puneti un dop de teava de retur, sa nu va vina apa murdara inapoi si lucrati pe rind la cite un calorifer, nu le dati jos pe toate odata. Nu ar strica niste decantoare mari cu posibilitate de purjare, montate in subsol dar asta la anu' acum e cam tirziu pt lucrari de amploare. Ar mai fi buni niste robineti pe tevile dvs. de 3/8 ce ies din coloana si merg in calorifere pt a va putea mentine caloriferele pline cu apa de primavara pina toamna (daca aveti de otel, moartea lor prematura survine din perioada cind stau goale si ruginesc rapid) Find bloc turn cu multi locatari, la anu' nu ar costa multa sa va puneti la punct instalatia de incalzire (robineti de separatie pe coloane,decantoare,etc) pt a beneficia de caldura si de a nu plati degeaba la RADET. Sucess!
          Cele mai frumoase cabluri si tevi sunt cele care nu se vad

          Comentariu

          • Temelye
            Living Legend
            • 23.apr.2014
            • 1382

            #6
            Răspuns la: Lipsa caldura apartament

            Am uitat sa va specific ca sunt situatii cind si pe coloanele verticale exista depuneri intarite pe care nu le puteti desprinde decit daca sectionati teava si o curatati apoi o puneti inapoi cu mufe Ghebo sa puneti cupru in loc. Eu am scos multa mizerie si din tevile din subsol incusiv pietre numai bune de tras cu prastia. Ar fi multe de explicat dar nu dispun de timpul necesar. Vorbiti cu un instalator care are ceva in cap si e bine intentionat si o sa va explice mai in amanunt care ar fi variantele si ce presupune fiecare.
            Cele mai frumoase cabluri si tevi sunt cele care nu se vad

            Comentariu

            • marusu
              Incepator
              • 22.nov.2018
              • 1

              #7
              Buna ziua! Va cer ajutorul printr-un sfat, la probema mea. Locuesc la ultimul etaj intrun bloc de 8 etaje. De cati va ani de cand m-am mutat in el ma lovesc de probema cu caldura in apartament la venirea sezonuliu rece. Anul acesta am schimat toate coloanele de sus pana la subsol, problema sa remediat numai pe jumatate, mai exact in dormitoare caloriferele sun calde de sus pana jos, iar in sufragerie si bucatarie sunt o palma calai in partea de sus. Am fost si la vecinii de sub mine si pana la etajul 7 caloriferele functioneaza normal in parametri cu agentul termic distribuit de RADET. Am montat un robinet in locul aerisitorului de la calorifer si am observat ca prtesiunea pe tur este mai mica decat presiunea pe retur, mai exact cand am oprit returul si am dat drumul la tur curgea apa mai lent, iar cand am oprit turul si am dat drumul la retur venea apa cu viteza mare. Din cate stiu ar trebui sa fie egala. Am crezut ca robinetul meu de tur nu deschide bine, si l-am scos si am montat un cot olandez ce 1/2, mai exact lam pus pe direct. Intradevar a mai crescut presiunea pe tur dar nu atat incat sa faca circuitul complet in calorifer. Va multumesc!

              Comentariu

              • VladM123
                Incepator
                • 03.dec.2018
                • 1

                #8
                Bună seara, îndrăznesc sa adresez și eu o întrebare . Ma confrunt cu următoarea situație :2 din caloriferele de la parterul casei se încălzesc mult mai greu decât celelalte.... În final ajung toate la temperatura aproximativa egala... Dar după 10-15 min după ce celelalte sunt fierbinți .. . La început caloriferele cu probleme se încălzesc doar în partea de sus . Ma puteți ajuta cu ceva sfaturi? Mulțumesc anticipat
                ​​

                Comentariu

                Procesare...