Announcement

Collapse
No announcement yet.

Incalzire centrala termica pe curent + puffer?

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Incalzire centrala termica pe curent + puffer?

  Buna tuturor.
  Urmeaza sa-mi instalez o instalatie termica la o casa.
  Este in zona rurala si nu avem gaz. Sunt curios sa stiu daca se poate instala o centrala termica pe curent trifazic + radiatoare la care sa se instaleze un puffer. Idea e sa am curentul pe doua tarife (zi si noapte + weekend) si sa folosesc centrala doar noaptea si in weekend pentru a stoca apa calda in puffer si sa o folosesc la incalzire peste zi cand tariful la curent este mare.
  Evident stiu ca pot pune si centrala pe lemne simpla sau cu gazeificare, centrala pe peleti si altele. Dar inainte de a lua decizia finala as dori sa stiu daca este posibila varianta mentionata mai sus. Nu tin neaparat sa am cea mai ieftina varianta de incalzire (nu ca investitie initiala ci ca si cost de exploatare) dar nu as vrea nici cea mai scumpa, de acea as fi interesat de varianta pe curent insa in tandem cu un puffer.
  Nu ma pricep la instalatii termice absolut deloc, nu ma pot declara lamurit nici dupa ce am gasit pe net pana acuma, de aceea apelez la ajutorul vostru.
  Multumesc!

 • #2
  Răspuns la: Incalzire centrala termica pe curent + puffer?

  vezi daca mai exista acel tarif diferential! eu am informatii ca nu ar mai fi!

  Comment


  • #3
   Răspuns la: Incalzire centrala termica pe curent + puffer?

   Mai aveti suplimentar posibilitatea sa incalziti ziua (in completare) apa din puffer cu ajutorul citorva rezistente alimentate din panouri solare. In vest exista parcuri de panouri sau privati care isi inlocuiesc partial sau total panourile cu modele mai noi si mai performante. Poate reusiti sa cumparati citeva la un pret bunicel.
   Cele mai frumoase cabluri si tevi sunt cele care nu se vad

   Comment


   • #4
    Răspuns la: Incalzire centrala termica pe curent + puffer?

    Multumesc celor care au raspuns!

    @elixir din cate stiu si ce am gasit pe net inca ar fi valabila tarifarea diferentiala insa nu pot spune ca sunt 100% (nu am luat legatura cu furnizorul pentru un raspuns concret.

    @Temelye da, asta este categoric o optiune interesanta. Oare se poate ca un astfel de sistem sa produca minim 80% din necesarul total de apa calda pentru incalzirea unei case si sa aibe totodata un raport pret/beneficiu avantajos?

    Este cineva care ar putea sa raspunda categoric la intrebarea initiala? anuma daca se poate face o instalatie termica cu centrala electrica pe trifazic la care sa se adauge un puffer astfel ca centrala sa functioneze doar noaptea si in weekend?

    Multumesc!

    Comment

    Working...
    X