Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Calorifer fonta neincalzit

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Calorifer fonta neincalzit

  Buna seara domnilor,

  Am o problema cu un calorifer de fonta conectat la Radet, tur in stanga sus, retur in dreapta jos. Caloriferul nu se incalzeste. Am incercat sa il aerisesc slabind "piulita" de la retur, a curs cam o galeata de apa si atat (returul deschis, turul deschis); a inceput sa se incalzeasca putin in partea superioara, dar s-a racit la loc.

  1. Daca turul este deschis si nu curge apa la piulita de la retur, deduc corect ca caloriferul este infundat?

  2. Daca si returul este deschis, nu ar fi trebuit sa curga apa intr-o veselie cand am deschis piulita?

  Restul caloriferelor din casa sunt calde, dar cateva doar in jumatatea superioara.

  Multumesc anticipat pentru si sfaturi.

  Radu D.

 • #2
  Răspuns la: Calorifer fonta neincalzit

  Aerisirea caloriferelor se face in partea superioara a acestora si nu la partea inferioara. Daca nu aveti robinet de aerisire montat atunci slabiti putin piulita de racord de la robinetul calorifer de la tur. Ca sa vedeti daca caloriferul este colmatat inchideti robinetul calorifer de pe tur si slabiti piulita de racord, daca curge apa incet atunci cel mai probabil caloriferul este colmatat.

  Comentariu


  • #3
   Răspuns la: Calorifer fonta neincalzit

   Multumesc pentru raspuns! Cand fac aerisirea la piulita de sus, inchid returul? (Turul e pornit)
   Ultima editare de Radu D.; 01.dec.2017, 14:24.

   Comentariu


   • #4
    Răspuns la: Calorifer fonta neincalzit

    La retur nu aveti ce umbla. Cand faceti aerisirea atunci in prima faza inchideti robinetul de pe tur si desfaceti putin piulita racord dintre robinet si calorifer. Dupa ce aerul este evacut din calorifer deschideti robinetul de pe tur ca sa iasa si aerul de pe conducta de tur.

    Comentariu


    • #5
     Răspuns la: Calorifer fonta neincalzit

     Mai des se intimpla sa se colmateze tevile orizontale de tur si retur decit caloriferul in sine. Faptul ca unele calorifere se incalzesc pe jumatate denota o slaba circulatie datorata infundarii in diverse puncte (tevi orizontale, coturi, in zona robinetilor,etc.) In sistemul centralizat exista multa depunere, pietre,etc. Cind acestea ajung in zone mai reduse ca diametru, urmarea e clara.
     Cele mai frumoase cabluri si tevi sunt cele care nu se vad

     Comentariu


     • #6
      Răspuns la: Calorifer fonta neincalzit

      Indiferent cum inchideti turul sau returul, aerisitorul ar trebui sa isi faca treaba si sa scoata aerul din instalatie. Depinde si la ce nivel sunteti si cum este instalatia raportata la ceilalti vecini. Este un tot unitar si daca o coloana este partial infundata, este posibil ca circulatia sa fie deficitara si sa nu aveti ce face. Eliminarea aerului si curgerea apei din calorifer nu este o garantie ca functioneaza incalzirea.

      Comentariu

      Procesare...
      X