Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Cum se calculeaza puterea caloriferelor ?

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • #31
  Răspuns la: Cum se calculeaza puterea caloriferelor ?

  Postat în original de avali Vezi post
  Peretii de la incaperile numerotate cu 1,2,4 sunt din caramita porotherm cu o grosime de 30 cm iar la celelalte camere sunt din caramida plina cu o grosime de 30-35 cm.
  Necesarul pentru incalzire ar fi undeva la 9-10 kW la acesta trebuie adaugat necesarul de caldura pentru prepararea apei calde si astfel rezulta puterea totala a centralei, aceasta nu mai trebuie multiplicata cu nici un fel de coeficient.

  Comentariu


  • #32
   Buna ziua tutror
   Va rog daca ma puteti ajuta si pe mine cu cateva info. despre puterea caloriferelor dar si puterea centralei termice ce urmaza a fi montate in imobil. In aceasta vara se vor introduce gazele si trebuie sa ma pregatesc sa cumpar materialele mai exact in prima faza centrala si caloriferele. Am facut o schita a casei si repartitia camerelor. Dupa rasfoirea intenetului am facut calculele conf. metodei Volum x 50 kcal/mc x 1.163(coef. corectie)
   1. am facut bine (cat de cat) dimensionarea caloriferelor?
   2. ce putere sa aibe centrala
   3. dimensinarea tevilor este ok ?

   Va multumesc anticipat
   P.S. casa este din caramida plina (anul 1977) cu izolatie 10cm EPS80
   „Am învătat că un om n-are dreptul să-l privească pe un altul de sus decât atunci când trebuie să se aplece pentru a-l ajuta să se ridice.“ G.G.Marquez

   Comentariu


   • #33
    In mod normal iti sunt sificienti 24kW daca iti ajunge apa calda furnizata instant de centrala. Altfel poti trece la urmatoarea marime. Ar trebui sa calculezi neecsarul termic al camerelor, alegi un regim de functionare centrala (condensatie sau nu,, 97/70/20 sau 50/40/20 etc.) apoi la regimul de temperatura pe tur, retur, temp casa... alegi un calorifer care sa aiba acea putere la acel regim termic. Ideea este ca odata cu reducerea temp pe tur creste marimea caloriferului. Gasesti la producatori puterea caloriferului la diferite regimuri termice.
    VYS Blog - 100 % D I Y
    Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

    Comentariu


    • #34
     Buna ziua
     Multumesc de raspuns "VYS" dar calculul l-am facut cu necesarul termic pe metoda enumerata in postul mai de sus, dar dilema apare ca la un alt site "Metoda de calcul se bazează pe STAS 1907-97." o diferenta intre cele doua moduri de calcul de aproape 650W .
     Centrala va fi in condesnsatie, iar la regimul de lucru al caloriferelor trebuie sa fie 80/60/20 sau 75/65/20 asa am inteles, celalat regim de 97/70/20 se atige in momente cand temp. exterioara este scazuta.dar despre dimensionare tevi este bine?
     Multumesc
     „Am învătat că un om n-are dreptul să-l privească pe un altul de sus decât atunci când trebuie să se aplece pentru a-l ajuta să se ridice.“ G.G.Marquez

     Comentariu


     • #35
      Regimul de condensatie se afla sub 55°C, prin urmare poti alege corect o varianta 55/40/20 si nu variantele indicate de tine care sunt specifice altui regim termic. Cu tevile nu ai o problema legata de diametre, este prea bine chiar, ai putea avea 22 doar pana in prima ramificatie.
      VYS Blog - 100 % D I Y
      Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

      Comentariu

      Procesare...
      X