Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Cos fum centrala pe lemne

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Răspuns la: Cos fum centrala pe lemne

  avand in vedere ca ai o casa inalta, e posibil sa ai probleme daca faci un cos in noua locatie, in sensul ca va trebui sa fie destul de inalt. (necesita si acorari,, etc)
  eu cred ca as cauta, din variantele expuse de tine, sa gasesc o solutie la prima varianta: sa fac un dren sau ceva ca sa evit inundatiile! un put absorbant sau un vad dee colectare+ pompa submersibila..
  oricum, acel cos e la limita cu aceei 20cm la interior. Ala nu e cos pentru o centrala de 40kw! eu as aduce pe cineva care sa-i masoare tirajul! apoi as continua planurile!

  Comentariu


  • Răspuns la: Cos fum centrala pe lemne

   Cosul initial ar putea fi ridicat atat cat sa fie peste nivel streasina acoperis din plan secundar. Verificati diametrul interior cos existent si starea de curatenie, sa fie conform necesitatilor cenralei noi. La interior, se poate face o racordare cu cos de fum izolat daca nu sunt alte complicatii de amplasare. Varianta 2 ar fi cea mai indicata.

   Comentariu


   • Răspuns la: Cos fum centrala pe lemne

    Multumesc de precizari.
    Legat de varianta a doua, adica inaltarea cosului din centrala, de 2m si ceva si scoaterea lui pe casa, ar insemna sa ramana cosul in aer vreo 5 m, fiind ancorat doar la nivelul centurii planului etajului.

    Dar prima varianta, cea cu ursoaica, nu este valabila? Nu se recomanda folosirea ursoaicei la centrala? Inclinatia planului cosului ce leaga cosul mic din centrala cu cel mare, ce iese pe casa e de 45 grade si vreo 2 m lungime. Tiraj e, momentan folosesc combinatia asta la boilerul cu lemne si o sobita si trage f bine.
    Cosul mare, ce trece prin casa nu e izolat, doar tencuit. Ar trebui cumva izolat?

    Comentariu


    • Răspuns la: Cos fum centrala pe lemne

     Citesc si ma minunez...
     Intotdeauna e de preferat ca centrala termica sa fie sub nivelul parterului (atat din punct de vedere al facilitatii asigurarii unui tiraj corespunzator, cat si din punct de vedere al asigurarii sigurantei in exploatare al cazanului, nu mai zic de avantajul asigurarii circulatiei naturale al agentului termic), iar in cazul lui Marius - din nu stiu din ce motive - care au dus la aparitia apei in demisol - aceasta idee extraordinara cu centrala la demisol - se duce pe apa sambetei..
     In al doilea rand, constat ca nu se stie ca cosurile construite doar din caramida nu mai sunt conforme din 2008 de cand a intrat in vigoare SR EN 15 287. Prin urmare, orice discutie legata de tot felul de improvizatii legate de acel cos, sau de orice alt cos neconform - se considera cel putin o pierdere de timp..
     In aceasta tara mai exista oare notiunea de proiectant, capabil sa ofere solutii tehnice conforme si sa poarte raspundere pentru cele proiectate ? Sau am devenit o tara de haiduci, unde fiecare face de capul lui ?

     Comentariu


     • Răspuns la: Cos fum centrala pe lemne

      In final am ales varianta a doua, prelungind cosul din camera centralei, cel din spatele casei.
      Caramida folosita e de la Siceram. Necesita o izolare a cosului? Daca da, cu ce?
      In zona de trecere prin acoperis am gasit solutia sa imbrac cosul cu placi de bentonita. Cu ce pot sa le lipesc pe cos? Cosul e tencuit cu plasa din fibra sticla si adeziv.
      Multumesc!

      Comentariu


      • Răspuns la: Cos fum centrala pe lemne

       Buna seara,
       Caut o idee de a prelungii codul de fum al centralei, deoarece când bate vântul am probleme cu vecinii mei RROMI.Cosul meu ajunge la nivelul mansardei lor și im reproșează că îl afum.Cosul are tub ceramic de 200 mm la interior,învelit cu vata bazaltica și zidit cu cărămidă arsa la exterior,cu dimensiuni de 50/50cm.Oare din cauza dimensiunii,fumul este tras în dosul coșului și nu se ridică?Trece peste coana casei cu aprox.1 metru.As vrea sa mai pot înalta cu 1,5 m,dar nu am idee cum și cu ce(e încă iarna).
       O seara plăcută!
       Ultima editare de jeu1967; 17.ian.2018, 19:11.

       Comentariu


       • Răspuns la: Răspuns la: Cos fum centrala pe lemne

        Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	IMG_20180114_162521.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	140,9 KB 
ID:	629446
        Așa arată cosul meu și vila rromilor

        Comentariu


        • Răspuns la: Cos fum centrala pe lemne

         Montati o tubulatura de 200,cca 2M, ancorata din 4 directii.

         Comentariu


         • Răspuns la: Cos fum centrala pe lemne

          Multumesc de răspuns.Problema e că unul din cele 4 puncte de ancorare pica in curtea lor și sunt problematici.Ma gândeam la un fel de brida prinsa in jurul coșului de care sa sudeze doua bucăți de fier beton de care sa prind un tub flexibil de inox,e mai ușor. Dar va rezista la un vânt mai puternic? Sa nu le cadă cosul la ei in curte?
          O seara frumoasa!

          Comentariu


          • Răspuns la: Cos fum centrala pe lemne

           nu mai bine zidesti, asa cum e acum? exista tencuiala cu aditivi, care merge si pe vremea asta!
           orice altceva e cam .. tiganie! ironic, se si asorteaza!

           Comentariu


           • Răspuns la: Cos fum centrala pe lemne

            Cer si eu un sfat legat de cosul de fum. Din nestiinta la momentul respectiv am facut cosul de fum din caramida Brikston CV210 pana la mansarda. De la grinda mansardei in sus am mers pe caramida de samota patrata si intentionez sa imi instalez un termosemineu pe peleti. Inteleg ca acea caramida e recomandata pentru ventilatie , nu si pentru cosuri de fum. Am vazut exemple cu condesul care iese prin aceasta caramida si distrugrea acesteia in timp(spargere).
            Caramiziele de samota sunt legate cu corniere pe colturi si sudate intre ele pana jos.

            Cum pot sa remediez fara sa stric prea mult?
            Ma gandesc sa sparg un pic la parter si sa introduc un cos de inox prin interiorul acestuia.
            Fișiere atașate

            Comentariu


            • Răspuns la: Cos fum centrala pe lemne

             Postat în original de elixir Vezi post
             nu mai bine zidesti, asa cum e acum? exista tencuiala cu aditivi, care merge si pe vremea asta!
             orice altceva e cam .. tiganie! ironic, se si asorteaza!
             Buna ziua,revin acum pentru ca se apropie vremea rece si iar am scandal cu vecinii RROMI,care vor neaparat sa mut cosul in partea cealalta a casei.
             Am inaltat cosul,pare tiganie,si tot nu e bine pentru ei.Vreau sa il zidesc cu caramida din aceea cu interior rotund,cu bara de fier beton pus la fiecare colt,dar neavand nici un punct de sprijin imi e teama ca din cauza inaltimii sa nu le cada in cap.Ce ma sfatuiti? O zi minunata!
             Fișiere atașate

             Comentariu


             • Răspuns la: Cos fum centrala pe lemne

              il poti arma si pe exterior, cu cornier. eventual si ceeva ancore.eu am cca 4 m de cos deasupra acoperisului si rezistea de vreo 5 ani.

              Comentariu


              • Bună ziua, am.si eu nevoie un pic de ajutor. Vrau sa pun o centrala pe lemne fără gazeificare de 30 KW la 6 m lângă casa , într-o magazie pe care acum o fac din bca, am ajuns la acoperișul în 2 ape, care în final va avea în jur de 4 m înălțime (toată magazia)
               Dati-mi și mie va rog niște sfaturi:
               1) din ce sa fac coșul și câți m sa aibă? Nu dispun de resurse f mari.
               2) cum e mai bine, în interior sau în exterior?
               3) am văzut o firma din Bacău, kamin horn, merita sau ies mai ieftin dacă îl fac cu meseriaș și cu materiale cumpărate? La acea firma un horn de 6 m e cca 2700 lei.
               Va mulțumesc de un eventual ajutor!

               Comentariu


               • Eu mi l-am cumpărat din Ddman, coș profesional din șamotă dar nu am comandat tot coșul ci doar esențialul și i-am redus prețul până la aprox. 2000 lei pentru 6,33 metri (de ex. ușița de vizitare costă 400, tablă ordinară, dar i-am pus una de 20 de lei și mai faină :) )L-am ridicat singur, la interior, n-a fost greu pentru că am găsit o grămadă de filmulețe. A ieșit super și îi senzațional, adică bag toate gunoaiele, lemne ude etc. de se mai înfundă șemineul dar în coș nu sunt depuneri. Condens și alte belele-absolut deloc. Singurul minus dar nu-mi pare rău deloc -lipsă garanție, pentru că nu le-am îngroșat sula că n-am comandat kitul complet. ))
                Ultima editare de sandel1; 22.apr.2019, 21:44.

                Comentariu

                Procesare...
                X