Urmareste-ne pe Facebook

Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Cos fum centrala pe lemne

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • westpoint
  a creat un topic Cos fum centrala pe lemne

  Cos fum centrala pe lemne

  Rog pe cei care folosesc centrale pe lemne sa-mi spuna ce solutii au adoptat pentru cosul de fum . Variantele din comert dubleaza pretul centralei !
  Cosul zidit din caramida asigura tirajul necesar centralei ?


  multumesc !

 • elixir
  a răspuns
  de unde apa de ploaie? asta insemna ca de fapt el nu stie sa faca o tabachera corect!
  oricum, cosul ar trebui sa fie imbracat/izolat pe exterior la fel ca si casa, sa nu fie diferenta de culoare/design!

  Lasă un comentariu:


 • sovignon
  a răspuns
  Am spus la meseriaș ca vreau coșul de fum în exterior, lipit de perete și partea dreapta a acoperișului (e in 2 ape, cu laturile oblice de o parte și de alta a coșului).
  Meseriașul a zis ca e mai bine sa nu il fac lipit de perete, întrucât voi avea permanent probleme cu apa de la ploaie. Asa e?

  Lasă un comentariu:


 • sovignon
  a răspuns
  L-aș face în interior, dar nu pot pt ca dedesubt e beciul și ar fi prea mare greutatea pt placa, centrala plus coșul.

  Lasă un comentariu:


 • elixir
  a răspuns
  e de preferat sa faci cosul in interior! eviti trecerea prin perete, diferenta mare de temperatura, tiraj mai bun, caldura mai multa in interior..
  de asemenea, e de preferat sa izolezi camera tehnica! din aceleasi motive!
  eu am camera centralei construita de mine, din lemn, bine izolata. fiind si destul de mica, am in interior cca 42C cat timp arde cazanul!

  Lasă un comentariu:


 • sandel1
  a răspuns
  N-am studiat problema și îmi cam dau cu presupusul. După părerea mea, cu latura de 1 m îi arhisuficient, merge și mai mic că nu-i așa greu coșul. Și nici nu trebuie neapărat cub dacă-l lipești de magazia aia, important îi să fie fundația sub adâncimea de îngheț. Eu l-am pus direct pe gresie : )
  Ultima editare de sandel1; 23.apr.2019, 07:49.

  Lasă un comentariu:


 • sovignon
  a răspuns
  Am înțeles. Cubul de beton cam ce dimensiuni sa aibă?

  Lasă un comentariu:


 • sandel1
  a răspuns
  Cam la fel, dacă țin bine minte am dat vreo 2000 lei pentru 6,3 metri, dar am luat doar esențialul. Dacă-l faci la exterior, cum am zis trebuie făcut un cub de beton ca fundație, coșul să înceapă ceva mai de sus pentru ca să nu stea baza în zăpadă și mai trebuie ceva protecție pentru ca să nu înghețe condensatul. Am înțeles că la centrale se face destul de mult. Dar astea le spun din auzite, la coșul meu nu curge nimic pentru că fumul de la șemineu are temperatură ridicată, doar vara elimină cam o cană la ploi torențiale.
  Nu lucrez în construcții, dar n-am două mâini stângi, iar dacă nu te grăbește nimeni iese treabă ca de meseriaș.
  Ultima editare de sandel1; 22.apr.2019, 21:53.

  Lasă un comentariu:


 • sovignon
  a răspuns
  Mulțumesc pt raspuns. Fata de ce ați luat dv din dedeman, e mai scump sau la fel?
  Eu ma gândeam sa pun coșul afara pt ca e mai ușor la construit. În afara de curățatul mai dificil, mai sint și alte inconveniente dacă e la exterior?
  Și sinteti în domeniul construcțiilor de l-ați făcut singur? Orice detalii mi-ar prinde f bine.
  Stimă.

  Lasă un comentariu:


 • sandel1
  a răspuns
  Nu știu răspunde pe privat așa că scriu aici. Categoric merită coșul profesional pentru că nu mai ai grija condensului, sau că se crapă din varii motive. Dacă nu prea sunt bani, din oferta aia se poate elimina liniștit conul de inox care arată ca o găleată și n-are nici un rol, gulerul care se înlocuiește cu o dală la 9 lei (există și cu lăcrimar), ușița de vizitare care costă cât porcul și arată ca dracu (există la 30 de lei albă, cu cheiță și mult mai faină) și grilajul de ventilație (eu l-am păstrat dar nu merită banii ăia). Clapeta antiexplozie o poți face dintr-o bucată de gresie mai groasă la care îi adaugi un arc. Ce mai costă ceva bani este reducția din oțel care se bagă în racord, în rest burlane găsești ieftine. Eu i-am făcut și un postament din cărămidă plină, de 1 m înălțime ca să nu pornească de la cota 0 coșul și fie și mai ieftin. Dacă-l faci la exterior trebuie neapărat și fundație și protecție la îngheț a evacuării condensului. Te-ai gândit pe unde cureți coșul? Eu l-am făcut la interior iar pentru curățare doar scot 2 țigle din pod și mă sui pe un scaun. Dacă vrei detalii de construcție, cu cea mai mare plăcere. Spor
  La celelalte întrebări nu știu răspunsul.
  Ultima editare de sandel1; 22.apr.2019, 21:13.

  Lasă un comentariu:


 • sovignon
  a răspuns
  Am o oferta de cos, am mascat numele firmei pt a nu face reclama. E ok ce arata în oferta asta, mai trebuiesc și alte elemente pt cos, gen burlane sau altceva?
  Și ce e mai important, coșul îl pot monta în afara magaziei unde e centrala? Sau e musai înăuntru?
  PS: la o centrala viadrus de 30 KW, e suficient coșul de 4,5 m? Coama e la 4 m.
  ​De asemenea, magazia din bca unde voi pune centrala, trebuie izolata? ​​​​​​
  Fișiere atașate
  Ultima editare de sovignon; 22.apr.2019, 19:49.

  Lasă un comentariu:


 • sandel1
  a răspuns
  Eu mi l-am cumpărat din Ddman, coș profesional din șamotă dar nu am comandat tot coșul ci doar esențialul și i-am redus prețul până la aprox. 2000 lei pentru 6,33 metri (de ex. ușița de vizitare costă 400, tablă ordinară, dar i-am pus una de 20 de lei și mai faină :) )L-am ridicat singur, la interior, n-a fost greu pentru că am găsit o grămadă de filmulețe. A ieșit super și îi senzațional, adică bag toate gunoaiele, lemne ude etc. de se mai înfundă șemineul dar în coș nu sunt depuneri. Condens și alte belele-absolut deloc. Singurul minus dar nu-mi pare rău deloc -lipsă garanție, pentru că nu le-am îngroșat sula că n-am comandat kitul complet. ))
  Ultima editare de sandel1; 22.apr.2019, 21:44.

  Lasă un comentariu:


 • sovignon
  a răspuns
  Bună ziua, am.si eu nevoie un pic de ajutor. Vrau sa pun o centrala pe lemne fără gazeificare de 30 KW la 6 m lângă casa , într-o magazie pe care acum o fac din bca, am ajuns la acoperișul în 2 ape, care în final va avea în jur de 4 m înălțime (toată magazia)
  Dati-mi și mie va rog niște sfaturi:
  1) din ce sa fac coșul și câți m sa aibă? Nu dispun de resurse f mari.
  2) cum e mai bine, în interior sau în exterior?
  3) am văzut o firma din Bacău, kamin horn, merita sau ies mai ieftin dacă îl fac cu meseriaș și cu materiale cumpărate? La acea firma un horn de 6 m e cca 2700 lei.
  Va mulțumesc de un eventual ajutor!

  Lasă un comentariu:


 • elixir
  a răspuns
  Răspuns la: Cos fum centrala pe lemne

  il poti arma si pe exterior, cu cornier. eventual si ceeva ancore.eu am cca 4 m de cos deasupra acoperisului si rezistea de vreo 5 ani.

  Lasă un comentariu:


 • jeu1967
  a răspuns
  Răspuns la: Cos fum centrala pe lemne

  Postat în original de elixir Vezi post
  nu mai bine zidesti, asa cum e acum? exista tencuiala cu aditivi, care merge si pe vremea asta!
  orice altceva e cam .. tiganie! ironic, se si asorteaza!
  Buna ziua,revin acum pentru ca se apropie vremea rece si iar am scandal cu vecinii RROMI,care vor neaparat sa mut cosul in partea cealalta a casei.
  Am inaltat cosul,pare tiganie,si tot nu e bine pentru ei.Vreau sa il zidesc cu caramida din aceea cu interior rotund,cu bara de fier beton pus la fiecare colt,dar neavand nici un punct de sprijin imi e teama ca din cauza inaltimii sa nu le cada in cap.Ce ma sfatuiti? O zi minunata!
  Fișiere atașate

  Lasă un comentariu:

Procesare...
X
sigla BRAT