Principiul INFRATHERM

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi
  • ptq
    Incepator
    • 27.oct.2006
    • 5

    Principiul INFRATHERM

    Salutare tuturor,

    Rog detalii din partea specialistilor in ce priveste rentabilitatea sistemului de incalzire bazat pe principiul INFRATHERM.
    Mai precis, as vrea sa stiu daca acest sistem,este sau nu, mai economic decat incalzirea clasica cu CT pe gaze naturale.Ma refer aici strict la apartamentul meu,care este nou construit,respecta cat de cat conditiile optime de izolare termica si are in jur de 57 mp/4 incaperi.
    Mentionez ca pe net am c-am gasit sit-uri legate de acest subiect,dar nimic concret legat de preturi de achizitie a panourilor generatoare de radiatie ternmica,de costuri suplimentare legate de instalarea sistemului sau costuri ulterioare de exploatare si intretinere.

    Va multumesc si astept detalii,
  • maiam
    Membru
    • 24.aug.2006
    • 211

    #2
    Am gasit ceva preturi, panoul de 600w este 1330 lei noi(nu-mi place ron).
    Firma pe care am contactat-o este din Cluj si nu are pe stoc. Aduce numai la comanda. Cine ar cumpara prin comanda fara sa vada, mai ales ca este ceva nou in materie de incalzire electrica? Chiar si daca-l vedem tot avem o doza de scepticism nativ. Eu caut sa cumpar un astfel de panou si voi face cunoscuta eficienta acestuia, numai sa intru in posesia lui.

    Primiti, va rog, cele mai calduroase radiatii in infrarosu!

    Comentariu

    • siven01
      Membru
      • 24.mar.2006
      • 245

      #3

      Mai multe aici

      Cred ca principiul este : inca;zire prin unde termice
      Si eu sunt curios sa discut cu cineva care a folosit deja asa ceva .
      Ref preturi pot sa ti dau cateva linkuri , in care preturile sunt de genul 6-7 mil , nu 13 .

      Comentariu

      • maiam
        Membru
        • 24.aug.2006
        • 211

        #4
        Multumesc pentru indrumare. Am citit si vreau sa stiu mai multe. Se pare ca nu pot afla in alt mod decat cumparand si studiind. Am trimis e-mail la alte doua firme si nu am primit inca raspuns. Va tin la curent cum aflu ceva.

        Comentariu

        • ptq
          Incepator
          • 27.oct.2006
          • 5

          #5
          Multumesc tuturor celor care si-au manifestat interesul ptr.problema mea cu infrathermul.Cu aceasta ocazie am descoperit ca acest subiect a mai fost discutat pe forum.
          In prima faza as fi interesat de un astfel de panou(cel putin ptr. sufragerie) pe post de sursa de incalzire de rezerva,in cazul in care in aceasta iarna ,stiu eu ,rusii sau alti furnizori de gaz metan se supara pe noi din cand in cand si mai fac cate o pauza in livrarile de gaze
          Binenteles asta in cazul in care pretul lui(al panoului) se incadreaza in limitele decentei.
          In rest vad ca multi care cunosc cat de cat acest sistem,ar fi interesati de el.Dar in continuare nu am gasit nici un caz concret de persoane care sa detina si sa ne incurajeze in luarea vreunei decizii.
          Am trimis si eu cateva mail-uri unor firme care comercializeaza astfel de panouri,dar,nu stiu, de ce oare,n-am primit absolut nici un raspuns.
          INTREBARE:
          -Daca, in final, se opteaza ptr.incalzirea unui apartament integral cu acest tip de panouri,care ar fi solutia cea mai rentabila ptr.producerea apei calde menajere?

          Comentariu

          • ptq
            Incepator
            • 27.oct.2006
            • 5

            #6
            Am primit o oferta de preturi ptr.panouri radiante.Vedeti atasamentul.
            Astept opinii!

            Personal, cred ca sunt c-am scumpe,ptr.a incerca sa fac experinte.Cei care i-si permit si achizitioneaza sunt rugati sa-si expuna parerile sincere despre ele.

            Comentariu

            • searchforbetter
              Incepator
              • 27.dec.2006
              • 50

              #7
              Salutare tuturor.

              Citesc cu interes discutiile despre panourile radiante. Da, intr-adevar, sunt prea putine date bazate pe experiment, si prea multa teorie din partea producatorilor si distribuitorilor.

              Totusi doresc sa va spun cate ceva despre aceste panouri care au fost testate de noi.

              1. Nu se spune IN CAT TIMP incalzeste de ex un panou de 300W cam 20mc....se spune numai ca incalzeste 20mc..... intr-o ora? 2? 8 ore? 24 ore? 48 ore???

              a.Testele facute de noi cu un panou de 350W arat urmatoarele: intro-o casa unde temperetura este constant de 7 grade C, iar peretii cam 5 grade C, intr-o camera de 22 mc: dupa 8 ore de functionare continua a panoului temperatura s-a ridicat cu numai 2(!) grade!!! Acelasi rezultat a dat si testul cu un panou de 550W.

              b. Testul cu acelasi panou de 350W intr-un apartament de bloc, in camera de zi (22mc) unde temperatura era de 18 C: dupa 2 ore de functionare temperatura s-a ridicat la 22 C.

              De ce aceasta diferenta mare?????

              Raspunsul: peretii casei unde temperatura este constanta de 7 C absorb undele termice ca sa-si mareasca potentialul de caldura, deci peretii nu pot incalzi aerul din incapere pana ce ei absorba intr-o masura foarte mare undele termice. Deci in nici un caz nu o sa incalzeasca aerul....

              In cazul camerei din bloc: peretii erau cam la 13 C, nu absorbeau undele termice asa de mult, deci deja puteau reflecta intr-o oarecare masura undele de la panoul radiant....deci temperatura se ridica destul de rapid.

              Invatatura: daca aveti o cabana si stati numai 2 zile, mai bine sa puneti alte surse de incalzire. Daca intentionati sa stati mai mult de 1 sapt, atunci lasati ca panourile sa mearga incontinuu min 2 zile pt a incalzi peretii. Dupa aceea o sa mentineti numai caldura si va fi OK.

              2. Nu se spune cam cati Wati se calculeaza pe mc.

              Calculul ideal: 35-40W/mc.

              3. Fiecare se lauda cu panourile lui ca sunt cele mai bune.

              Adevarul este urmatorul: panourile radiante difera cam 2-4% intre ele, principiul de functionare este acelasi. Diferenta de pret este consecinta directa a tehnologiei aplicate, si nu EFICIENTA.

              4. V-am spus toate acestea fiindca si noi comercializam astfel de panouri si ne-am simtit datori sa va spunem adevarul despre aceste panouri.

              Comentariu

              • chirica vali
                Incepator
                • 03.iul.2007
                • 3

                #8
                panouri radiante

                REPREZINT ..... insa nu este in concordanta cu REGULILE FORUMULUI



                Mesaj modificat de Administrator [PowerMC]

                Comentariu

                • chirica vali
                  Incepator
                  • 03.iul.2007
                  • 3

                  #9
                  am atasat alaturat detalii pret si principiu de functionare al panourilor radiante
                  Fișiere Atașate

                  Comentariu

                  • chirica vali
                    Incepator
                    • 03.iul.2007
                    • 3

                    #10
                    pentru orice fel de intrebari sau sugestii va astept .. si speram ca o sa raspundeti nelamuririlor membrilor FORUMULUI MISIUNEA CASA fara a incalca vreo regula.

                    Mesaj modificat de Administrator [PowerMC]

                    Comentariu

                    • RaduCA
                      Living Legend
                      • 09.oct.2005
                      • 6453

                      #11
                      Postat în original de chirica vali
                      pentru orice fel de intrebari sau sugestii va astept
                      Chiar ca vor fi multe intrebari... Prezentarea atasata mi s-a parut neconvingatoare. Parca e una standard, la care s-a schimbat doar titlul sau personajul principal (cu foarte mici exceptii).
                      Asa ca incep intrebarile (precizez ca nu lucrez in domeniu si de aceea este posibil ca pentru cei avizati intrebarile sa fie puerile):
                      1. ce este "electrosmog"-ul?
                      2. "este CEL MAI sanatos sistem de incalzire" - poate unul dintre ele; si alte sisteme de incalzire folosesc doar energie electrica
                      3. "este recomandat de medici pentru persone cu probleme cardiace si/sau respiratorii" - de ce? cu ce este mai bun decit un sistem de incalzire clasica cu centrala?
                      4. "nu exista emisii de noxe (fara ardere)" si "nu consuma oxigenul din atmosfera" - nu cred ca un sistem de incalzire clasica cu centrala produce noxe (in spatiul de incalzit); sau poate s-a trecut pe plan mondial la producerea de energie electrica doar in hidrocentrale si centrale nucleare iar pentru realizarea si constructia lor nu se produc deloc noxe?
                      5. "nu exista pericol de incendiu" - cred ca cele mai multe incendii sint provocate de instalatiile electrice (bineinteles, executate sau intrebuintate prost, dar discutam doar de astfel de situatii; alfel si celelalte sisteme sint sigure)
                      6. "nu necesita modificari la reteaua electrica existenta" - sinteti sigur ca majoritatea retelelor existente au rezerva asigurata sa suporta incarcarea suplimentara generata de noii consumatori? ca alftel, gata incendiul
                      7. "mareste suprafata utila" si "costurile de incalzire se reduc drastic la sfirsitul fiecarei luni" - cu cit? puteti da un exemplu comparativ? (apropo, costurile sint mari la inceputul lunii si se reduc drastic spre sfirsitul ei? )
                      8. "perioada de amortizare a produsului este redusa" - banuiesc ca (la fel ca si la cea de mai sus cu costurile) o astfel de afirmatie s-a facut in urma unor calcule si a unor experiente, deci intrebarea este: cit este efectiv aceasta perioada? puteti da un exemplu real sa chiar unul comparativ?
                      9. ce inseamna "decontarea exacta a consumului pe spatiu si element de incalzire" (mai ales cuvintul decontare in acest caz)
                      10. "incalzeste corpurile solide din zona de radiatie, deci si peretii si zidurile inconjuratoare" - la celelalte sisteme e altfel sau chiar invers?
                      11. "temperatura de suprafata a corpurilor de constructie este in acest caz mai mare decat temperatura camerei" - imi puteti spune la ce va referiti cind spuneti corpuri de constructie?
                      12. "pastreaza umiditatea din atmosfera" (banuiesc ca din atmosfera incaperii, nu din cea a planetei ) - cum? de ce nu se modifica umiditatea?
                      13. "temperatura de suprafata: 85 grade la putere maxima" - la ce se refera temperatura de suprafata (ma gindesc ca daca este suprafata elementului de incalzire, ce se intimpla cind cineva atinge acel element)?
                      14. care sint avantajele fata de alte sisteme de incalzire electrica? am inteles ca unul ar fi randamentul, dar va rog sa detaliati
                      Sa stiti ca pun toate aceste intrebari (si nu va promit ca sint ultimele) pentru ca intentionez sa-mi fac o casa si vreau sa aleg un sistem de incalzire cit mai bun la un pret rezonabil (nu mic, dar rezonabil). Pina acum am mai aflat de sistemele de incalzire prin pardoseala (atit cu agent termic, cit si electrice) si vreau sa pot face o comparatie cit mai aproape de realitate petru a alege ce e mai bun pentru mine.
                      Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
                      De cînd fenicienii au inventat moneda, mulţumirile sînt de prisos... şi încă o veste tristă: ieftin, bun şi mult nu există.
                      În schimb, există Instalatorul de Iaşi.

                      Comentariu

                      • dan_br
                        Incepator
                        • 17.dec.2006
                        • 43

                        #12
                        o parte din raspunsuri

                        1. ce este "electrosmog"-ul?
                        R: orice sistem de incalzire cu rezistenta electrica in "aer" (vezi radiator ) produce prin incalzirea rezistentei acest "electrosmog" . Este , hai sa ii spunem, o "gaselnita" a noastra ca sa combatem celelalte sisteme de incalzire pe baza de curent electric. Dar, daca acea rezistenta este inchisa (calorifer electric ) scade f. mult acest electrosmog din incapere.

                        2. "este CEL MAI sanatos sistem de incalzire" - poate unul dintre ele; si alte sisteme de incalzire folosesc doar energie electrica
                        3. "este recomandat de medici pentru persone cu probleme cardiace si/sau respiratorii" - de ce? cu ce este mai bun decit un sistem de incalzire clasica cu centrala?
                        R: Infrarosiile sint folosite pentru tratamente in cabinete medicale , spitale
                        pentru diferite afectiuni. Nu inseamna ca folosind aceste panouri nu ne mai ducem la doctor.
                        Principiul lor de functionare elimina o parte din "neplacerile " cauzate de sistemele de incalzire conventionale.

                        4. "nu exista emisii de noxe (fara ardere)" si "nu consuma oxigenul din atmosfera" - nu cred ca un sistem de incalzire clasica cu centrala produce noxe (in spatiul de incalzit); sau poate s-a trecut pe plan mondial la producerea de energie electrica doar in hidrocentrale si centrale nucleare iar pentru realizarea si constructia lor nu se produc deloc noxe?

                        Daca incepem o discutie pe marginea modalitatilor de producere a curentului electric o sa ajungem la energii neconventionale.
                        Explicatia aceasta care nu va convinge se refera la faptul ca o centrala pe gaz , lemn, etc . produce noxe. Un calorifer nu produce. Asa ca puteti folosi un calorifer electric sau conectat la o centrala clasica. Este optiunea Dvs.

                        5. "nu exista pericol de incendiu" - cred ca cele mai multe incendii sint provocate de instalatiile electrice (bineinteles, executate sau intrebuintate prost, dar discutam doar de astfel de situatii; alfel si celelalte sisteme sint sigure)
                        Si mai sint incendii produse de cosuri infundate , sau scapari de gaze etc.

                        6. "nu necesita modificari la reteaua electrica existenta" - sinteti sigur ca majoritatea retelelor existente au rezerva asigurata sa suporta incarcarea suplimentara generata de noii consumatori? ca alftel, gata incendiul Sad

                        Necesita modificari in reteaua electrica pentru mai multe camere , spatii mai mari deoarece puterea instalata creste. Dar, daca montati un singur panou nu se face nici o modificare.
                        7. "mareste suprafata utila" si "costurile de incalzire se reduc drastic la sfirsitul fiecarei luni" - cu cit? puteti da un exemplu comparativ? (apropo, costurile sint mari la inceputul lunii si se reduc drastic spre sfirsitul ei? Smile)
                        Din experienta va spun ca intr-adevar mareste suprafata utila, dar cu costurile sa nu exageram!!!! . Sint mai mici decit la alte sisteme electrice.
                        CA sa se ajunga la costuri mai mici decit la gaze trebuie sa fie indeplinite multe conditii.

                        8. "perioada de amortizare a produsului este redusa" - banuiesc ca (la fel ca si la cea de mai sus cu costurile) o astfel de afirmatie s-a facut in urma unor calcule si a unor experiente, deci intrebarea este: cit este efectiv aceasta perioada? puteti da un exemplu real sa chiar unul comparativ?
                        Nu este mai redusa decit la alte sisteme. Avantajul apare pentru ca nu necesita intretinere. Nici verificari anuale etc

                        9. ce inseamna "decontarea exacta a consumului pe spatiu si element de incalzire" (mai ales cuvintul decontare in acest caz)

                        La orice sistem electric putem masura citi Kw se consuma exact. Asa ca daca punem la fiecare priza unde avem instalat panoul , un contor, vom avea clar consumurile.

                        10. "incalzeste corpurile solide din zona de radiatie, deci si peretii si zidurile inconjuratoare" - la celelalte sisteme e altfel sau chiar invers?
                        La celelalte sisteme se incalzeste aerul care apoi se "plimba prin camera" si apoi se incalzesc peretii , obiecte , etc.
                        11. "temperatura de suprafata a corpurilor de constructie este in acest caz mai mare decat temperatura camerei" - imi puteti spune la ce va referiti cind spuneti corpuri de constructie?
                        Banuiesc ca se refera la tavan , pereti etc.
                        12. "pastreaza umiditatea din atmosfera" (banuiesc ca din atmosfera incaperii, nu din cea a planetei Smile) - cum? de ce nu se modifica umiditatea? Pentru ca nu usuca aerul . Iarna nu ati pus niciodata un vas cu apa pe calorifer ??
                        13. "temperatura de suprafata: 85 grade la putere maxima" - la ce se refera temperatura de suprafata (ma gindesc ca daca este suprafata elementului de incalzire, ce se intimpla cind cineva atinge acel element)?
                        Nu se atinge acel element !!!! Pentru ca se face BUBA.
                        De aceea se monteaza pe tavan sau la inaltimi mai mari pentru a se evita atingerea lor de catre copii. In orice caz nu produc leziuni imediat. Trebuie sa fii incapatinat si sa stai cu mina acolo ceva vreme.

                        14. care sint avantajele fata de alte sisteme de incalzire electrica? am inteles ca unul ar fi randamentul, dar va rog sa detaliati
                        Fata de orice sistem electric avantajul apare din faptul ca nu se face transferul caldurii (calorifer - aer si aer - "corpuri de constructie" ) unde scade randamentul. Randamentul electric este acealasi ca la orice calorifer electric , dar difera modalitatea de transmitere a caldurii.
                        Infrarosiile au proprietatea de a transporta caldura fara a avea nevoie de un material intermediar.
                        Cit despre pret.... nu este rezonabil deocamdata . Ba chiar cresc preturile.
                        Sper ca o parte din nelamuriri au disparut. Va stau la dispozitie pentru alte intrebari legate de PANOURI INFRAROSII.

                        Comentariu

                        • RaduCA
                          Living Legend
                          • 09.oct.2005
                          • 6453

                          #13
                          Re: o parte din raspunsuri

                          Postat în original de dan_br
                          Sper ca o parte din nelamuriri au disparut. Va stau la dispozitie pentru alte intrebari legate de PANOURI INFRAROSII.
                          Va ramin indatorat pentru timpul consumat in scopul de a ma lamuri. In acest moment nu am timpul si linistea necesare sa analizez explicatiile Dvs. (sint la serviciu ), dar va asigur ca in cel mai scurt timp voi reveni cu intrebari. Care vor fi multe... care este...
                          De cînd fenicienii au inventat moneda, mulţumirile sînt de prisos... şi încă o veste tristă: ieftin, bun şi mult nu există.
                          În schimb, există Instalatorul de Iaşi.

                          Comentariu

                          • RaduCA
                            Living Legend
                            • 09.oct.2005
                            • 6453

                            #14
                            @ dan_br
                            De cînd fenicienii au inventat moneda, mulţumirile sînt de prisos... şi încă o veste tristă: ieftin, bun şi mult nu există.
                            În schimb, există Instalatorul de Iaşi.

                            Comentariu

                            • dan_br
                              Incepator
                              • 17.dec.2006
                              • 43

                              #15

                              Comentariu

                              Procesare...