Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Repartitoare calorifer

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Repartitoare calorifer

  Am aflat dintr-o tertza sursa cum ca repartitoarele de la calorifere nu ar arata date corecte pentru caloriferele de fonta, ci ca ar arata un consum exagerat. Eu nu am observat mari diferente intre inregistrarile de la caloriferul de fonta din sufragerie si cel de aluminiu, din dormitor.
  Este vrun sambure de adevar in ideea cu inregistrarile diferite?

 • #2
  Eu unul cred ca aceste repartitoare sunt, in general cea mai mare hotie de la Revolutie incoace, in conditiile in care inainte cu un an plateam la jumatate caldura iar in apartament atmosfera era aproape sufocanta, iar in iarna cu repartitoarele am platit aproape dublu in conditii de frig.

  Nu pot sa dau un raspuns concret la indicatiunile acestor "repartitoare" pe calorifer de fonta versus aluminiu/otel dar mare atentie la eventualele obturari ( draperie, mobila, etc) precum si la curentii de aer ( geamuri neetanse, deschise, etc. )

  Bafta !
  Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa iti mearga mintea.
  (Georges Brassens)

  Comentariu


  • #3
   Comparatiile ar fi utile daca ar fi facute obiectiv.

   Pretul gigacaloriei a crescut constant si o comparatie trebuie sa tina seama si de acest lucru.

   Daca ati uitat un geam deschis si robinetul este deschis - se cheama sinucidere. - caloriferul merge in regim maxim si de aici o nota de plata frumoasa.
   VYS Blog - 100 % D I Y
   Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

   Comentariu


   • #4
    AA, pai stiu ca repartitoarele sunt o mare talharie, numai ca in conditiile in care majoritatea celor din bloc isi pun, este nerentabil sa te abtii. Pentru ca vei plati la greu toate pierderile ....
    Cat despre formulele de calcul ale consumului, le-am studiat si eu, insa sunt absolut criptice si presupun ca reprezinta cea mai sigura cale de a fi furat la factura de energie....

    Comentariu


    • #5
     Daca va referiti la postul meu, trebuie sa va spun ca, la data la care am facut comparatiile, am fost foarte obiectivi. Asteptarile noastre au fost foarte mari( in privinta economiei), avand in vedere ca, simultan cu montarea 'repartitoarelor" am adus un aport de izolare termica prin montarea geamurilor termopan si izolarea interioara a peretilor exteriori cu rigips si vata minerala in conditiile in care cresterea pretului gigacaloriei a fost de maxim 20% in acel an.

     Nu doresc sa intram in polemica, dar asta este situatia. Chiar nu imi doresc o polemica pe aceasta tema, sunt satul de polemici mai ales ca permanent avem discutii cu firma care a montat si face citirea ( implicit calculele)acestor repartitoare...
     Cine doreste sa isi monteze, e ok, numai ca trebuie luat in calcul si ca, daca aveti vecini "economi" ve-ti plati cu varf si indesat deoarece calculul de consum are un algoritm pe care cu greu il ve-ti intelege ( sau poate niciodata).
     Eu unul consider ca daca vecini ( sus/jos/stg/dr ) platesc facturi foarte mici la agentul termic, asta inseamna ca acestia nu incalzesc, iar la mine trebuiesc aplicati coeficienti cum sunt si in cazul celor care stau la perter/ultimul etaj.

     Rog aici, daca este cineva care sa fi avut o experienta pozitiva dupa montarea repartitoarelor, sa posteze aici.

     Hai ca m-am enervat....
     Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa iti mearga mintea.
     (Georges Brassens)

     Comentariu


     • #6
      sal'tare
      am vazut acum cateva zile la tv o emisiune in care radu opaina, (presedinte pe la asoc. de proprietari) a prezentat o fituica in care arata si explica modul in care se face calculul caldurii pentru cei cu repartitoare de cost. hartiuta se putea lua gratuit de la sediul lor. poate o fi si pe net.

      oricum, ca sa faci economie cu repartitoarele astea trebuie pur si simplu sa inchizi robinetii.

      Comentariu


      • #7
       O sa caut o fisa de calcul de anul trecut si o sa incerc sa prezint modul de calcul efectiv.

       Punctul esential si baza este modul de inregistrare al repartitorului - de aici mai departe nu este decat aritmetica.
       VYS Blog - 100 % D I Y
       Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

       Comentariu


       • #8
        Sunt f. curios sa aflu de la cineva care a "decriptat" algoritmul de calcul al
        acestor "termometre" ?Caci asta sunt!
        Dupa cunostimtele mele energia termica se calcul.cu ajutorul a mai multi parametrii,nu numai cu temperat. incaperii care este aleatorie,si nu se include in calcul.
        -temp.agent TUR
        -temp.agent RETUR
        -debit agent
        Acest lucru-l face integratorul montat in subsol.
        Suntem FURATI ca-n codru de ALESI nostrii,care ne vind blana ursului din
        padure,si noi nu ripostam,ba chiar mai mult ii laudam

        Comentariu


        • #9
         Sa zicem ca sunt inregistratoare de temperatura!
         Temperatura care, dupa masurare, se converteste in "UNITATI"

         Astea se pot citi, pe langa altele, pe afisajul repartitorului.

         Este adevarat, contorul de la subsol masoara atat temperatura turului, a returului cat si debitul de agent termic vehiculat - de fapt asa se calculeaza consumul scarii/blocului (debitul x Dt).

         Problema este ca inainte de montarea repartitoarelor in locuinte, consumul era calculat in functie de suprafata locuintei si se platea corespunzator, indiferent daca se incalzeau sau nu minunatele calorifere.

         Pana la urma aceasta este o modalitate de impartire a consumului intre locatari pentru ca plata se face oricum pe contorul de la subsol (proprietatea distribuitorului de energie).
         VYS Blog - 100 % D I Y
         Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

         Comentariu


         • #10
          Asta ar insemna ca suma energiei consumata pe apartamenta sa fie egala
          sau aprope egala cu val. citita pe integratorul din subsol.Sunt curios daca asa este?
          Daca la apa aparatele care masoara consumul sunt similare,unitatatea este m3,la energie electrica ar fi la fel daca am avea un contoar general,
          la caldura este altfel. In concluzie este mai bine ??

          Comentariu


          • #11
           parea mea ca cei care stau pe "nord" precum si cei de la parter si ultimul etaj platesc mai mult decat restul ceea ce nu e corect...

           Comentariu


           • #12
            Postat în original de valeriu ciprian
            parea mea ca cei care stau pe "nord" precum si cei de la parter si ultimul etaj platesc mai mult decat restul ceea ce nu e corect...
            Asta este - ce poti sa faci decat sa incerci sa izolezi cat mai bine.

            __________________________________________________ __
            Nici nu are cum sa fie egale doua unitati care masoara altceva.
            Unitatile de la repartitoare, sa zicem 5000 pe scara sunt corespunzatoare unui consum de energie inregistrat la gigacalorimetrul din subsol - 5 Gcal.
            Prin impartirea celor doua rezulta consumul pe unitate si apoi consumul fiecaruia.

            Nu stiu ce alternative avem la repartitoare pentru ca pretul pe mp este oricum o varianta mai proasta. Atat timp cat toata scara are repartitoare si mai ales ca acestea functioneaza identic nu vad de de ar fi o mare hotie.
            VYS Blog - 100 % D I Y
            Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

            Comentariu


            • #13
             Nu mai este nevoie sa imi fac probleme pentru ca am reusit sa scap de hotii de la apaterm Galati montandu-mi centrala proprie....cea mai buna afacere...

             Comentariu


             • #14
              Asa pare la prima vedere. In instalatia de gaze se pompeaza de multe ori aer pentru a creste presiunea. Aerul nu da caldura dar invarte contorul, centrala trebuie sa mearga mai mult, sa consume mai mult "gaz"(cu aer), scade randamentul, creste consumul de energie electrica etc.

              Comentariu


              • #15
               off-topic:nu vreau sa intru in polemica cu dumneavoastra dar singurele avantaje pe care le am cu centrala sunt urmatoarele:am caldura si apa calda cand si cat vreau si iarna trecuta am facut economie de 500 lei la intretinere...cand nu mai pot plati inchid centrala...cam atat.

               Comentariu

               Procesare...
               X