yobit eobot freewallet bgogo digifinex wp fastest cache wp super cache
Urmareste-ne pe Facebook

Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Reglare Calorifere

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Reglare Calorifere

  As dori sa stiu si eu cum se pot regla caloriferele pentru o eficienta maxima(cit se inchid robinetii de la tur si retur in functie de poozitia acestora fata de centrala ).

 • #2
  Nu cred ca exista niste reguli standard. Cred ca singurul criteriu este dat de temperatura dorita in fiecare camera.
  Numai bine,
  Gigi

  Comentariu


  • #3
   reply

   Cred ca am fost gresit inteles. Vreau sa stiu cit de tare se string robinetele de la retur in functie de fiecare camera

   Comentariu


   • #4
    In mod normal acele robinete de pe retur trebuiau reglate de firma care a realizat instalatia, in prima faza a reglajelor care se fac la punerea in functiune.

    Comentariu


    • #5
     Re: Reglare Calorifere

     Postat în original de movidium
     As dori sa stiu si eu cum se pot regla caloriferele pentru o eficienta maxima(cit se inchid robinetii de la tur si retur in functie de poozitia acestora fata de centrala).
     Intuitiv, as face reglajul astfel:
     -ultimul calorifer sa aiba returul obligatoriu deschis complet, iar diferenta de temperatura dintre turul si returul sau sa fie de 12 grd.C.
     -Plecand de la primul punct, toate celelalte calorifere urmeaza a suporta reglajul din robinetul de retur astfel incat sa obtinem cele 12 grd.C ca diferenta.
     La toate caloriferele pastram turul deschis complet.
     Urmatorul pas este acela de a monitoriza daca temperatura ambientala creaza confortul necesar.
     Incercati acesata varianta si ne spuneti cum a iesit.

     Comentariu


     • #6
      dar cu ce masori temperatura pe turul si returul caloriferului? exista un termometru special si de unde-l cumpar?

      Comentariu


      • #7
       Merge folosit si un aparat de masura electronic pentru tensiune, curent, rezistente, condensatori, care sa aiba si termometru inclus cu sonda termocupla.

       Comentariu


       • #8
        ok. multumesc.

        Comentariu


        • #9
         merci

         am sa incerc astfel

         Comentariu


         • #10
          cel mai bine iei un cronotermostat de camera si cu el programezi temperatura in camera, orele de functionare, temp. de zi, temp. de noapte...
          costa in jur de 200 ron unul care functioneaza pe radio.

          Comentariu


          • #11
           Salut . Nu de mult am cumparat o casa incalzire pe motorina . Dupa ce am demontag caloriferele si au stat 3 luni date jos le-am remontat fara sa le curat am bagat 1000l de motorina care i-am consumat intr-o luna si jumatate . Atunci mi-am zis ca este o problema . Am cautat pe forumuri in romana si toti scriu ca returul (robinetul acela cu capac si are un imbus sub capac pe retur ) sa fie deschis la maxim . Avand in vedere ca multi ani am avut incalzire centrala de la oras pe nimeni nu interesa pierderile de calorii din calorifer si instalatie . Am descoperit in alta limba si alta tara ca toate instalatiile de incalzire au un reglaj pe returul caloriferelor care trebuie respectat . Incepand cu primul calorifer la retur se inchide la maxim si se deschide doua ture jumatate , caloriferul urmator de pe aceeasi retea se inchide la maxim si se dau trei ture jumatate inapoi pe deschis , caloriferul trei se inchide turul la maxim si se dau patru ture jumatate spre deschis si tot asa pana la ultimul calorifer de pe retea . Daca aveti plecatea in T de la centrala asa cum o am si eu faceti aceleasi operatii pe ambele sensuri incepand cu primul calorifer de langa centrala . Sper ca am fost estul de clar

           Comentariu

           Procesare...
           X
           sigla BRAT