Announcement

Collapse
No announcement yet.

Probleme cu returul la calorifer

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Probleme cu returul la calorifer

Ce presiune trebuie sa fie pe retur in mod normal?
    valy

Aceasi presiune ca si pe tur.

Comment

calorifer rece in partea de jos

Caloriferul se incalzeste numai in partea de sus,daca il aerisesc se incalzeste si partea de jos dar numai cat aerisesc,apoi se raceste(dupa cateva minute).L-am aerisit si cu turul inchis dar nu prea are presiune pe retur.Ce este de facut?
      valy

Comment

retur infundat?

Am vrut sa inlocuiesc tevile(au 20 de ani) de la vecinul de la et.3(eu locuiesc la4/4)dar nu imi da voie,el are caldura asa ca nu il intereseaza ca eu stau si tremur.Returul este rece de la et.3.
        valy

Comment

Re: calorifer rece in partea de jos

Originally posted by valyno
          Caloriferul se incalzeste numai in partea de sus,daca il aerisesc se incalzeste si partea de jos dar numai cat aerisesc,apoi se raceste(dupa cateva minute).L-am aerisit si cu turul inchis dar nu prea are presiune pe retur.Ce este de facut?

Aveti robinet si pe retur ?
          Daca da deschideti robinetul la maxim cand aerisiti.

Comment

Citeste aici:

http://www.misiuneacasa.ro/forum/viewtopic.php?t=2853
            VYS Blog - 100 % D I Y
            Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

Comment

returul problema

Da,am robinet si pe retur.L-am deschis la maxim dar tot nu vrea.Am aerisit de cel putin 10 ori returul(l-am lasat sa curga si 2 ore continuu)dar vine tot cu presiune foarte,foarte scazuta.
              valy

Comment

Vedeti si mesajul lui Viorel pentru filtre.

Comment

Re: returul problema

Originally posted by valyno
                  Da,am robinet si pe retur.L-am deschis la maxim dar tot nu vrea.Am aerisit de cel putin 10 ori returul(l-am lasat sa curga si 2 ore continuu)dar vine tot cu presiune foarte,foarte scazuta.
                  Clar returul infundat. Singura solutie pe care o vad, consta in golirea instalatiei, demontarea robinetului de retur si curatarea returului cu un sarpe. Am impresia ca portiunea de teava orizontala este infundata.
                  La fosta mea locuinta, caloriferul din baie nu functionase niciodata de la construirea blocului. Am taiat teava de retur si am eliminat dopul prin introducerea si lovirea unui prezon lung de 1m, altfel nu-l puteam indeparta.
                  Pare radicala solutia pe care v-am indicat-o, dar din cate observ, cu jumatati de masura si cu nepasarea vecinilor nu puteti rezolva.

Comment

Retur

Locuiesc intr-un bloc de 4 etaje. Am schimbat caloriferele, tevile pana la coloana principala. Vecinii de la 4, 3 si eu pana la T-ul meu am schimbat coloana principala. Restul, et. 1 si parter pana la subsol nu s-au schimbat. Indiferenta administratorului fata de instalatorul care trebuia sa schimbe conductele principale ne-au adus in situatia sa avem calorifere 5-10% incalzite, care nu fac fata la 0 grade Celsius. Administratorul e in continuare de parere ca "ati cumparat apartamentul cu bune si rele" si nu face nimic.
                    M-am interesat pe la prieteni si mi-au spus ca la un bloc de 4 etaje returul se face la etajul 4. E adevarat? Pe aici fiecare mestereste ceva la instalatia proprie. Vecinul de la 4 mi-a spus ca el are o aerisire buna si ... caldura. Cum sa traduc asta? Instalatorul mi-a spus ca returul nu functioneaza. Prietenii ca se poate bloca returul la etajul 4. Ce este adevarat?
                    Si este adevarat ca RADET-ul face masuratori numai la contorul din subsol?Cum poti face un diagnostic precis al punctului in care nu se realizeaza returul?
                    Intrucat am un tata de 87 ani, sunt disperata ca va face o pneumonie in iarna aceasta, careia nu i-ar supravietui si ma gandesc la ALTERNATIVE.
                    Voi cere la Distrigas un contract pentru o centrala de apartament, dar pana va fi aceasta gata trebuie sa gasesc ceva electric.
                    Apartamentul este unul de confort II, cu 35 mp si as fi fericita sa pot incalzi eficient cel putin cei 10 mp ai camerei lui tata. Fara sa ia foc instalatia electrica, veche cred.
                    Va rog sa imi sugerati CEVA UTIL.
                    Cu multumiri anticipate.

Comment

Ati aerisit caloriferele? Daca da, asigurati-va ca cei care v-au montat caloriferul nu au inversat cumva turul cu returul (se mai intampla). Daca vecinul de la 4 are caldura si dv nu problema trebuie sa fie la instalatia dumneavostra.

Comment

Originally posted by ssilvviu
                        Ati aerisit caloriferele? Daca da, asigurati-va ca cei care v-au montat caloriferul nu au inversat cumva turul cu returul (se mai intampla). Daca vecinul de la 4 are caldura si dv nu problema trebuie sa fie la instalatia dumneavostra.
                        Va multumesc pentru sfaturi.
                        Am aerist caloriferele.
                        Vecinul de la 4 mi-a spus azi ca are caldura intr-o camera si ca "aerisirea bolboroseste mereu". Este de acord cu un control de la RADET si golirea instalatiei pentru schimbarea coloanei. Cel putin am un aliat pe coloana.
                        ALELUIA!

Comment

Daca bolboroseste mereu cu siguranta instalatia are inca destul aer.
                          VYS Blog - 100 % D I Y
                          Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

Comment

Da aerisitor in capatul coloanei nu aveti? Adica pe hol. Trebuie sa fie. Desi daca ati schimbat coloana poate au uitat mesterii de el....

Comment

Originally posted by ssilvviu
                              Da aerisitor in capatul coloanei nu aveti? Adica pe hol. Trebuie sa fie. Desi daca ati schimbat coloana poate au uitat mesterii de el....
                              Multumesc mult pentru idee.
                              Ii voi intreba pe vecini. Pe aici au fost mai ales "mesteri". Oricum vecinul de deasupra isi aeriseste caloriferul in fiecare dimineata. Asta da preocupare!
                              Dar nu inteleg sistemul romanesc.
                              Am locuit in strainatate cativa ani buni. Intr-un bloc vechi, tot de prin anii 70, cu calorifere clasice si centrala termica la cativa km. Nu s-au spalat, curatat niciodata caloriferel, nici revizie pe tevi... Si acolo era apa calcaroasa. Si totusi am avut caldura tot timpul. Poate am mai aerisit eu o data, de doua ori, cum m-am priceput.
                              Aici avem un punct termic chiar la capatul strazii. De ce se depune atata calcar pe tevi? De ce este atata rugina? Aveau in strainatate deja in anii 70 sisteme de filtrare a apei?
                              Ma tot intreb, caci acum sunt inca 6 grade plus, dar de la 0 vom face frigul.
                              Cu multumiri,
                              DPaun

Comment

Working...
                              X