Automatizare incalzire prin pardoseala cu centrala termica

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • Roqaman
    Incepator
    • 07.oct.2018
    • 7

    Automatizare incalzire prin pardoseala cu centrala termica

    Salutare,
    cam cu o luna in urma am descris in topicul despre incalzirea prin pardoseala cu agent termic instalatia de incalzire instalata in casa mea si am adresat o intrebare la care nu am primit pana acum nici un raspuns. Reiau aici pe scurt descrierea si revin cu intrebarea simplificata deoarece intre timp am incercat sa ma mai documentez. Pe scurt: parter cu incalzire prin pardoseala, mansarda cu calorifere. Centrala este comandata doar de termostatul de ambient montat sus. Incalzirea prin pardoseala are pompa de circulatie si 4 termostate legate prin fire la panoul de comanda al pompei de circulatie. As dori sa fac in asa fel incat centrala sa poata primi semnal de oprire/pornire si de la instalatia prin pardoseala, ori de cate ori pompa de circulatie primeste comanda de pornire de la unul din termostate acea comanda sa se duca si la centrala. S-a intamplat iarna trecuta ca pompa sa mearga si sa circule degeaba apa prin pardoseaa mult timp, centrala fiind oprita de termostatul de sus. Am aflat ca modulul de comanda Giacomini nu poate fi conectat direct la centrala ci este necesar un releu de 220 V care sa fie legat la alimentarea pompei de circulatie si sa dea comanda pornire/oprire centralei ori de cate ori pompa porneste sau se opreste. Intrebarea mea este: ce fel de releu este necesar pt cele descrise mai sus?
  • mcristi
    Incepator
    • 06.mai.2012
    • 47

    #2
    Te-ai lovit de o problema similara cu cea de care m-am lovit eu, cu un boiler cu serpentina, legat de circuitul de incalzire al centralei. Solutia pe care am gasit-o eu e destul de simpla si cred ca se poate aplica si la tine. Am gasit pe net un optocuplor cu releu (azi trebuie sa-mi vina). Conectezi in paralel cu pompa un led si cat timp pompa merge, se aprinde led-ul si prin optocuplor se activeaza releul. Releul va inchide circuitul de comanda al centralei si va porni centrala. Cand pompa se va opri, se va opri si ledul si atunci releul va deschide circuitul de comanda al centralei si aceasta se va opri. Sper sa-ti fie util.

    Comentariu

    • Roqaman
      Incepator
      • 07.oct.2018
      • 7

      #3
      Multumesc pt raspuns! Poti atasa te rog, ceva poze cand iti vine sa-l vad cum arata, ce specificatii are, eventual dupa ce-l montezi cum se conecteaza?

      Comentariu

      • Ivanov
        Incepator
        • 04.feb.2019
        • 1

        #4
        Buna ziua!sper sa gasesc aici,un raspuns la problema instalatiei de ip: casa caramida porotherm cu izolatie ext de 10cm,P+M,neincalzita in ultimii 4 ani. Instalatia de ip compusa din circuite mari(aprox.80ml fiecare) si mici(30-45ml),pozate pe plasa si extrudat,sapa aprox.5cm.Circuitele sunt racordate la distribuitor cu debitmetre pe tur(7 panouri) si distribuitor cu actuatoare pe retur.Sistemul este racordat direct la CT prin condensare de 30kw,fara GPA,instalatorul neconsiderand necesar acest lucru pe motiv ca centrala duce "lejer" P+M.Pe tur am 45°(atat e setat din centrala) iar pe retur 35-37°C. La nivelul pardoselii(gresie) am 25-27°C.Mansarda este "izolata" de Parter cu un perete de expandat de 5cm intrucat este neincalzita. Problema ar fi: 1.la parter,in cele 12 zile de functionare am maxim 22°C..se poate datora faptului ca mansarda este neincalzita? 2.Sistemul este in regula asa cum este?Nea'Gica instalatorul nu vrea sa auda de pompe chiar daca debitmetrele imi indica max 1l/min,bypass-ul in cazul in care circuitele sunt inchise nu este necesar pe motiv ca centrala citeste temp pe tur prin senzorul sau si opreste singura pompa cand ajunge la 45°

        Comentariu

        Procesare...