Presiune aer Buderus

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi
  • Sfetea
    Incepator
    • 26.nov.2018
    • 1

    Presiune aer Buderus

    Salut.
    Am o problema cu centrala Buderus Logamax cu boiler.
    De curand am observat ca scade presiunea in centrala si am verificat toata instalatia, adica:
    inlocuit 2 robineti tur la 2 calorifere, inlocuit distribuitorul de la parter de tur (pierdea apa), strans cateva racorduri, refacere presiune vas expansiune (era la 0.4).
    Instalatia este pe PPR, ingropata, nu am vazut umezeli sau alte asemenea lucruri.

    De cand am facut reparatiile observ ca scade presiunea cam cu 0.2 bar la 3-4 zile. (setata la 1bar la rece, urca la 1.5-1.6 cand incalzeste la 60 grade).
    Ideea este ca atunci cand am inlocuit distribuitorul de la parter am scos apa din instalatie iar cand am facut iar presiunea ... nu am putut aerisi caloriferele pentru ca nu ajunge aerul la ele. Exista aerisitoare montate pe bara de la distribuitor dar nu cred ca s-a aerisit complet si nu stu cum sa fac asta...
    Simptome: cand inchid robinetul de tur din distribuitor catre unul din caloriferele de la parter si-l las inchis 20 minute apoi il pornesc brusc, acul de la manometru imi scade cam 02-03bari si apoi revine la loc (oscileaza tare intr-o fractiune de secunda). Am verificat instalatia la rece sa nu mai fie scurgeri, pornesc robinetul de alimentare cu apa (cand centrala are 26grade) urca pana la 1.6 si daca il opresc scade intr-o secunda la 1,2, apoi iar introduc apa si ramane la presiunea de 1.6.

    Nu am facut aerisirea corect? mai am aer in instalatie?

    Multumesc pentru sfaturi!
Procesare...