Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Vana de amestec

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Vana de amestec

  Bună ziua !
  Am și eu o întrebare, cunoaște cineva tipul de vană de amestec de la Herz , Teplomix 1776613 ? Construit pentru protecția cazanelor cu combustibil solid si nu numai... . A folosit cineva așa ceva? Pentru că eu am montat un astfel de produs și, nu îmi satisface așteptările .., În fișa tehnică specifică faptul că, lucrează între valorile termice 55*-63 *C adică, la 55 redeschide bypass-ul și returul e închis complet făcând posibilă trecerea agentului termic prin calea B-AB iar la 63 închide bypassul și returul e deschis făcând posibilă trecerea agentului termic prin calea A-AB .la mine a ajuns temperatura in cazan la peste 85* și mai urca dacă nu obturam aprox. 50% bypassul cu ajutorul unui robinet de trecere (preventiv montat ).O vizualizare per ansamblu instalația e formată din : Viadrus 9 elemenți (45 kw) cam mică după calculul făcut (centrala a fost mutată și reinstalată pentru un nou și, mai mare spațiu de locuit unde ar fi fost necesar 48 -50 kw poate chiar mai mult) un Puffer 2000l, boiler 200l , și calorifere de oțel 22-600 , însumate liniar aprox. 22ml . 19 buc. dispuse pe trei coloane ( trei pompe ) fiecare coloană având și distribuitoare pentru alimentarea caloriferelor.
  Ultima editare de Un amator; 16.dec.2018, 13:37.

 • #2
  e montata corect vana respectiva? ce diam are? faptul ca aveai 85C in cazan e un lucru bun doar de aia ai montat vana!
  trebuie sa ai in vedere ca tu ai in cazan destul de putina apa, deci va urca rapid in temperatura. ai nevoie de descarcare rapida in puffer. eu cred ca nu e o problema, doar nu te-ai obisnuit tu inca cu instalatia!
  ps: eu am montat dupa vana si un termometru, ca sa pot sa vad daca vreodata se va strica!(intre vana si cazan- in fata pompei)
  Ultima editare de elixir; 16.dec.2018, 20:42.

  Comentariu


  • #3
   Da, e montată corect A returul ce vine din sistem, B bypassul iar AB amestecul ce merge spre cazan pe retur.Și eu inițial am crezut că greșisem ceva dar m-am documentat și era corect montată, chiar am și desfăcuto si am probato cu mare atenție cu lampa cu gaz, și lucrează .. se deschide la o anumită temperatură. De ce nu sunt mulțumit ..? pentru că nu am simțit ”la mâna”, pe retur , mixajul facut la ieșire din vană spre cazan, la intrare în vana de amestec , returul nu era foarte rece (semn ca nu vine apă din sistem)... în schimb bypassul și ieșirea spre cazan al returului ardeau ,aveau aceeași temperatură ,. relativ, bineînțeles ”măsurat” cu mâna .Și , da ,85* e ok dar rapiditatea cu care crestea nu e ok pentru ca am lasato apoi și-mi depăsea și 90 . diam. e de 5/4 mergea mai bine 6/4 pentru ca returul e din Cu de 35 .Dar nu cred că asta e problema. și înnainte de montajul vanei încălzisem pufferul în aprox 3 ore la 60* iar după mi-a luat aproape o zi . și nu cred că vana respectiva e construită sa protejeze de șoc termic ca în final să-mi crape cazanul prin supraîncălzire . Cu tot respectul !!!

   Comentariu


   • #4
    Elixir, tu ce tip/model/marcă de vana ai folosit ?

    Comentariu


    • #5
     esbe. cu pastila schimbata cu cea de 70C. din fabrica vine la 60C. problema e ca nu cred ca gassesti sa cumperi doar ,,termostatul"din interiorul vanei la teplomix! din cauza asta eu folosesc si recomand esbe! plus ca nu prea am auzit de probleme cu ele!
     probabil ca vana ta nu lucreaza cum trebuie!

     Comentariu


     • #6
      esbe e marca buna , am la boiler montata una, protectie antioparire. dar merge bine.

      Comentariu


      • #7
       buna ziua,eu in loc de vana de amestec am o pompa comandata de un termostat pe care il reglez cum vreau.la timpul cind am facut instalatia am postat imagini, au trecut de atunci cred vreo 7 ani si nu am avut nici o problema, si in zona mea , brasov, focul e aprins in cazan circa 7 luni din an. as intreba totusi care este temperatura optima pentru un cazan de 49kw viadrus??

       Comentariu


       • #8
        @frunzasorin: si cum controlezi temperatura pe retur? ce temp ai pe retur, la intrarea in cazan?

        Comentariu

        Procesare...
        X