yobit eobot freewallet bgogo digifinex wp fastest cache wp super cache
Urmareste-ne pe Facebook

Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Solutii comanda oprire pompa recirculare

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Solutii comanda oprire pompa recirculare

  Buna ,
  Nu sunt specialist si am o nelamurire legata de sistemul de incalzire pe care il am acasa...
  Scurta descriere :
  • CT - Viessmann Vitoligno 100-s 40 Kw (lemne)
  • Tanc de acumulare 1000 litri
  • Boiler 300 litri (2 serpentine)
  • Parter - incalzire pardoseala (100 mp)
  • Etaj - calorifere (5 camere / 124 mp)
  • Automatizare cu 4 controlere Euroster care face in asa fel incat prima data agentul termic merge in sistemul de incalzire/boiler si doar apoi in tancul de acumulare.
  Problema:
  Pot sa gasesc o solutie (la un cost rezonabil) care sa imi opreasca pompa de recirculare de la calorifere in momentul in care nu mai in acele camere s-a atins temperatura necesara si toate termostatele de pe calorifere sunt inchise?
  In acest moment eu pot sa setez de la acele controlere doar temperatura minima de la care pompa sa porneasca, si ea funtioneaza atata timp cat in cazan/tanc agentul termic este peste aceasta temperatura. Cand termostatele de pe calorifere sunt inchise, pompa are un circuit scurt si tot invarte apa in acel circuit => consum inutil de curent si uzura pompei.

  Va multumesc.

 • #2
  poti pune o schema a instalatiei? cum se realizeaza trimiterea prima oara a agentului termic in calorifere..

  Comentariu


  • #3
   Am facut-o din cap, si nu sunt expert (asa am retinut eu ca functioneaza) ...daca sunt ceva aberatii o sa mai verifica odata .
   Cand senzorul de temperatura detecteaza 30 de grade (sau cat setez eu) porneste pompa de pardoseala.La fel si pentru calorifere (al doilea senzor, setat pe minim 65 de exemplu)
   Dupa fiecare pompa de recirculare exista alti senzori care citesc temperatura si controlerele din automatizare regleaza deschiderile pentru vanele de amestec.
   Pentru pardoseala e simplu...ca toata zona e un spatiu deschis, si am un termometru wireless care opreste pompa cand se atinge o anumita temperatura.
   La calorifere e mai greu...pt ca sunt mai multe camere si poate in unele este temperatura potrivita, in altele mai trebuie incalzit.


   Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	centrala schema.jpg 
Afișări:	433 
Mărime:	52,9 KB 
ID:	671010

   Fișiere atașate

   Comentariu


   • #4
    salutare!
    e cum ma gandeam! ai caldura prima oara in calorifere, dar cand cazanul e rece, returul casei incalzeste cazanul! adica ce iei pe mere, dai pe pere!
    legat e ce vrei tu: termostat de ambient pe circuitul cu calorifere, si ajustezi camerele din robinetii termostatati!
    TA in camera cea mai rece, cu robinetul deschis la maxim.

    Comentariu


    • #5
     Da, ai dreptate...poate nu dai chiar tot pe pere, ca urmatoarea incalzire a cazanului o incepi de la o temperatura putin mai ridicata.(nu?)
     Ai o sugestie pentru a prioritiza incalzirea in locuinta inainte de tanc, mai eficient?
     E buna ideea cu TA in camera cea mai rece, dar as avea totusi o intrebare...nu se poate intampla ca in camerele unde sunt robinetii termostatati, set point-ul de temperatura sa se atinga intr-un timp mai mare deoarece pe masura ce se apropie de temperatura dorita robinetii se tot inchid treptat, iar in camera cu robinetul deschis la maxim sa se atinga mai repede set point-ul si sa opreasca pompa?...poate chiar o sa creeze si un overshoot si atunci creste timpul in care temperatura din camera cu TA scade pana la pornirea pompei.

     merci de raspunsuri.

     Comentariu


     • #6
      1. returul caloriferelor sa intre in puffer, undeva pe la jumatatea lui. asa ai separare hidraulica, stratificare si eviti racirea puferului prin cazan(pana la limita data de bulbul de la vana cu 3 cai).
      in rest e bine! o sa ai in puffer un tur comun si 2 retururi.
      2. prin incercari, o sa realizezi o oarecare echilibrare a caloriferelor: din robinetii termostatati dar si din cei de retur!
      ar trebui sa mai ai un termometru de camera, (pe care sa-l folosesti in celelalte camere)care sa arate cat mai aproape de cel de la TA.
      la camerele mai calduroase, mai inchizi din robinetul de retur al caloriferelor. invers, la ceelee mai reci!
      Edit: daca folosesti si o pompa cu autoadapt, chiar ca poti sa stai linistit! 5wh nu e asa mare paguba!
      Ultima editare de elixir; 11.ian.2019, 22:50.

      Comentariu

      Procesare...
      X
      sigla BRAT