Urmareste-ne pe Facebook

Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Rentabilitate cazan pe Viadrus pe lemn sau adaptare pe peleti ?

Adună
X
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Rentabilitate cazan pe Viadrus pe lemn sau adaptare pe peleti ?

  Buna ziua . Am un cazan Viadrus de 35 kw , pe lemn si carbune . SE MERITA sa fac o transformare a cazanului pe instalatie pe peleti ? casa este izolata , termopane . Care ar fii consumul de peleti /luna la o suprafata de 200mp cu un h de 2.20 pe camera ? Orientativ . La cazan in istalatie am si un puffer de 1250l incorporat in instalatie .

 • #2
  care ar fi motivul pentru care ai vrea sa faci asa ceva?
  daca o sa cauti putin, o sa gasesti niste oameni care au avut proleme mari cu astfel de arzatoare: au luat foc in timpul utilizarii!
  cazanul ala a fost conceput sa arda lemne, eventual carbuni!
  iar acele arzatoare au o multime de probleme!

  Comentariu


  • #3
   Pretul si lipsa combustibilului solid , plus munca -taiat , crapat , asezat , . De aceea am si intrebat daca e rentabil ?

   Comentariu


   • #4
    Ca si costuri de achizitie e cam acelasi lucru, doar ca dispare munca in plus cu lemnul...cum
    afi spus , taiat , carat, asezat ...plus alimentarea centralei de minim 2 ori in 24 h.
    In concluzie , in momentul asta , diferenta intre lemn si pelete este comfortul. Am cunostinte care si-au montat arzatoare de peleti pe centrale cu lemne, nu au probleme......sau nu au avut pana acum. Insa , tinand cont ca un arzator bun e in jur de 4000-5000 lei.....se mai poate face un efort mic si se achizitioneaza o centrala pe peleti.
    PS: Nu am inteles prea bine ...220 cm h?

    Comentariu


    • #5
     un calcul semiempiric: 2 saci/zi x 30 zile= 60saci/luna= 1200lei. poate nu consumi zilnic atat, dar si daca scazi la 800lei lei/luna x 5 luni= 4000 lei/iarna...putin/mult, tu sti cel mai bine!
     eu as investi niste bani in izolatie! economia la incalzire si confort sporit se obtin din pierderi mici, nu din cazan!

     Comentariu


     • #6
      Pentru BK --h reprezinta inaltimea camerelor cca 220 cm .
      Pentru Elixir -- casa este izolata cu 10 cm eps 100 , in pod vata de 10 cm , termopane ..... Nu ma gandeam la o instalatie/arzator nou , am vazut ca sunt peste 1000e , ci la ceva homemade . Si nu tin neaparat sa fac asemenea schimbare !!! sunt multumit de instalatie si randament , doar ca problema aprovizionarii (toate etapele) cu lemne era o problema . La lemn pentru oct -aprilie- cost cca 6000 ron .

      Comentariu


      • #7
       2 sfaturi:
       - adauga izolatie la pod, daca la fatada nu se mai poate! aveam in pod, intre grizi, 20cm de vata. in 2017, toamna, am adaugat inca 20cm, transversal peste grinzi. rezultat: in 2018 nu am mai cumparat lemne! nu o sa cumpar nici in 2019. economia a fost fantastica!(polistiren la exterior 13cm 5+8, nu sa putul altfel!)
       - foloseste carbune, daca ai in zona! iesi mai ieftin, la consum! iar cazanul tau merge bine pe carbune! doar sa ai tiraj bun!

       Comentariu


       • #8
        Am si carbuni si merge f bine , ERA o idee, daca s-ar fi meritat .

        Comentariu

        Procesare...
        X
        sigla BRAT