Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Termostatul de ambient

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • #16
  Nu iti trebuie robineti termostati daca ai termostat. La o adica poti regla temperatura din camera si cu un robinet obisnuit, daca vrei mai rece il stringi putin.

  Comentariu


  • #17
   Postat în original de cotoi
   Nu iti trebuie robineti termostati daca ai termostat. La o adica poti regla temperatura din camera si cu un robinet obisnuit, daca vrei mai rece il stringi putin.
   Si daca la 12 noaptea simti ca iti este prea frig te dai jos din pat si il mai desfaci...apoi la ora 2 il mai strangi pentru ca ti s-a faut cald...asta se cheama automatizare manuala.

   Comentariu


   • #18
    Pai de asta ai termostat, sa-ti regleze automat temperatura. Reglarea manuala presupun ca o faci intr-o camera in care nu stai si vrei sa fie incalzita foarte putin.
    Nu sint eu specialist, si eu am umblat acu un an si ceva sa-mi pun centrala, dar aproape toate firmele mi-au zis ca ori robineti termostati, ori termostat, nu amindoua.

    Comentariu


    • #19
     asta pentru ca firmele prefera sa angajeze pe salarii derizorii... neprofesionisti!!

     Comentariu


     • #20
      Postat în original de termoadi
      Am urmarit discutiile dv. domnilor. Eu cred ca solutia optima ar fi montarea unei vane de by-pass langa ct si echiparea fiecarui calorifer cu cap termostatic, creste confortul mult, scade consumul iar pompa...e facuta sa mearga eu nu am vazut inca una arsa.Montarea termostatului de ambient complica mult in situatia in care cel putin doua camere sunt locuite constant. mai ganditiva
      Raspund cu intirziere dar merita ! Stimate domn sinteti singurul care a inteles ca termostatul de ambient este o iluzie de confort> FELICITARI !!!!!!!!!!!!!!!!! Inca nu a aparut solutia ieftin si bun ! Solutia dvs este mai mult decit perfecta si asigura in fiecare incapere temp. dorita . Recomandati o vana anume ? Cu stima .
      Instalatii verificari-revizii gaze

      Comentariu


      • #21
       Ma bucur sa vad ca nu postez pe aici in ...gol . O vana des utilizata de mine este din gama Giacomini ,si este reglabila.
       O instalatie termica nu incepe si nu se termina cu doua tevi spre radiator

       Comentariu


       • #22
        [quote="termoadi"]Ma bucur sa vad ca nu postez pe aici in ...gol . Nimeni nu posteaza in gol dar timpul nu permite sa intram mereu pe forum ! Eu unul citesc si mesaje vechi prin care gasesti destule lucruri interesante ,totul este .sa sti sa iei tot ce e bun. Spre rusinea mea trebuie sa spun ca stiam de aceasta solutie dar am uitat de ea deoarece la micile lucrari de incalzire din ap sau case toti vor ieftin . Cred ca asta mi-a scos din cap aceasta solutie . M-am adaptat prea bine la economia de piata ...trebuie sa-mi revin ! Cu stima.
        Instalatii verificari-revizii gaze

        Comentariu


        • #23
         ok, pare buna aceasta solutie, dar daca intr-o casa nu e nimeni intre anumite intervale zilnice de timp, ce solutie de automatizare propuneti?
         spre exemplu se poate aplica solutia dumneavoastra in paralel cu un cronotermostat?

         Comentariu


         • #24
          Postat în original de termoadi
          Am urmarit discutiile dv. domnilor. Eu cred ca solutia optima .........., scade consumul ............
          Tot incerc sa pricep de ce scade consumul. Imi puteti explica, va rog? Multumesc.

          Comentariu


          • #25
           Postat în original de dmih
           Postat în original de termoadi
           Am urmarit discutiile dv. domnilor. Eu cred ca solutia optima .........., scade consumul ............
           Tot incerc sa pricep de ce scade consumul. Imi puteti explica, va rog? Multumesc.
           Stimabile , nu de scaderea consumului vorbim noi ci de a obtine un maxim de confort cu consum mic si rational in functie de destinatia fiecarei camere ! Avind un termostat de ambient pe toata casa diferentele de temperatura intre camere devin evidente iar termostatele de calorifer nu vor putea fi folosite decit la temp sub cea generala a ambientului. Deci solutia pt care ne batem capul e sa obtinem exact cit avem nevoie in fiecare camera ! Simplu nu ? Si daca ma gindesc bine solutia asta se pare ca e si economica ! Nu e loc aici sa argumentez dar asa e !!!!!!!!!!!!!!!! Cu stima .
           Instalatii verificari-revizii gaze

           Comentariu


           • #26
            Stimate domn? MIRCEA MAXIMG,

            eu am pus o intrebare intr-un mod cat se poate de politicos unui membru al acestui forum la o afirmatie pe care acesta a facut-o. Sincer nu inteleg tonul D-vs extrem de jignitor si ostil, cu atat mai mult cat intrebarea nu va era adresata. In plus, nu stiti absolut nimic despre mine. Daca nu aveti chef sa ma ajutati sa inteleg un lucru puteati foarte bine sa-mi ignorati intrebarea. Repet, nu va era adresata.


            @termoadi:

            poti, te rog, sa explici de ce afirmi ca solutia propusa de tine scade consumul? Multumesc.

            Comentariu


            • #27
             [quote="dmih"Domnule -dmih- nu sint eu tare la literatura dar nu cred ca am folosit nici ton ostil nici jignitor . Pur si simplu m-am gindit ca aici nu e loc de poezie si trebuie scris scurt si la obiect ce si cum . Eu am vazut ca aici este o dezbatere de idei , controverse ,fapt ce duce in final la solutii viabile. Daca spatiul permitea poate faceam o teorie intreaga dar asa m-am limitat sa spun tot in citeva cuvinte. In legatura cu consumul care creste sau scade si care a generat polemica asta, va spun ca nu exista formula de calcul ci doar bunul simt si experienta ! Asta este ! Nici jignire nici ostilitate !! Cum sa exprim asta poetic ? Nu pot sau nu stiu, caci daca stiam ma gaseati pe un forum de literati . Deci imi pare sincer rau daca v-am iritat ,departe de mine gindul asta si nici nu fac parte dintre cei ce se ascund in spatele monitorului , in anonimat , si fac bascalie ! Sincer regret si voi cauta alt forum de profil . Am sa caut sfaturi si colaborare poate pe situl Patriarhiei . Da ! Asta e o gluma de final !
             Instalatii verificari-revizii gaze

             Comentariu


             • #28
              Sunt dator cu cateva explicatii in legatura cu discutiile referitoare la acest subiect. Scaderea consumului, in cazul echiparii radiatoarelor cu robineti termostatici este un lucru demonstrat, iar eliminarea termostatului de ambient in cazul in care doua sau mai multe camere sunt locuite frecvent duce in primul rand la cresterea confortului iar economia intradevar ,in afara de situatii rare ,nu poate creste .Nu cred ca se poate obtine confort si economie in acelasi timp.Un exemplu de confort este echiparea fiecarei camere cu termostate de ambient ,simple sau crono,iar pentru scaderea consumului ,insumate'' functiile'' termostatelor si oprita centrala .Acest lucru l am realizat in mai multe randuri in cadrul diferitelor lucrari .

              cu stima , astept noi discutii
              O instalatie termica nu incepe si nu se termina cu doua tevi spre radiator

              Comentariu


              • #29
               [quote="termoadi"]Si eu ma simt dator pina la urma sa aduc argumente ca totusi creste si confortul si mai facem si economie ! EXEMPLU : in casa mea ,fiind iarna, cineva foloseste toaleta ! Logic si normal ,din bun simt, deschide geamul pt aerisire.Ok. Dupa 10min revine si inchide geamul dar temperatura a scazut deja ! Caloriferul chiar daca ar avea termostat nu poate porni deoarece in acest timp in camera cu termostatul de ambient nu au avut loc scaderi de temperatura deci centrala este oprita . Vin eu acum si vreau sa fac baie dar surpriza ! in baie am temp de18 grC. Singura solutie sa cresc rapid temperatura e sa trec centrala pe manual fapt ce incalzeste suplimentar si fara rost si alte spatii care nu aveau nevoie iar aici apare risipa ! In cazul acesta solutia cu termostate pe fiecare calorifer si vana devine ideala . Daca in baie sau alta camera a scazut temp in mod natural sau prin aerisire termostatul de pe calorifer se deschide si incalzeste strict unde e nevoie ! Aici zic eu ca este economia. Acum cineva mai circotas poate spune sa pun ventilator in baie ! Corect dar sa nu uitam ca o locuinta normala si sanatoasa trebuie sa fie cu aerisire naturala directa la baie si bucatarie iar intre camere sa se faca un schimb de aer. Aici e paradoxul cu termopanele pe care lumea le vrea etanse dar totusi cele mai destepte sint cu aerisire !!!!!!!!!!!!!!!!! Sa nu intram pe terenul ventilatiilor. Poate exemplul meu e cam ciudat , si este , dar am vrut sa ma fac bine inteles nu de catre profesionisti ci de amatori ca mine in cautare de solutii. Pt mine Misiunea Casa a reusit ! Acum stiu cum sa ma pregatesc pt iarna viitoare. MULTUMESC TUTUROR CELOR CARE AU AVUT RABDARE SI AU DEZBATUT SUBIECTUL . CU STIMA .
               Instalatii verificari-revizii gaze

               Comentariu


               • #30
                @termoadi:

                Multumesc pentru precizari, primul tau post m-a facut sa ma intreb daca e cazul sa arunc cronotermostatul si sa-mi pun by-pass.

                Interesanta ideea cu mai multe crono puse in paralel; daca se strica unul, nu mai trebuie sa golesti instalatia ca sa-l inlocuiesti. Plus ca-l pui unde iti doresti.

                Comentariu

                Procesare...
                X