Urmareste-ne pe Facebook

Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Caloriferele calde doar in partea superioara

Adună
X
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Caloriferele calde doar in partea superioara

  Salut, cred ca s-a mai pus discutat despre aceasta problema intalnita des la apartamentele de bloc cu incalzire centralizata (Radet). In cazul de fata avem asa :
  bloc din '65 cu coloanele neschimbate, etaj 8 din 10, calorifere noi de otel, robineti noi, tur-retur pe calorifere noi , robineti normali HERTZ, coloanele sunt fierbinti peste tot, sunt coloane separate la fiecare incapere -bucatarie dormitor-sufragerie-baie, problema este ca la toate caloriferele , in afara de cel din bucatarie, se incalzeste doar partea superioara ( aprox. 20 cm din inatimea caloriferului, pe toata lunigimea lui).Pana acum aerisit toate caloriferele de mai multe ori, chiar golite complet si reumplute ( pe la retur), tot degeaba, acelasi fenomen.Ce ar putea fi ? Tevile del a coloana la calorifere sunt de PPR peste tot.Robinetii de retur ar putea fi diferiti? Sunt din aceia care se deschid in interior cu inbus ( sunt deschisi toti la maxim).Intreb pentru ca doar la bucatarie este un alt model de robinet de retur (tot cu inbus ,dar e dinala mai ieftin, culmea), iar acolo este singurul calorifer care se incazeste complet.Cred ca e si o problema de presiune pe retur, pentru ca la aerisitor jetul de apa cand fac aerisirea este destul de slab.

  Multumesc.

 • #2
  De obicei la coloanele de bloc apa este plina de impuritati si rugina. Puteti sa opriti robineti si sa desfaceti un calorifer si sa l spalati la interior cu presiune si ceva detergent,dupa spalare daca functioneaza faceti la toti la fel,daca nu se incalzeste tot e posibil pe acea coloana sa nu fie suficienta presiunea. Pana acum au functionat ? De cand ati observat ca nu se mai incalzesc?Daca se incalzesc dupa spalare e de preferat sa montati un filtru y pe intrare in fiecare calorifer.

  Comentariu


  • #3
   Postat în original de whammy Vezi post
   bloc din '65 cu coloanele neschimbate
   Pana nu schimbati coloanele (parte comuna) nu aveti ce sa faceti.
   Nu aveti debit de apa pe coloane.

   Stau intr-un bloc construit in acelasi an (etaj 4/4).
   Pana acum vreo 5 ani, cand s-au schimbat coloanele, eram confruntat cu aceeasi situatie.
   Acum este mult mai bine, in conditiile in care nu am schimbat caloriferele din fonta (au fost doar curatate)

   Comentariu

   Procesare...
   X
   sigla BRAT