Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Incalzire electrica prin pardoseala

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Răspuns la: Răspuns la: Incalzire electrica prin pardoseala

  Postat în original de daptzoanca Vezi post
  In prima faza vreau sa-l alimentez la retea dupa care asi vreau sa-l alimentez de la un panou fotovoltaic astfel sa ramana autonom (covor+panou fotov.).

  Credeti ca e o idee buna? Se merita o astfel de investitie? V-a putea panoul sa-mi sustina covorul? Sau sa pun incalzire in pardosea pe agen termic.
  raspunsul este NU! Nu se merita, nu poate sa sustina covorul, nu ai sanse sa pui pe agent termic, e prea mare tevatura cu tevile si ridicarea holului cu 10cm

  Comentariu


  • Răspuns la: Incalzire electrica prin pardoseala

   Ok, ma gandeam sa folosesc covorul ca solutie suplimentara de caldura, principalul furnizor de caldura sa fie un calorifer ce sa fie racordat la instalatia actuala a centralei. Acesta ar putea fii pus pe unul dintre peretii de pe hol. Nu ma incomodeaza asa mult o ridicare de nivel de 10 cm avand in vedere ca trecerile dintre hol si camere sunt deja cam la 7-8 cm. O alta idee ar fii, dar daca pun incalzirea in pardosea (tevi) care s-o pot racorda la un panou solar cu agent termic? Nici asa nu e ok? Asi dorii sa merg pe o solutie alternativa gen panori solare de orice fel, asftel cu timpul usurel, usurel sa reduc din cheltuieleile actuale ce se ridica in lunile de iarna la 700-800 RON/lun/gaz.

   Comentariu


   • Răspuns la: Incalzire electrica prin pardoseala

    Incalzirea in pardoseala nu face fata la o casa neizolata. Ca prima optiune, consider ca ar trebui bagat bani in termoizolatie (pereti, usi, geamuri, podea, tavan) chiar daca e monument istoric, ma gandesc ca trebuie sa existe o solutie. Incalzirea electrica e foarte scumpa, mai eficient ar fi un aparat de AC performant.
    “Quality means doing it right when no one is looking.”

    Comentariu


    • Răspuns la: Incalzire electrica prin pardoseala

     Merci. Da! Asa e cu termoizolatia, stiu ca asa ar fii logic si normal, dar problema incepe de la usa de intrare prin care imi intra vantul, fiind de lemn netratat si plina de gauri. Din aceasta cauza prioritar imi este usa, numai ca aceasta daca o schimb ma gandeam sa aleg un sistem de incalzire pentru a stii la ce cote sa pozitionez usa.
     PS casa am achizitionata anul trecut, iar de atunci pana azi am avut alte cheltuieli primordiale...

     Comentariu


     • Răspuns la: Incalzire electrica prin pardoseala

      AMASS , companie Daneza.Teoretic ar trebui sa ai si calitate.
      Problema majora este ca cei din tara dau numai rateuri.
      Montajul este tipic romanesc anii 90, consultanta este la nivelul anilor 70.
      Cer plata integrala inintea montajului.De proba sa nu va ganditi ca o sa puteti parte.
      Compania amass romania este PRAFFFF

      Comentariu


      • aite cam asa arata:
       Fișiere atașate

       Comentariu


       • Buna ziua. Doresc sa actualizez informatiile despre incalzirea electrica prin pardoseala. Ultima postare este din 2019.
        Am o casa de vacanta in constructie P+M urmand sa fie izolata termic. Casa va fi locuita doar in weekend. Nu exista gaze. Incalzirea o pot face in 3 moduri.
        1. Centrala pe peleti cu calorifere
        2. Centrala electrica cu calorifere
        3. Incalzire electrica prin pardoseala
        Ma poate ajuta cineva cu un sfat care din cele 3 optiuni este mai rentabila din punct de vedere al eficientei, mentenantei, costuri de achizitie si de consum. Ma gandesc ca v-ati intalnit cu aceasta situatie.
        Multumesc

        Comentariu


        • varianta 3: centrala electrica, cu IPAT
         dar doar daca izilatia este una serioasa!
         adica de la pardoseala pana la tavan!

         Comentariu


         • In plus, la solutiile pe curent electric propuse de tine, in mod normal, daca n-ai curent trifazic, nu le poti pune in aplicare. M-am lovit si eu de problema asta si am gasit alta: incalzire cu AC inverter. Pentru 60-70 mp, un sistem multisplit 27000 btu, nu te duce mai mult de 8-9000 lei, instalat. Consuma un pic mai mult ca pe gaz si merge la 220V, suge 2800W, ofera 8500W putere de incalzire. Nu mai ai bataie de cap cu instalatiile, scutești turnarea șapei, pui un extrudat peste placa + parchet, are automatizare (AC are wifi, il poti porni de acasă, cand ajungi e deja cald). Se instaleaza in cateva ore. Cred ca, la pret, iesi la egalitate cu restul de optiuni.
          Ultima editare de modream; 10.dec.2020, 14:13.
          Mihai M.

          Comentariu

          Procesare...
          X