Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Robineti cu termostat la calorifere si termostat ambiental

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Robineti cu termostat la calorifere si termostat ambiental

  Salut. Urmeaza sa imi refac in totalitate instalatia de caldura la un apartament cu 3 camere + bucatarie + baie
  ​​​(centrala noua in condensatie, teava ppr, calorifere tabla otel).
  Are rost sa pun robineti termostatati la calorifere daca am si un termostat wireless? Adica termostat wireless o sa pun sigur.
  In camera in care se afla termostatul dar am si robinet termostatat la calorifer, care dispozitiv are prioritate, care da comanda de caldura la centrala? Adica in acea camera am setat robinetul pe treapta 3 (care poate inseamna 20 grade) si termostatul ambiental e pus pe 23 de grade, cate grade o sa am?
  Va multumesc!

 • #2
  Robinetul cu termostat inchide circulatia apei calde prin radiatorul la care este montat la atingerea temperaturii setate.
  Termostatul de ambient opreste centrala la atingerea temperaturii setate.
  In aceste conditti, te intreb:
  1. In situatia descrisa de tine cu TA (termostat ambient) setat la 23 grade si robinet setat la 20 grade, ce crezi ca se intampla?
  2. In situatia inversa cu TA setat la 20 grade si robinet setat la 23 grade,ce crezi ca se intampla?
  Cine are prioritate?

  In ceea ce priveste oportunitatea utilizarii robinetilor cu termostat, depinde de obiceiurile casei. Aici e vorba de o locatie mica; daca sunt prezenti locatari in tot timpul zilei, se poate vorbi de o anumita economie dupa intelegerea obiceuirilor lor. Daca in timpul zilei destule ore nu e nimeni, nu vad prea mare economie - din TA se seteaza o temperatura de economie pe intreaga locuinta. Oricum, robineti cu termostat pot fi adaugati fara mare deranj dupa. Trebuie doar si existe un robinet de golire instalatie.

  Nu sunt fan robinet cu termostat in baie (chestie de gust). De asemenea, in camera in care sta TA nu se pune robinet cu termostat.

  Comentariu


  • #3
   Daca apreciezi ca vreodata exista sanse sa folosesti vreun, in caz ca nu vrei sa incalzesti la fel de mult o camera ii poti folosi. Daca nu se pot pune pe pozitia deschis la maxim si nu va inchide. La e pret au, nu este mare diferenta fata de un set de robineti standard. Deasemenea poti sa dai capul termostatat si ramane robinetul clasic, de exemplu cele de la Giancomini au o parte de plastic din care se pot inchide fara capul termostat. La baie poti lasa port-prosop fara robonet termostat, este mai sanatos asa si pentru centrala.
   VYS Blog - 100 % D I Y
   Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

   Comentariu

   Procesare...
   X