Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Vana de amestec la centrala pe peleti

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Vana de amestec la centrala pe peleti

  Buna ziua,
  detin o centrala Viadrus U22, 35 kw. Pana anul trecut am folosit pt incalzire lemne de foc. In toamna aceasta, I-am atashat un arzator pe peleti(acosta comanda pompele si este legat la un termostat) mentionez ca instalatia centralei are o pompa de retur, una pt boiler(nefolosita)si o vana cu 3 cai de amestec(setata la 55°). Peletii folositi sunt din brad. Arzatorul este setat sa porneasca la 35°, foarte rar depaseste 55°. Problema este urmatoarea- caloriferele sunt calde in partea de sus, in schimb in partea de Jos sunt doar putin calde spre deloc. EU cred ca am ca am ajuns in aceasta situatie datorita faptului ca apa de pe retur dinspre calorifere catre centrala trece prin vana de amestec iar aceasta deschide maxim(catre pompa de retur si apoi spre centrala) doar CAND apa are peste 55°. Anul trecut cand faceam incalzirea cu lemne ajungeam lejer la 60-65°. Ceva pareri mi-ar fi de ajutor. Multumesc anticipat.

 • #2
  daca maresti treapta arzatorului ce se intampla? pompele ar trebui comandate de cazan, nu de arzator!

  Comentariu


  • #3
   Buna ziua, daca maresc temperatura la care porneste pompa atunci automat creste consumul de peleti. Arzatorul pe care il detin este thermostadl Nani 35kw, pompele vin legate de arzator, dealtfel arzatorul ii da comanda pompei sa porneasca.

   Comentariu


   • #4
    eu nu inteleg dupa ce logica da comanda arzatorul pompei!
    in fine.. tu ai in realitate o improvizatie: cazan pe lemne + arzator de calitate slaba, cel mult medie. cam asta e rezultatul!
    nu te critic, fiecare om are limite de buget! trebuie insa multa munca si gandt instalatia, ca sa o faci daca nu performanta, macar multumitoare!
    daca tu spui ca foarte rar depaseste 55C si nu ai caldura, dar aveau caldura cand cazanul mergea(pe lemne) la 60-65C, inseamna ca ai nevoie de temperatura mai mare in calorifere. sau de calorifere mai mari, ca in cazul cazanelor in condensare.

    Comentariu


    • #5
     Bună seara, mulțumesc pentru răspuns. Mențiune - eu nu am spus ca nu am căldură ci ca vana de amestec cu trei cai nu deschide complet datorita faptului ca la încălzirea pe peleti nu ajung la temperaturi mari(peste 55° pe retur), vana de amestec deschide maxim când se ating 55°. Momentan circulația apei nu este eficienta datorita acestei vane(părerea mea). Pana acum sunt mulțumit de acest arzător. Consumul este de maxim 50kg peleti pe săptămână la temperaturile din aceasta perioadă(Iasi). Întotdeauna am primit feed-backuri bune pe acest forum. Mulțumesc

     Comentariu


     • #6
      ce fel de vana este? model, eventual o poza..

      Comentariu


      • #7
       Iata si descrierea
       Fișiere atașate

       Comentariu


       • #8
        idea ar fi sa reduci temperatura pe iesirea acestei vane.
        problema e ca s-ar putea (aproape sigur) sa ai condens la cazan!
        nu cred ca gasesti bulbul termostatat ca piesa de schimb, dar gasesti vane care sa deschida la alte teemperatura!
        https://www.mag-instal.ro/ProInstalP...20cu%203%20cai
        eu prefer vanele de la esbe, deoarecee gasesti in comert vreo 3 variante de bulb termostatat de schimb!

        Comentariu

        Procesare...
        X