Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Centrala termica gaz condensatie

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Centrala termica gaz condensatie

  Buna ziua,
  Ia sa vedem cine se baga la citit!...si la sfatuit
  Doresc sa modific instalatia de incalzire si ACM a unei case care funcționează momentan cu un cazan peleti, butelie de egalizare , este si un puffer parca 700l (nu intrebati de ce...), si un Boiler 120l, cu 2 serpentina ELDOM. Calorifere cu cap termostatic
  Casa are 200mp construiti,4 persoane, parter + mansarda, izolata cu 10 polistiren. Are 2 trasee de căldura, fiecare cu cate o pompa Grundfos alpha 2L 25-60 180. Intre parter si etaj exista scara inerioara FARA USA
  Recent am racordat casa la instalatia de gaz. Si as dori o centrala in condensatie, fara rabat calitate
  Important este sa ajunga ACM constanta, fara fluctuatii.

  Dupa citirea forumului as fi optat catre vitodens 100 35kw, dar pe forumul dedicat viesmann , am vazut ca sunt foarte multe cu probleme pe ACM.
  A doua optiune ar fi Immergas victrix 32, dar nu stiu prea multe despre ea.
  Ultima ar fi ecotec vaillant .( Nu ma intereseaza ariston budeus wolf sau altceva)
  Intrebari:
  1.Mai am ce face cu boilerul cu serpentine existent? Se recomada conectarea lui pe centrala sau mai bine fara acest boiler extern, si cu ACM direct din centrala? Daca nu este fiabil boilerul ELDOM , atunci o centrala cu boiler incorporat?
  2. Se recomanda conectarea centralei inainte de butelia de egalizare, sau inlaturam butelia complet?
  3. Se poate lua in considerare 2 termostate? Unul pentru traseul de sus, altul pt parter, care functioneaza cu 2 pompe separate?(intre parter si etaj NU exista usa, iar caloriferele au cap termostatic)
  4. ce centrala imi recomandati? sa pot conecta si doua termostate (daca trebuiesc) si ACM bun .

  Multumesc mult

 • #2
  Daca pastrezi boilerul, cu toate ca mie mi se pare mic, poti sa mergi pe tipul de centrala sistem. ACM instant poate fi insuficient uneori. Daca nu vrei sa folosesti boilerul existent sau altul mai amre, nu vad decat varianta cu centrala cu boiler ca fiind optima.
  Despre butelie parerile sunt impartite, daca tot o ai, poate merita pastrata pentru a avea modificari minime,
  Se pot lua in calcul2 termostate, se pot comanda inividual parterul si etajul, mai ales ca ai pompe existente separate. Va trebui sa adaugi o automatizare dedicata. Capetele termostatate nu te incurca, daca nu le folosesti le lasi pe pozitia deschis.
  Nu ma risc sa recomand o centrala pentru ca povesti sunt multe si nimeni nu le stie in detaliu, inclusiv cei care le vand si instaleaza. Oricum ai exclus o parte din ele de la bun inceput. Sunt utilizator de Ariston Genus One - System, de circa 1 an.
  VYS Blog - 100 % D I Y
  Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

  Comentariu


  • #3
   Multam de raspuns.
   Bolerul l-as pastra , dar nu stiu cat de bun este, nu stiu ce fel de serpentina are, si in acest caz nu stiu daca "economiseste" la gaz
   "Va trebui sa adaugi o automatizare dedicata" - Ce implica aceasta automatizare?

   Comentariu


   • #4
    Parerea mea este ca butelia de egalizare trebuie pastrata pentrua utiliza cele doua termostate. Recomand, pentru confort sporit la apa calda, o centrala cu boiler, intern sau extern dupa cum permite spatiul sau bugetul. Ca utilizator viessmann, recomand. Puteti merge pe vitodens 100 (vitodens 100 se numara printre cele mai bune centrale) in varianta doar pe incalzire, adica fara ACM si boiler pentru apa calda sau vitodens 111 cu boiler intern. La Vitodens 111 apa calda vine temperatura fara fluctuatii chiar daca se foloseste multa apa simultan, de exemplu 2 dusuri. La inceput vine apa din rezervor si apoi este preparata de schimbatorul de caldura in placi.

    Comentariu

    Procesare...
    X