Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

O zona de incalzire vs doua zone - avantaje?

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • O zona de incalzire vs doua zone - avantaje?

  Buna ziua. In ajunul achizitiei unei pompe de caldura aer apa Zubadan de 11kw 400V, v-as cere o parere:

  Am jos pardoseala radianta si sus radiatoare de aluminiu niplate. In prezent (am avut cazan pe lemn, instalatia e facuta deja) sunt pe un singur circuit pt ambele zone (foto atasat ), pardoseala fiind derivata din tur/returul principal cu distribuitor cu pompa de amestec si termostat manual rotativ cu sonda. Avantaje pt un circuit separat ar fi? nu e un mare efort sa trag vreo 6m de cupru tur-retur in plus din camera tehnica.

  Controllerul care suporta 2 zone (aici manualele: PAC-IF032B-E si PAC-IF061B-E) pt aceasta PDC e cu vreo 2000 lei mai scump. As dori, de fapt, sa stiu daca are vreo finalitate practica clara utilizarea acestui set-up.

  Multumesc frumos.


  Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	rehau.jpg 
Afișări:	31 
Mărime:	131,9 KB 
ID:	679283
  Fișiere atașate

 • #2
  Care este nedumerirea? Cele doua zone sunt etajul si parterul sau cum le definesti? Vrei sa controlezi etajele in mod independent? Daca raspunsul este da, parerea mea este ca trebuie sa controlezi separat.
  VYS Blog - 100 % D I Y
  Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

  Comentariu


  • #3
   Da, corect. Cele doua zone sunt etajul si parterul. Dar in acest moment, nu sunt separate pe doua circuite separate, cum spuneam in primul post. Pana acum a fost OK asa, am avut un oarecare control asupra parterului din termostatul din distribuitor pe care il invart cu mana si obtin temperatura dorita in functie de temperatura apei in circuit. La etaj, am termostat de camera.

   Nedumerirea e daca exista vreun avantaj in a desparti cele 2 zone in doua circuite separate. Ma refer la eficienta de exemplu, la economie, etc. Din punct de vedere al confortului, e ok asa.

   Comentariu


   • #4
    Practic, as vrea sa stiu daca este vreo diferenta de eficienta intre fig 1 (instalatia curenta) si fig 2 sau daca e doar luxul de a putea avea termostat de camera automat.


    Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	circuite.gif 
Afișări:	10 
Mărime:	10,1 KB 
ID:	679381

    Dropbox is a free service that lets you bring your photos, docs, and videos anywhere and share them easily. Never email yourself a file again!
    Ultima editare de ghervasze; 14.mai.2020, 07:56.

    Comentariu


    • #5
     Cum sa functioneze schema 2, tot trebuie sa plece ambele din centrala, deci unite la un moment dat. Nu vin de nicaieri.

     Ideea este ca parterul care are IPAT ar cam trebui sa functioneze pemanent, va audce aport la etaj si pornesti etajul doar cand este nevoie de mai mult. Este ceva ce imi scapa? Oricum sunt doua circuite care trebuie sa mearga pe comanda diferita, grupul are comanda lui, etajul comanda lui.
     Conteaza mai putin unde se bifurca daca se respecta diametrele de teava pentru necesarul de caldura.
     Ultima editare de VYS; 14.mai.2020, 21:30.
     VYS Blog - 100 % D I Y
     Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

     Comentariu

     Procesare...
     X