Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Înțelegerea sistemelor termice de încălzire a caselor/apartamentelor

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Înțelegerea sistemelor termice de încălzire a caselor/apartamentelor

  Buna ziua. Mă numesc Calin și sunt student in anul 3 la inginerie termica. As dori sa să învăț cât mai multe despre centralele termice , fie ele pe gaz sau pe lemn, pentru apartamente/case.

  La cursuri am reușit să înțeleg cum se calculează necesarul de căldură la o locuință, calculul puterii calorifice, despre partea de transmitere a căldurii prin conducție,convecție și radiație, părțile componente ale unei centrale de apartament dar când vine vorba de proiectarea propriu zisă, experiența mea in domeniu este zero. Înțeleg că am mult de învățat până să pot să proectez singur un sistem de încălzire a casei, și tocmai de aceea vreau să înțeleg cât mai multe lucruri din timpul facultății. Cu siguranță sunt multe variabile de luat in calcul în momentul în care proiectezi un sistem de încălzire, variabile pe care eu nu le intuiesc din moment ce nu am o experiență practică în domeniu.

  Când vine vorba de practică in a mă angaja la o firmă care se ocupă cu instalații termice , este destul de dificil în situația actuală a pandemiei. Nu sunt firme care sa caute angajați fără experiență în momentul de față și înțeleg că e dificil și pentru ele, mai ales sa stea și să își piardă timpul cu un student care nu știe să facă nimic practic. Și practica obligatorie aferentă anului 3 de studiu a fost redusă la rangul de proiect individual, limitându-mi și mai mult șansele în a învăța cu adevărat ceva practic.


  Dacă ați putea să îmi recomandați câteva cărți sau sfaturi de unde aș putea începe aprofundarea in acest domeniu, ținând cont că sunt un începător in tot ceea ce privește această meserie, v-aș fi recunoscător.

  Mulțumesc!

 • #2
  Punctual, ce anume?
  VYS Blog - 100 % D I Y
  Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

  Comentariu


  • #3
   Marunta chestie pt anul trei ...Serios .
   Incearca sa faci totusi practica la o firma .
   Instalatii verificari-revizii gaze

   Comentariu

   Procesare...
   X