Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Centrala termica pe gaz si soba de teracota cu lemne

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Centrala termica pe gaz si soba de teracota cu lemne

  Un vecin are o instalatie de incalzire asa cum este in poza.Cu albastru este centrala,cu negru soba de teracota,rosu sunt radiatoarele.Pe returul de la centarale este un robinet de trecere de trei sfert,cu galben.Turul si returul de la soba sunt legate pe returul de la centrala.Si la soba este pompa.Se face focul in soba,robinetul galben este inchis,pompa de pe soba trage apa din instalatie,o trece prin bazinul din soba,intra pe returul de la centarala,intra prin centrala, iese pe tur, intra in instalatie,si trebuie sa incalzeasca.Tevile de la bazinul din soba sint de jumate de tol.Omul nu este multumit de randamentul instalatiei atunci cind functioneaza soba.Instalatie e din cupru.Ce se poate imbunatati? Sau modifica? Revin cu o editare.Soba are un termostat,centrala altul. Aceasta instalatie este la un om care nu are picioare. Peste zi foloseste soba,si inchide centrala,peste noapte e invers.Se lucreaza din robinetul galben,il inchide sau il lasa un pic deschis sa aiba legatura cu centrala (supapa de siguranta).Cum ati fi facut voi a astfel de instalatie?Instalatia nu e facuta de mine.Eu doar am schimbat niste tevi la el acasa.
  Ultima editare de starchim01; 15.aug.2021, 09:53.

 • #2
  Si care este logica combinatiei ???? Ce vrea sa rezolve in configuratia asta ?
  Instalatii verificari-revizii gaze

  Comentariu


  • #3
   Peste zi foloseste soba de teracota,pentru mancare etc.,peste noapte pune centrala.Folosind teracota are si caldura.Daca nu functioneaza centrala,merge teracota.Incearca sa se foloseasca foloseasca si de una si alta.Nu stiu daca a fost ideea lui,sau a altcuiva.Ca idee, are nevoe de doua surse de incalzire pentru a nu ramane fara caldura iarna.Asta e solutia gasita de el, sau de altcineva.Si propusa lui.

   Comentariu


   • #4
    Inainte de asta a avut doar soba de teracota cu o serpentina inauntru,apoi sa montat centrala termica.Si acum vrea sa le foloseasca pe amandoua in aceasta configuratie, asa a fot probabil propusa de el,sau de instalatorul care a facuto.Ea a functionat, dar nu la un randament bun.

    Comentariu

    Procesare...
    X