Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Evacuare condens sistem multi-split

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Evacuare condens sistem multi-split

  Buna ziua,

  Sunt interesat sa montez un sistem de aer conditionat multi-split in casa. In urma discutiilor pe o idee initiala cu specialistii locali de la showroom, mi-au spus ca e complicat cu evacuarea condensului format daca nu a fost gandit un traseu pt aceasta initial si aveau dreptate.
  Ajungand acasa m-am gandit insa la o alta varianta de implementare si voiam daca puteti sa imi oferiti o opinie daca e ok sau nu evacuarea condensului:

  - unitatea interioara 1 montata la o inaltime de 2.2m, traseul strapungere prin zid si trecut in exterior, apoi canalul merge pe o lungime de aprox. 7m la aceeasi inaltime (panta 0) dupa care coboara aprox 2 m la unitatea exterioara care e pe sol
  - unitatea interioara 2 montata la aceeasi inaltime de 2.2m, are similar evacuarea condensului scoasa in exterior si conectata la traseu undeva la jumatatea celor 7m mentionati anterior

  Vedeti cumva o problema la implementarea aceasta? Va multumesc frumos pentru opinie.


 • #2
  Vrei sa spui ca traseul de evacuare condens se va realiza la exterior, pe o lungime mai mare? Daca nu exista traseu exterior comun, pozitionat pe o anumita lungime se poate realiza ulterior sau la montaj. Se poate face separat, de catre beneficiar, instalatorul AC sau de catre altcineva.
  Ideea este sa fi un traseu corect realizat si sa nu deverseze apa aiurea, daca postezi foto relavante sau o schia, poate discutam aplicat.
  La nevoie, se poate face pe teava de canalizare de 32mm, daca este mai lung.
  VYS Blog - 100 % D I Y
  Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

  Comentariu


  • #3
   Cam asa îmi imaginez eu traseul. Da, traseul ar fi exterior și cam 7m în plan orizontal și 2m coborâre pe verticala. Ma gândeam sa îl plasez în același pat în care e traseul frigorific, și pt condens sa folosesc furtun de 16mm cu spirala de rigidizare ( asta am găsit la o căutare rapida).

   Comentariu


   • #4
    Pe lungime mare acel tub gofrat nu mi se pore o idee prea buna deoarece nu sunt sigur ca va avea un traseu foarte drept care sa aiba panta corecta, plus ca acel tub gofrat poate acumula mizerie in cavitati. Intrebarea este daca scurgerea trebuie dusa la unitatea exterioara sau se poate gasi alta zona intermediara intre cele doua. Deversezi liber condensul sau este colectat undeva? La fel de bine poti sa ai un traseu comun de scurgere pe acel colt intre aparate. Daca ael gofrat nu este recomandat pe lumgime mare iar teava de 32 este prea groasa, poti opta pentru tubul bergman de 16mm.
    VYS Blog - 100 % D I Y
    Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

    Comentariu


    • #5
     Multumesc pentru idei.
     Intre timp saptamana trecuta au venit si cei care vor face montajul sa verifice.
     Situatia s-a complicat putin in sensul ca strapungerile int-ext vor fi destul de joase (mai joase decat in schita mea initiala) si nu as reusi sa asigur panta necesara in niciun fel.

     Asa ca am luat decizia sa le las sa mearga relativ vertical in jos fiecare evacuare de la fiecare unitate interioara pt deversare libera si sa le maschez prezenta cu un spalier pe care voi pune niste plante cataratoare (iar una din evacuari planuiesc sa o duc in vasul sursa pt instalatia de micro irigatie pt plantele de pe terasa). Tot pt aspectul estetic traseul frigo il voi masca infasurandu-l in sfoara de iuta pt un aspect mai rustic.

     Multumesc mult pentru pareri si idei.

     Comentariu


     • #6
      Pompa de condens si dai gaurile unde vrei tu:

      https://www.aleroma.ro/pompa-evacuar...SABEgKcxvD_BwE

      Comentariu


      • #7
       Da, stiu de ele. Doar ca nu prea mi-au inspirat incredere cei de la o firma de montaj AC, cand am discutat cu ei varianta cu pompe (au insistat destul de mult sa le consider ca solutie de ultima instanta).

       Comentariu


       • #8
        Pompele de condens sint o solutie caci pt asta s-au inventat , sa se poata monta diverse aparate , acolo unde nu se poate !? .....
        AC , CT , vase WC , lavoare .... Azi avem CUM .
        Si sa pun si paie pe foc , mai exista si sifon pt AC !
        Instalatii verificari-revizii gaze

        Comentariu


        • #9
         modelul pus de mine in link GRUNDFOS CONLIFT1 are un avantaj in plus. Are in corpul pompei un plutitor de supraplin care desface un contact electric, deci daca se strica pompa sau se blocheaza iti va opri centrala sau aparatul AC ca sa nu mai produca condens si vreo inundatie
         PS! Vezi ca in Dedeman are modelul asta la un pret f vechi. cca 250lei

         Comentariu

         Procesare...
         X