Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Cos centrala pe peleti

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Cos centrala pe peleti

  Buna seara. Am o centrala pe peleti Fornello Pellet King de 32kw. Este montata in camera centralei lipita de casa. La montarea initiala, cosul centralei era prea aproape de casa si mi-a "afumat" coltul casei si polata. Cand a venit firma care mi-a facut PIF-ul , au zis ca trebuie mutata centrala in asa fel incat sa se poata lucra la ea in caz de defectiune sau la revizie si curatare. Am mutat centrala, cu alta firma, si au scos tubul de cos prin perete, cam 0,5 m si au zis ca este de ajuns pentru ca centrala este cu tiraj fortat si nu are nevoie de cos . Centrala a functionat un sezon cu teava aceea scoasa prin perete fara probleme.Singura problema este ca s-a "afumat" zidul camerei centralei si este foarte inestetic. Am cautat sa rezov problema prin forte proprii. La o prima vedere ridicarea cosului la vechea configuratie nu reprezinta o rezolvare deoarece tot aproape de casa este. Mi-am facut alt plan: las cosul scos prin perete pun un cot la 90 grade plus un segment de un metru de cos paralel cu solul ca sa departez cosul mai mult de casa ,T-ul cu dop de curatare si apoi ridic trei segmente de un metru pana peste acoperisul camerei centralei , palaria de protectie si gata. Nu este gata pentru ca trebuie sa-l izolez dar asta este "mizlic". Cum niciodata socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ am intalnit tot felul de opinii;
  1. Ca sa functioneze bine centrala trebuie sa-i mariti diametrul cosului de la 80 mm, cat este evacuarea centralei, la cel putin 120mm si fara segment orizontal.
  2. Nu domnule, nu este bine!Trebuie sa pastrati evacuarea de 80 mm pe tot traseul cosului dar pentru fiecare cot la 90 grade lungiti traseul cosului cu cate un metru si tot fara segment orizontal.N.B. Evacuarea centralei este pe orizontala!!!
  3. Simplu domule ! Facem un cos de inox cap coada in configuratia pe care o doriti dar evitam unghiurile la 90 grade si segmentul paralel cu solul il facem oblic. Izolat sau ne izolat?
  4. Da, este bine de inox izolat dar segmnetul paralel cu solul sa nu depaseasca 1 metru. Cost total 9x9=99+2=102 mai poftiti pe la noi!(gluma,desigur!)
  4.Da.
  5.Nu.
  6.Poate
  Si asa mai departe.
  In momentul de fata sunt intr-o ceata densa din care nu stiu cum sa ies onorabil. In cartea centralei este o singura schema care arata iesirea din centrala prin perete , cam un metru, T-ul , segmente pana la trei metri jumatate inaltime, sa treaca de streasina casei fara etaj, palaria si ...atat. Mai scrie ceva, diametrul tevilor pana in trei metri este de 80 mm iar peste trei metri sa fie minim 100 mm. Toate sau numai ce depaseste trei metri? Grea intrebare!
  Cam asta ar fi povestea mea. Acum astept orice imi poate fi de folos din partea voastra.Multumesc anticipat si sa auzim de bine ca de rau suntem satui!

 • #2
  Ai la pagina 11 parca din manual vreo 4 schema de legare a cosului de fom, peste coama acoperisului. Gasesti pe site Fornello kit pentru cosul de fum, de 80,mm.
  VYS Blog - 100 % D I Y
  Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

  Comentariu

  Procesare...
  X