Va astept cu impresii, noutati discutii despre cea mai profitabila sursa de energie: centrala termica pe peleti!
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Centrale termice pe peleti
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
-
Aceste centrale sunt pentru orice tip de cladire, aveti nevoie doar de cos pentru gaze arse. Centralele pe care le comercializam au puteri intre 15 kw cu cazan incorporat de 40 l, 20kw cu cazan incorporat de 180 l. Aceste doua modele sunt pentru apartamente si suprafete pana in 200mp si asigura atat incalzirea locuintei si cat si incalzirea apei menajere. Total costuiri, incluzand incalzirea locuintei si asigurarea necesarului de apa calda pentru 5 persoane, ....doar 400 EUR /AN.Cu stima,
Valtec Domus
Comment
-
-
-
Buna seara,
detaliile tehnice sunt mai jos:
--------------------------------------------------------------------------------------
centrala de 15 kw si cazan inclus de 40 L
Latime=400mm, Adancime=850mm, Inaltime=870mm,Greutate=150kg.
recomandare cos: 5-6 m, diametru cos 120mm
Pret 3.900 + TVA
--------------------------------------------------------------------------------------
centrala de 20 kw si cazan inclus de 180 L
Latime=670mm, Adancime=812mm, Inaltime=1062mm,Greutate=300kg.
recomandare cos: 5-6 m, diametru cos 140mm
Pret 4.500 + TVA
--------------------------------------------------------------------------------------
Consumul este estimat la o suprafata de 200 mp si 5 persoane utilizatoare de apa menajera, pentru a mentine o temperatura de 23 grade in casa si o temperatura de apa calda in cazan de 80 de grade. In Romania este nevoie aproximativ 20.000 kw/an/200mp. 1kg peleti dezvolta o putere de 4,7 kw. Un calcul simplu ne arat ca veti consuma apoximativ 4 tone de peleti. Tona de peleti ajunga la un pret maxim de 150 euro. Rezulta ca toata caldura necesara pe an va va costa 600 euro.Cu stima,
Valtec Domus
Comment
-
Centrale termice pe peleti - viitorul in termica locuintei
Peletii ca si orice produs din lemn sunt sensibili la variatii de umiditate. Pentru a evita acest lucru, noi montam buncarul(siloz) de peleti pentru o capacitate de 300 kg. Aceasta cantitate va este suficienta pentru o perioada de o saptamana, timp in care centrala functioneaza independent, se alimenteaza cu un snec (livrat in pret), dvs trebuie doar sa urmariti din cand in cand daca totul este ok. Centrala functioneaza complet automatizat si independent de om. Optional putem monta un transmitator GSM care va trimite pe telefonul mobil eroarea exacta a programului(softului) din centrala. Va poate spune si ca s-au epuizat peletii din buncar(siloz). Amplasarea buncarului o facem in spatiul alocat centralei, unde prin iradierea caldurii din corpul centralei se optine o temperatura si o umiditate optima, care nu influenteaza peletii.
Pe piata din Romania au aparut tot felul de peleti, atentie, ca si benzina pentru masina (cifra octanica) acestia pot da un randament diferit. In medie 1 kg peleti poate produce 4,7 kw daca peletii sunt de buna calitate, in schimb se pot obtine si 2 kw daca peletii sunt de slaba calitate. Acestia se vand la sac, dozat in 15-20-25 kg in functie de analiza financiara a companiei si transport. Pretul uni sac poate sa varieze in functie de calitatea peletilor.Cu stima,
Valtec Domus
Comment
-
-
Originally posted by VALTEC DOMUSAceste centrale sunt pentru orice tip de cladire, aveti nevoie doar de cos pentru gaze arse.
Se dau autorizatii pentru instalarea unei astfel de centrale la bloc?!?
Pai daca la centralele cu gaz se face atita tam-tam cu poluarea, ce sa mai spunem de peleti? Si va dati seama cum ar arata blocurile cu astfel de cosuri?
Puteti da exemple de astfel de cetrale instalate la bloc? De unde spatiu necesar si pentru centrala si pentru depozitarea peletilor la un apartament de bloc? La ce gabarit si greutate au, cum se transporta aceste centrale in apartament? Cit cintaresc rezidurile rezultate din arderea unei tone de peleti? Cum "scapam" de ele?
Eu unul nu prea cred in aceasta solutie la blocuri (doar daca se folosesc centrale de 1 MW pentru incalzire centralizata). Va rog sa incercati sa ma convingeti de contrariu.
Originally posted by VALTEC DOMUSCentralele pe care le comercializam au puteri intre 15 kw cu cazan incorporat de 40 l, 20 kw cu cazan incorporat de 180 l. Aceste doua modele sunt pentru apartamente si suprafete pana in 200 mp si asigura atat incalzirea locuintei si cat si incalzirea apei menajere.
Originally posted by VALTEC DOMUSTotal costuri, incluzand incalzirea locuintei si asigurarea necesarului de apa calda pentru 5 persoane, ... doar 400 EURO/AN.Originally posted by VALTEC DOMUSRezulta ca toata caldura necesara pe an va va costa 600 euro.
Unitatea de masura pentru acm = "persoana"?
Si cheltuielile de intretinere si de consum de energie electrica a centralei si utilajelor adiacente?
Originally posted by VALTEC DOMUS[...] o temperatura de apa calda in cazan de 80 de grade.
Originally posted by VALTEC DOMUS[...] Un calcul simplu ne arat ca veti consuma apoximativ 4 tone de peleti. [...]Originally posted by VALTEC DOMUS[...] noi montam buncarul (silozul) de peleti pentru o capacitate de 300 kg. Aceasta cantitate va este suficienta pentru o perioada de o saptamana, timp in care centrala functioneaza independent [...]
Originally posted by VALTEC DOMUSAmplasarea buncarului o facem in spatiul alocat centralei, unde prin iradierea caldurii din corpul centralei se optine o temperatura si o umiditate optima, care nu influenteaza peletii.
De aceasta metoda de a obtine umiditatea optima inca n-am auzit, poate o brevetati.
Pina acum sint cam multe aspecte care se bat "cap-in-cap" si acest lucru nu prea este in favorea promovarii unui produs, mai ales ca aceste informatii vin tocmai de la cel care ar trebui sa le stie cel mai bine. Sau poate gresesc eu, va rog sa ma corectati.De cînd fenicienii au inventat moneda, mulţumirile sînt de prisos... şi încă o veste tristă: ieftin, bun şi mult nu există.
În schimb, există Instalatorul de Iaşi.
Comment
-
Mi-am facut cont doar pentru a spune lui Raduca ca mai bine ar putea sa joace table sau jah decat sa scrie tampenii pe forumuri.
Pentru ca altfel, 300 kg * 52 saptamini = 15.600 kg/an = 15,6 tone/an
Si ar mai fi de comentat multe legate de postul dumneavoastra, dar nu merita sa imi bat capul pentru a fi offtopic.TRAIM in Romania si asta ne ocupa tot timpul ( <--- Trebuie sa putem schimba asta )
Comment
Comment