Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Centrale termice pe peleti

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • asa este,ai dreptate doar ca sunt 2 lucruri diferite,sunt case care la care incalzirea pe lemne este mai ieftina ,altele unde lemnul este mai scump,la case ma refer de la sistemul de costruire pina la tipul de incalzire si comoditate.
  normal ca daca ai un cazan pe lemne si ai 50 de calorifere in toata casa iti convine mai mult lemnul pt ca trebuiesc temperaturi mai mari,in schimb daca ai o casa mica,foarte bine izolata,cu IP si mai esti si cocmod atunci vei iesi mult mai ieftin cu peleti,aparte investitia initiala care este mult mai mare pt a adapta lemnul la IP decat peletii.
  pardoseala da valoare casei dvs

  Comentariu


  • Pai peletii i am cumparat de prin magazine , indiferent de unde i iei sunt in jurul a 15 lei /sac ( care are 15 kg)
   De aici rezulta 1 leu /kg
   Un kg pelete are cca 4,5Kw
   Si iar rezulta : 1kw=0,22 lei
   pe cand la gaze naturale
   1kw=o,1lei +TVA

   Si mergand si mai departe cu calculul , rezulta ca este cam la jumatate costul fata de incalzirea electrica sau GPL
   PS . Daca va ganditi ca o sa luati peleti mai ieftini , luati in calcul ca vor merge mai prost , rezultat : zgura , erori in functionare , ...

   Comentariu


   • vezi ca la gaze te pacaleste rau transformarea in kw.parerea me este ca nu are nicio treaba una cu cealalta.
    multi spun ca gazele sunt mai ieftine,eu nu stiu sigur dar am vazut lume care platesc facturi de gaze cu sacul de bani
    pardoseala da valoare casei dvs

    Comentariu


    • Nu ai cum sa te pacalesti , orice factura de gaze spune :
     1mc = 10,xx KW
     pret 1 leu+TVA /mc

     Eu am un vecin care si a bagat gaze , avand aceeasi suprafata de incalzit ( case facute dupa acelasi proiect ) si este cu costul la jumatate ,fata de mine .
     Eu mai am pina la conducta vreo 400 m , si pretul e prohibitiv , ptr extindere .
     Mai toti vanzatorii de centrale pe peleti prezinta USOR eronat , viitorul cost de exploatare si anume , au preluat niste calcule din ITALIA , unde gazul e pe la 0,7euro/mc si acolo intradevar este mai ieftina incalzirea pe peleti .

     Comentariu


     • nu ma consider un stiutor in domeniu tocmai de aceea intreb,in baza carui calcul si cu ce instrmente transforma ei 1mc de gaz in kw.
      de ex. 1mc de gaz la o soba de teracota produce x-kw,la o centrala de generatie mai veche y-kw,la o centrala prin condensatie w-kw,daca ai ard la aragaz ca sa incalzesc z-kw.
      un aparat de incalzit produce un anume nr de kw de unde si alegerea lui in functie de necesarul de kw pt a incalzii acea casa dar pt a avea acei kw vei avea diverse consumuri in functie in functie de aparat.
      fiecare tip de aparat produce sa zicem 10kw dar cu consumuri diferite.
      centrale pe gaz erau si acum 20 de ani doar ca una de 10kw din acele vremuri are un consum mai mare fata de una de ultima generatie
      pardoseala da valoare casei dvs

      Comentariu


      • un articol interesant cu o analiza a costurilor de incalzire in functie de tipul de combustibil.

       http:// proiectareinstal.ro/2010/06/23/analiza-de-costuri-incalzire/

       Comentariu


       • Buna ziua,
        am tot citit pe-aici, sper sa nu pun o intrebare care a mai fost pusa, dar devreme ce nu sunt specialista, poate nu am inteles bine informatiile.

        Intrebarea mea:

        Am o casa de 110 m patrati si vreu o centrala pe lemn cu boiler pentru apa calda In 2 bai si bucatarie.

        Cat oare o sa ma coste (un pret informativ) toata treaba: centrala cu boiler, calorifere in 3 camere, hol, bai si bucatarie, tevarie si manopera?
        m-ar interesa o centrala nu foarte scumpa.
        Multumesc

        Comentariu


        • Aici era o discutie despre centralele pe peleti, pe dumneavoastra va intereseaza o centrala pe lemne, cea mai ieftina este cea fabricata la sighisoara, cautati termosemineu caldi si il ve-ti gasi, se poate pune boiler si automatizare f simpla la el. Eu am montat si e f rentabil. Ocupa loc putin si se poate lega la un horn al casei. Referitor la intrebare per ansmablu depinde de materialele folosite, de lungimi de trasee, etc. Termosemineul vreo 3000 lei, kit legat horn 200 lei, curatire cos existent 50 lei, boiler vreo 400 lei, automatizarepentru termosemineu(pompa, senzor, supapa suprapresiune...)600-700 lei, 1 calorifer mediu(tabla, garantie 10 ani) 200-400 lei depinde de putere , legatul unui calorifer(manopera) 75lei, 2 robineti necesari unui calorifer 50 lei, legatul termoseminineului(manopera) vreo 300 lei, teava si fitinguri in functie de trasee si teava folosita , ma gandesc la cupru undeva de la 1500- 2000 lei.
         Deci adunati singura, pregatiti o rezerva de 20 la suta si apucati-va de treaba.
         Stiu ca nu toti vor avea aceeasi parere dar c-am astea is preturile pe la noi acuma. Si c-am asa is preturile la cativa instalatori si la restu gasiti preturi si pe net.
         Ultima editare de cosmintr; 30.nov.2011, 19:31.

         Comentariu


         • Postat în original de cosmintr Vezi post
          Aici era o discutie despre centralele pe peleti, pe dumneavoastra va intereseaza o centrala pe lemne, cea mai ieftina este cea fabricata la sighisoara, cautati termosemineu caldi si il ve-ti gasi, se poate pune boiler si automatizare f simpla la el. Eu am montat si e f rentabil. Ocupa loc putin si se poate lega la un horn al casei. Referitor la intrebare per ansmablu depinde de materialele folosite, de lungimi de trasee, etc. Termosemineul vreo 3000 lei, kit legat horn 200 lei, curatire cos existent 50 lei, boiler vreo 400 lei, automatizarepentru termosemineu(pompa, senzor, supapa suprapresiune...)600-700 lei, 1 calorifer mediu(tabla, garantie 10 ani) 200-400 lei depinde de putere , legatul unui calorifer(manopera) 75lei, 2 robineti necesari unui calorifer 50 lei, legatul termoseminineului(manopera) vreo 300 lei, teava si fitinguri in functie de trasee si teava folosita , ma gandesc la cupru undeva de la 1500- 2000 lei.
          Deci adunati singura, pregatiti o rezerva de 20 la suta si apucati-va de treaba.
          Stiu ca nu toti vor avea aceeasi parere dar c-am astea is preturile pe la noi acuma. Si c-am asa is preturile la cativa instalatori si la restu gasiti preturi si pe net.
          .............................................

          Ce inseamna "curatire cos existent".....si cum arata un termosemineu...ceva poze daca aveti ar fi bine...sint interesat de asa ceva ..

          Comentariu


          • Valeleuuuuuu..eu am uitat sa fac socoteala ..bine nui chiar ca la o centrala pe lemne dar totusi am adunat si mia iestit 120 milioane lei ...cu aproximatie bineinteles ..pentru-ca eu am pus 10 calorifere ...deici in concluzie ar veni cam 3000 de euro...acuma ma gindesc cit de eficace e acest termosemineu...

           Comentariu


           • Buna ziua,

            As dori sa imi montez o centrala termica pe peleti la o casa cu o suprafata de 130 mp. As dori sa stiu daca am aceleasi probleme ca o centrala pe lemne si adica daca in eventualitatea opririi curentului imi trbie un generator de curent care sa alimenteze centrala termica sau se opreste singura centrala?

            Comentariu


            • Daca doriti ca instalatia de incalzire sa functioneze in continuare atunci aveti nevoie de generator ca sa alimenteze centrala si pompele de circulatie. Daca nu doriti sa functioneze in timp ce e curentul oprit nu veti avea probleme cu centrala pe peleti deoarece aceasta arde o contitate mica de combustibil si dupa terminarea acesteia focarul nu va mai fi alimentat si cazanul se va opri.

             Comentariu


             • Buna ziua,

              Am nevoie de sfat: ce centrala pe peleti ma sfatuti sa achizitionez?

              Suprafta utila 180 mp pe 2 nivele, parter o sa fie IP si la etaj calorifere.

              Multumesc
              Stefan

              Comentariu


              • Postat în original de steffan_ro Vezi post
               Buna ziua,

               Am nevoie de sfat: ce centrala pe peleti ma sfatuti sa achizitionez?

               Suprafta utila 180 mp pe 2 nivele, parter o sa fie IP si la etaj calorifere.

               Multumesc
               Stefan
               Tinand cont ca doriti o instalatie destul de complexa (cazan pe peleti + incalzire in pardoseala) si costisitoare entru inceput in primul rand ca sa nu iesiti in pierdere din punct de vedere financiar in timpul executiei si in timpul exploatarii centralei va sfatuiesc sa apelati la un inginer proiectant de instalatii.

               Comentariu


               • Buna ziua,

                Doriti o centrala termica deoarece exista deja un spatiu tehnic alocat acesteia, sau doreati un sfat referitor la o marca?

                V-ati gandit sau aveti deja un buget alocat pentru aceasta? Ar exista si posibilitatea montarii unei termosobe sau un termosemineu montat in living, avand avantajul ca putem sa ne bucuram si de frumusetea focului, dar avand si cateva dezavantaje cum ar fi faptul ca spatiul alocat peletilor(buncarul/silozul) pentru alimentare este redus rezultand o autonomie destul de scurta cat si scoaterea cenusii si alimentarea care se face tot in spatiul de zi(prin casa).

                Dati-ne mai multe detalii si poate va putem indruma cu sfaturi cat mai corecte ce se potrivesc cu nevoile dvs.

                O zi cat mai frumoasa                Cred ca
                Postat în original de steffan_ro Vezi post
                Buna ziua,

                Am nevoie de sfat: ce centrala pe peleti ma sfatuti sa achizitionez?

                Suprafta utila 180 mp pe 2 nivele, parter o sa fie IP si la etaj calorifere.

                Multumesc
                Stefan

                Comentariu

                Procesare...
                X