Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Centrale termice pe peleti

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • RaduCA
  a răspuns
  Mie-mi spuneti?!? Cit timp credeti ca mi-a luat sa scriu postul?

  Lasă un comentariu:


 • Seni
  a răspuns
  am obosit......
  incercati sa scrieti mai pe scurt!!

  Lasă un comentariu:


 • RaduCA
  a răspuns
  Postat în original de VALTEC DOMUS
  Nu este nevoie de autorizatie speciala, deoarece lucreaza la aceleasi temperaturi si presiuni ca si un cazan obisnuit.
  Cind spuneam de autorizatie ma refeream in principal la cosul care este absolut necesar.

  Postat în original de VALTEC DOMUS
  Randamentul peletilor este de 97%, ma refer la cei de buna calitate; rezultatul arderii este zgura, ce se formeaza ca urmare a procesului de combustie a peletilor. Caracteristicile fumului difera in functie de reglajul centralei, dozajul componentelor arderii.
  Fiind un proces de ardere rezulta fum si zgura. Cred ca montarea la bloc a unui cos de fum va intimpina ceva probleme.

  Postat în original de VALTEC DOMUS
  [...] rezultatul arderii este zgura [...]
  Luind cazul cel mai bun (peletii cei mai buni), cita zgura rezulta la o tona de peleti?

  Postat în original de VALTEC DOMUS
  [...] Un alt element important este faptul ca arderea nu se realizeaza in cazan, ci in arzatorul dispus pe fata cazanului, dupa cum vedeti in fotografie.
  Normal ca arderea nu se face in cazan, doar acolo se afla apa.

  Postat în original de VALTEC DOMUS
  [...] Zgura rezultata se poate folosi la gradina [...]
  Ma refeream la utilizarea centralei la bloc, pentru ca nu toata lumea de la bloc are si gradina.

  Deocamdata, in lipsa altor argumente, ramin la parerea mea enuntata mai sus: nu prea cred in aceasta solutie la blocuri

  Aceasta intrebare a ramas fara raspuns:
  Postat în original de raduca
  La un calcul pentru o suprafata de 200 mp rezulta doar pentru incalzire (in cazul unei locuinte bine izolate termic) un necesar de 25 kW. Si atunci cum ajung cei 20 kW si pentru incalzire si pentru acm?
  Postat în original de VALTEC DOMUS
  [...] ceea ce este important in aceste centrale: siguranta, centralele sunt foarte sigure si controleaza automat toate functiile [...]
  Asta inseamna ca acesta este un punct forte al centralei.

  Postat în original de VALTEC DOMUS
  [...] ceea ce este important in aceste centrale: [...] pretul redus si economia de bani ce se face intr-un an.
  Daca calculele Dvs. referitoare la costurile incalzirii sint exacte, atunci acesta este un alt punct forte al centralei. Dar "pretul redus" la ce se refera? Faceti o comparatie cu alte produse similare? Mie unul 4.641-5.355 euro nu mi se pare un pret redus. Plus ca nu faceti nici o referire la costurile transportului, instalarii, service-ului periodic, interventiilor post garantie etc.

  Postat în original de VALTEC DOMUS
  Stim ca o persoana in plus costa la intretinere, deci este si ea o unitate de repartizare a agentului temic.
  Nu, costurile cu incalzirea se fac functie de suprafata apartamentului/locuintei, nu de numarul de persoane. In plus, eu ma refeream la acm (apa calda menajera).

  Postat în original de VALTEC DOMUS
  Rezistenta este de 5kw si se utilizeaza o singura data, la pornirea centralei, pe o durata de 3 minute.
  Dar centrala are mai multe cicluri de pornire-oprire.

  Postat în original de VALTEC DOMUS
  Motorul snecului de alimentare este de putere mica 200 W si se foloseste din 20 in 20 minute.
  Bun, dar cite minute functioneaza in acest interval de 20 de minute: 1,2,3 .... 20?

  Postat în original de VALTEC DOMUS
  Temperatura se poate regla electronic, pentru persoanele care au incalzire in pardoseala este suficienta temperatura de 35 de grade la iesirea din cazan. Totul este programabil si reglabil, temperatura apei din cazan, timpul de alimentare cu peleti etc.
  Aici este sigur o neintelegere. Eu am crezut ca, atunci cind vorbiti de "cazan", va referiti la cazanul/rezervorul pentru acm, nu la cel pentru agentul termic. In acest caz nu vad o problema cu temperatura de 80 de grade, dar va rog sa explicati cum se obtine acm.

  Postat în original de VALTEC DOMUS
  Orice corp incalzit produce radiatii termice, cazanul lucrand la un maxim de 110 grade produce radiere termica [...]. Fenomen termodinamic. Putem sa spunem ca acest corp se comporta ca un calorifer.
  Din cite stiu, centralele se proiecteaza astfel incit randamentul lor sa fie maxim pentru incalzirea agentului termic si/sau acm. Din ceea ce spuneti rezulta ca centrala Dvs. pierde din randament atita timp cit "scapa" caldura in atmosfera ca un calorifer (bine, eu imi inchipui ca nu radiaza chiar la aceleasi valori ca un calorifer, dar totusi...). Si apropo de randamente, care este randamentul obtinut de aceasta centrala?

  Postat în original de VALTEC DOMUS
  [...] cazanul lucrand la un maxim de 110 grade [...]
  Asta inseamna ca agentul termic (daca este doar apa) va fierbe in instalatie?

  Postat în original de VALTEC DOMUS
  [...] cazanul [...] produce radiere termica care scade umiditatea spatiului prin uscarea aerului. Fenomen termodinamic. [...] Metoda este foarte veche, de la aparitia focului.
  Incalzind "ceva", umiditatea din acel "ceva" este eliberata in atmosfera. Unde "dispare" umiditatea dintr-o incapere inchisa, unde au loc arderi?

  Postat în original de VALTEC DOMUS
  Au fost intradevar cateva neintelegeri care sper ca acum s-au lamurit.
  Nu toate, dar oricum sintem pe drumul cel bun.

  Postat în original de VALTEC DOMUS
  Va multumesc pentru interesul dvs. de a participa activ la acest forum.
  Si eu va multumesc pentru rabdarea de care dati dovada pentru a-mi raspunde si de a arata ca o discutie in contradictoriu se poate desfasura si in mod civilizat.
  Si poate ca ma veti convinge de calitatile produsului promovat si voi deveni clientul Dvs.

  Lasă un comentariu:


 • VALTEC DOMUS
  a răspuns
  Nu este nevoie si de o autorizatie petru o astfel de centrala? Nu este nevoie de autorizatie speciala, deoarece lucreaza la acelesi temperaturi si presiuni ca si un cazan obisnuit.

  Se dau autorizatii pentru instalarea unei astfel de centrale la bloc?!?
  Pai daca la centralele cu gaz se face atita tam-tam cu poluarea, ce sa mai spunem de peleti? Si va dati seama cum ar arata blocurile cu astfel de cosuri? Randamentul peletilor este de 97%, me refer cei de buna calitate, rezultatul arderii este zgura, ce se formeaza ca urmare a procesului de combustie a peletilor. caracteristicile fumului difera in functie de reglajul centralei, dozajul componentelor arderii. Un alt element important este faptul ca arderea nu se realizeaza in cazan, ci in arzatorul dispus pe fata cazanului, dupa cum vedeti in fotografie.

  Puteti da exemple de astfel de cetrale instalate la bloc? De unde spatiu necesar si pentru centrala si pentru depozitarea peletilor la un apartament de bloc? La ce gabarit si greutate au, cum se transporta aceste centrale in apartament? Cit cintaresc rezidurile rezultate din arderea unei tone de peleti? Cum "scapam" de ele? Zgura se curata lunar prin orificiile de acces ale centralei si arzatorului. Cantitatea este in functie de calitatea peletilor. Zgura rezultata se poate folosi la gradina, fiind rezultatul un produs biologic

  Eu unul nu prea cred in aceasta solutie la blocuri (doar daca se folosesc centrale de 1 MW pentru incalzire centralizata). Va rog sa incercati sa ma convingeti de contrariu. Aveti dreptate, s-ar reduce foarte mult costurile de intretinere si ar creste confortul locatarilor deoarece nu ar mai exista pierderi de caldura datorita transportului agentului termic.

  VALTEC DOMUS a scris:
  Centralele pe care le comercializam au puteri intre 15 kw cu cazan incorporat de 40 l, 20 kw cu cazan incorporat de 180 l. Aceste doua modele sunt pentru apartamente si suprafete pana in 200 mp si asigura atat incalzirea locuintei si cat si incalzirea apei menajere.
  La un calcul pentru o suprafata de 200 mp rezulta doar pentru incalzire (in cazul unei locuinte bine izolate termic) un necesar de 25 kW. Si atunci cum ajung cei 20 kW si pentru incalzire si pentru acm?

  VALTEC DOMUS a scris:
  Total costuri, incluzand incalzirea locuintei si asigurarea necesarului de apa calda pentru 5 persoane, ... doar 400 EURO/AN. Faceam referire la centrale de 15 kw

  VALTEC DOMUS a scris:
  Rezulta ca toata caldura necesara pe an va va costa 600 euro.
  Valabil pentru centrala de 20KW


  Pina la urma sint 400 sau 600 de euro pe an? Ambele sume sunt valabile si sunt calculate empiric, pot fi sute de sudiviziuni, 401,402, ceea ce este important in aceste centrale, siguranta, centralele sunt foarte sigure si controleaza automat toate functiile; apoi pretul redus si economia de bani ce se face intr-un an.

  Unitatea de masura pentru acm = "persoana"? Stim ca o persoana in plus costa la intretinere, deci este si ea o unitate de repartizare a agentului temic.

  Si cheltuielile de intretinere si de consum de energie electrica a centralei si utilajelor adiacente? Rezistenta este de 5kw si se utilizeaza o singura data, la pornirea centralei pe o durata de 3 minute. Motorul snecului de alimentare este de de putere mica 200w si se foloseste din 20 in 20 minute

  VALTEC DOMUS a scris:
  [...] o temperatura de apa calda in cazan de 80 de grade.
  Ce sa facem cu aceasta apa la 80 de grade? E pentru cei care isi doresc sa se delecteze oparindu-se? Temperatura se poate regla electronic, pentru persoanele care au incalzire in pardoseala este suficienta temperatura de 35 de grade la iesirea din cazan. Totul este programabil si regrabil, temperatura apei din cazan, timpul de alimentare cu peleti, etc.

  VALTEC DOMUS a scris:
  [...] Un calcul simplu ne arat ca veti consuma apoximativ 4 tone de peleti. [...]
  VALTEC DOMUS a scris:
  [...] noi montam buncarul (silozul) de peleti pentru o capacitate de 300 kg. Aceasta cantitate va este suficienta pentru o perioada de o saptamana, timp in care centrala functioneaza independent [...]
  Ati uitata sa spuneti de care saptamina e vorba, de iarna sau de vara. Pentru ca altfel, 300 kg * 52 saptamini = 15.600 kg/an = 15,6 tone/an, rezultat ce este mult prea departe de valoarea de 4 tone declarata mai sus. Imi cer scuze pentru informatia gresita, este vorba de 300 kg pe luna, calculul reprezinta cantitatea medie pe an/luna. In lunile mai reci consumul poate sa creasca.
  VALTEC DOMUS a scris:
  Amplasarea buncarului o facem in spatiul alocat centralei, unde prin iradierea caldurii din corpul centralei se optine o temperatura si o umiditate optima, care nu influenteaza peletii.

  Pina la urma, aceasta centrala e o centrala sau un calorifer? Orice corp incalzit produce radiatii termice, cazanul lucrand la un maxim de 110 grade produce radiere termica care scade umiditate spatiului prin uscarea aerului. Fenomen termodinamic. Putem sa spunem ca acest corp se comporta ca un calorifer.

  De aceasta metoda de a obtine umiditatea optima inca n-am auzit, poate o brevetati. Metoda este foarte veche, de la aparitia focului.

  Pina acum sint cam multe aspecte care se bat "cap-in-cap" si acest lucru nu prea este in favorea promovarii unui produs, mai ales ca aceste informatii vin tocmai de la cel care ar trebui sa le stie cel mai bine. Sau poate gresesc eu, va rog sa ma corectati. Au fost intradevar cateva neintelegeri care sper ca acum s-au lamurit.

  Va multumesc pentru interesul dvs de a participa activ la acest forum.

  Lasă un comentariu:


 • RaduCA
  a răspuns
  Postat în original de Tremble
  Mi-am facut cont doar pentru a spune lui Raduca [...]
  Asta inseamna ca voi primi o bila alba de la admini, pentru ca am atras un nou user.

  Postat în original de Tremble
  [...] pentru a spune lui Raduca ca mai bine ar putea sa joace table sau jah decat sa scrie tampenii pe forumuri.
  Orice sfat primesc, e binevenit (in anumite conditii, bineinteles). Tocmai pentru ca stiu ca sint om si pot gresi, am scris ceea ce puteti citi in spatiul dedicat "semnaturii".

  Postat în original de Tremble
  Is convins ca si vara asta ati avut nevoie de o incalzire intensa a locuintei.
  Corect ar fi sa citati complet, nu rupt din context.
  Postat în original de raduca
  Ati uitat sa spuneti de care saptamina e vorba, de iarna sau de vara. Pentru ca altfel, 300 kg * 52 saptamini = 15.600 kg/an = 15,6 tone/an, rezultat ce este mult prea departe de valoarea de 4 tone declarata mai sus.
  Postat în original de Tremble
  Si ar mai fi de comentat multe legate de postul dumneavoastra, dar nu merita sa imi bat capul pentru a fi offtopic.
  Pentru a nu va forta sa fiti off-topic,
  Postat în original de raduca
  va rog sa ma corectati.
  pe PM.

  Parerea mea este ca, daca totusi ma veti corecta, postul Dvs. nu va fi off-topic si "bataia de cap" va ajuta scopului acestui topic. Astfel vor vedea si ceilalti membri ai forumului care sint partile bune ale produsului in discutie. "Parerea mea."
  In concluzie, daca merita sa pierdeti timpul cu persoana mea, astept corectiile de rigoare si va asigur ca fac acest lucru fara sa fiu ironic sau nerespectuos.

  Lasă un comentariu:


 • Tremble
  a răspuns
  Mi-am facut cont doar pentru a spune lui Raduca ca mai bine ar putea sa joace table sau jah decat sa scrie tampenii pe forumuri.
  Pentru ca altfel, 300 kg * 52 saptamini = 15.600 kg/an = 15,6 tone/an
  Is convins ca si vara asta ati avut nevoie de o incalzire intensa a locuintei.

  Si ar mai fi de comentat multe legate de postul dumneavoastra, dar nu merita sa imi bat capul pentru a fi offtopic.

  Lasă un comentariu:


 • RaduCA
  a răspuns
  Postat în original de VALTEC DOMUS
  Aceste centrale sunt pentru orice tip de cladire, aveti nevoie doar de cos pentru gaze arse.
  Nu este nevoie si de o autorizatie petru o astfel de centrala?
  Se dau autorizatii pentru instalarea unei astfel de centrale la bloc?!?
  Pai daca la centralele cu gaz se face atita tam-tam cu poluarea, ce sa mai spunem de peleti? Si va dati seama cum ar arata blocurile cu astfel de cosuri?
  Puteti da exemple de astfel de cetrale instalate la bloc? De unde spatiu necesar si pentru centrala si pentru depozitarea peletilor la un apartament de bloc? La ce gabarit si greutate au, cum se transporta aceste centrale in apartament? Cit cintaresc rezidurile rezultate din arderea unei tone de peleti? Cum "scapam" de ele?
  Eu unul nu prea cred in aceasta solutie la blocuri (doar daca se folosesc centrale de 1 MW pentru incalzire centralizata). Va rog sa incercati sa ma convingeti de contrariu.

  Postat în original de VALTEC DOMUS
  Centralele pe care le comercializam au puteri intre 15 kw cu cazan incorporat de 40 l, 20 kw cu cazan incorporat de 180 l. Aceste doua modele sunt pentru apartamente si suprafete pana in 200 mp si asigura atat incalzirea locuintei si cat si incalzirea apei menajere.
  La un calcul pentru o suprafata de 200 mp rezulta doar pentru incalzire (in cazul unei locuinte bine izolate termic) un necesar de 25 kW. Si atunci cum ajung cei 20 kW si pentru incalzire si pentru acm?

  Postat în original de VALTEC DOMUS
  Total costuri, incluzand incalzirea locuintei si asigurarea necesarului de apa calda pentru 5 persoane, ... doar 400 EURO/AN.
  Postat în original de VALTEC DOMUS
  Rezulta ca toata caldura necesara pe an va va costa 600 euro.
  Pina la urma sint 400 sau 600 de euro pe an?
  Unitatea de masura pentru acm = "persoana"?
  Si cheltuielile de intretinere si de consum de energie electrica a centralei si utilajelor adiacente?

  Postat în original de VALTEC DOMUS
  [...] o temperatura de apa calda in cazan de 80 de grade.
  Ce sa facem cu aceasta apa la 80 de grade? E pentru cei care isi doresc sa se delecteze oparindu-se?

  Postat în original de VALTEC DOMUS
  [...] Un calcul simplu ne arat ca veti consuma apoximativ 4 tone de peleti. [...]
  Postat în original de VALTEC DOMUS
  [...] noi montam buncarul (silozul) de peleti pentru o capacitate de 300 kg. Aceasta cantitate va este suficienta pentru o perioada de o saptamana, timp in care centrala functioneaza independent [...]
  Ati uitata sa spuneti de care saptamina e vorba, de iarna sau de vara. Pentru ca altfel, 300 kg * 52 saptamini = 15.600 kg/an = 15,6 tone/an, rezultat ce este mult prea departe de valoarea de 4 tone declarata mai sus.

  Postat în original de VALTEC DOMUS
  Amplasarea buncarului o facem in spatiul alocat centralei, unde prin iradierea caldurii din corpul centralei se optine o temperatura si o umiditate optima, care nu influenteaza peletii.
  Pina la urma, aceasta centrala e o centrala sau un calorifer?
  De aceasta metoda de a obtine umiditatea optima inca n-am auzit, poate o brevetati.

  Pina acum sint cam multe aspecte care se bat "cap-in-cap" si acest lucru nu prea este in favorea promovarii unui produs, mai ales ca aceste informatii vin tocmai de la cel care ar trebui sa le stie cel mai bine. Sau poate gresesc eu, va rog sa ma corectati.

  Lasă un comentariu:


 • VALTEC DOMUS
  a răspuns
  Imagine cu peleti. Acesti apot fi de 6 mm si de 8 mm depinde de presa utilizata. Umiditatea optima este de 8-10 %
  Fișiere atașate

  Lasă un comentariu:


 • Maestrul Max
  a răspuns
  Rumegus de lemn presat sub o anumita forma.

  Lasă un comentariu:


 • Moldovan Vasile Dan
  a răspuns
  e adevarat ca sunt baut la aceasta ora dar va rog sa ma scuzati = ce este "pelet"

  Lasă un comentariu:


 • VALTEC DOMUS
  a răspuns
  Centrale termice pe peleti - viitorul in termica locuintei

  Peletii ca si orice produs din lemn sunt sensibili la variatii de umiditate. Pentru a evita acest lucru, noi montam buncarul(siloz) de peleti pentru o capacitate de 300 kg. Aceasta cantitate va este suficienta pentru o perioada de o saptamana, timp in care centrala functioneaza independent, se alimenteaza cu un snec (livrat in pret), dvs trebuie doar sa urmariti din cand in cand daca totul este ok. Centrala functioneaza complet automatizat si independent de om. Optional putem monta un transmitator GSM care va trimite pe telefonul mobil eroarea exacta a programului(softului) din centrala. Va poate spune si ca s-au epuizat peletii din buncar(siloz). Amplasarea buncarului o facem in spatiul alocat centralei, unde prin iradierea caldurii din corpul centralei se optine o temperatura si o umiditate optima, care nu influenteaza peletii.
  Pe piata din Romania au aparut tot felul de peleti, atentie, ca si benzina pentru masina (cifra octanica) acestia pot da un randament diferit. In medie 1 kg peleti poate produce 4,7 kw daca peletii sunt de buna calitate, in schimb se pot obtine si 2 kw daca peletii sunt de slaba calitate. Acestia se vand la sac, dozat in 15-20-25 kg in functie de analiza financiara a companiei si transport. Pretul uni sac poate sa varieze in functie de calitatea peletilor.

  Lasă un comentariu:


 • crinaelena
  a răspuns
  peletii absorb umiditate? intreb ptr. ca in Italia de ex. se vind si preambalati in saci din folie , cam 20-25 kg sacul,si banuiesc,ca nu intimplator.

  Lasă un comentariu:


 • VALTEC DOMUS
  a răspuns
  Buna seara,

  detaliile tehnice sunt mai jos:
  --------------------------------------------------------------------------------------
  centrala de 15 kw si cazan inclus de 40 L
  Latime=400mm, Adancime=850mm, Inaltime=870mm,Greutate=150kg.
  recomandare cos: 5-6 m, diametru cos 120mm

  Pret 3.900 + TVA
  --------------------------------------------------------------------------------------
  centrala de 20 kw si cazan inclus de 180 L
  Latime=670mm, Adancime=812mm, Inaltime=1062mm,Greutate=300kg.
  recomandare cos: 5-6 m, diametru cos 140mm

  Pret 4.500 + TVA
  --------------------------------------------------------------------------------------

  Consumul este estimat la o suprafata de 200 mp si 5 persoane utilizatoare de apa menajera, pentru a mentine o temperatura de 23 grade in casa si o temperatura de apa calda in cazan de 80 de grade. In Romania este nevoie aproximativ 20.000 kw/an/200mp. 1kg peleti dezvolta o putere de 4,7 kw. Un calcul simplu ne arat ca veti consuma apoximativ 4 tone de peleti. Tona de peleti ajunga la un pret maxim de 150 euro. Rezulta ca toata caldura necesara pe an va va costa 600 euro.

  Lasă un comentariu:


 • Maestrul Max
  a răspuns
  mda.. unde mai pui ca si peleti au un pret de iti vine sa pui porumb pe foc.

  Lasă un comentariu:


 • bulina
  a răspuns
  ih....m-am informat de pe google. da e super centrala dar si pretul e ....super piperat. 8.000 euro...mult ptr bugetul meu :P
  o centrala pe lemne e ok in cazul meu si e....3000 - 4000 euro. toate bune.

  Lasă un comentariu:

Procesare...
X