Centrale termice pe peleti

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • GAMMA
    Incepator
    • 22.iul.2009
    • 44

    cazane pe peleti ,biomasa

    Formula corecta nu este Volumul X40,si-ti da puterea centralei...,formula este putin mai complexa.Aceste valori 40,50,60 se aplica in formula,in functie de zona climaterica.Se obtine necesarul de incalzire ,la care se adauga necesarul de ACM ,obtinandu-se puterea centralei.
    cvgghh

    Comentariu

    • ggelu
      Membru marcant
      • 28.apr.2009
      • 394

      Pai daca citesti " fiind......vecini" vezi ca (,) chiar am verificat cu zona climaterica. Si daca faci monitorizari ale consumului de-a lungul a 4-5 ani , corectand cu temperatura exterioara si apoi imparti la m3 e bine ? Mai trebe o formula mai complexa ?

      Comentariu

      • serband
        Incepator
        • 26.iul.2011
        • 3

        Postat în original de ggelu
        Suntem oarecum vecini si am aproximat la 40 W/mc - cam atat am eu . Din reflex am rotunjit de la 30,800 la 30,000. Dar la izolatia respectiva si 40 W/mc e destul de acoperitor.
        Crezi ca poti incalzi in toiul iernii in Rasnov cu 40 W/mc astfel incat sa fie o termperatura ambientala de cel putin 24ºC ?

        Postat în original de ggelu
        De ce e o greseala Biotech - nu fac si centrale mai mari ?
        Bugetul nu-mi permite achizitia unei centrale Biotech. ( Pretul este astronomic ! ).

        Comentariu

        • ggelu
          Membru marcant
          • 28.apr.2009
          • 394

          Cu cele 24 grd. e o discutie intreaga .
          Doar o curiozitate : o centrala pe lemne nu e buna ? Aveti o sursa buna de peleti ? Eu cand am cautat era doar o una - fabrica de la Fagaras.

          Comentariu

          • iuliean
            Incepator
            • 21.iul.2011
            • 1

            Postat în original de ggelu
            Cu cele 24 grd. e o discutie intreaga .
            Doar o curiozitate : o centrala pe lemne nu e buna ? Aveti o sursa buna de peleti ? Eu cand am cautat era doar o una - fabrica de la Fagaras.
            ENERGIE VERDE DIN GRADINA TA !
            ULTIMA NOUTATE TEHNOLOGICĂ !
            PERFORMANTA PENTRU VIITOR !
            -TERREI O NOUA SANSA DE SALVARE !
            Această tehnologie de ultimă oră, asigura astazi dar si generaţiilor viitoare, o sursa de energie ieftina, ecologica si inepuizabila. Terrei i se acordă ocazia de a se salva de la colapsul dramatic pe care-l generează poluarea excesivă, iar Guvernelor, posibilitatea înfiinţării unei noi industrii, moderne, durabile şi în concordanţă directă cu imperativele mileniului trei, aşa numita INDUSTRIE A ENERGIEI VERZI, industrie ecologică, industria curăţeniei, a aerului curat şi sănătos, a spaţiilor verzi.
            Noua tehnologie despre care vom vorbi în continuare şi aşteptată de mai bine de patru decenii, constă în „arderea de o înaltă performanţă şi în totalitate ecologică, a gunoaielor, reziduurilor, resturilor menajere, deşeurilor, etc”, granulate si compactate sub forma de peleţi - adică nişte granule curate, fără miros, fără toxicitate şi nealterabile. Tehnologia fraţilor HORNET, originari din ROMANIA, a fost brevetată şi utilizata la fabricarea arzătoarelor incineratoare „ecoHORNET”, a căror performanţe de excepţie: eficienta > 94%; emisii în atmosferă: CO < 250 mg/mc; particule < 7,4 mg/Nmc; COV < 10 mg/Nmc, au fost obţinute folosind peleţi fabricaţi din „tot ce arde”: resturi şi deşeuri vegetale, agricole, forestiere, silvice, agrozootehnice, selecţie de deşeuri menajere, plante energetice, tocătura lemnoasă, în special a lemnului degradat şi uscat din pădurile şi terenurile necultivate, chiar şi pe cele cu un conţinut mare de siliciu, rumeguş de lemn sau în amestec etc., cu o gama dimensionala larga: diametrul de la 6 la 12 mm, lungime de la 5 la 35 mm, umiditate sub 10%.
            Dovada incontestabilă a performanţelor tehnice ale acestui sistem unicat o constituie certificarea lor de către Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti - Facultatea de Inginerie a Instalaţiilor şi de S.C. INSTALTENERG CERT S.R.L. - Bucureşti (laborator cu acreditare europeana, RENAR). Valorile concrete rezultate in urma testelor si incercarilor efectuate pot fi găsite în Raportul tehnic publicat pe site-ul: ecohornet.ro, pagina PRODUSE – Centrale termice.
            Această nouă tehnologie, a pus capăt supremaţiei peleţilor fabricaţi din lemn curat (oprind devastarea padurilor), iar noile arzătoare tip injector cu o emisie de particule < 7,4 mg/Nmc, pot inlocui cu succes injectoarelor cu gaz, motorină, ulei, păcură etc. Utilizarea la scara larga a sistemelor de încălzire „ecoHORNET”, dincolo de avantajele economice si ecologice incontestabile, prin varietatea combustibililor utilizaţi la un randament foarte ridicat, vin în sprijinul:
            -producătorilor agricoli, aceştia putându-şi valorifica cu mare rentabilitate, resturile şi deşeurile vegetale, cu costuri minime;
            -procesatorilor de lemn cărora le rămân reziduurile de: frunze, crengi, coajă de copac, rumeguş, etc.,
            -cultivatorilor de plante energetice (salcie, miscanthus giganteus, anghinare etc.), obtinand o ardere curata si eficienta
            -crescătorilor de animale şi păsări, prin valorificarea deşeurilor agrozootehnice, cum sunt: dejecţiile în combinaţie cu aşternuturile vegetale care folosite în modul tehnologic specific, produc peleţi de foarte bună calitate;
            -procesatorilor de reziduuri şi deşeuri menajere, prin incinerarea lor in folosul omenirii, etc.
            Produsele {...} sunt:
            1. Centrale termice cupeleti, puteri de la 20 la 350 kw;
            2. Arzatoare tip injector cu peleti, puteri de la 20 la 350 kw;
            3. Arzatoare cu peleti tip injector pentru tuburi radiante 20-60 kw;
            Aceste produse acopera necesităţile de încălzire şi preparare a apei calde pentru toţi utilizatorii: blocurile de locuinţe, locuinţele individuale, birouri, şcoli, spitale, hoteluri, clădiri administrative, hale, sere, crescătorii de păsări şi purcei, săli de sport, piscine, terenuri de fotbal, şi orice fel de incintă care impune asigurarea unui regim termic adecvat şi folosirea apei calde.
            Costul unui gigacalorii obtinut {...} este de maxim 120 lei la calorifere;
            - de 3-4 ori mai mic decat cel obtinut de CET-uri;
            - de 2.5 ori mai mic decat cel obtinut cu propan şi CLU;
            - de 4-5 ori mai mic decat cel obtinut cu curent electric şi motorină.
            -
            Astfel, sistemele de încălzire {...} cu peleţi produce cea mai ieftina gigacalorie. Costul poate fi redus cu 50% daca peletii se produc in gospodaria proprie.
            ROMANIA, prin configuraţia sa geografică, este ţara cu cel mai bogat potenţial energetic natural din Europa. Cele 3.500.000 de hectare de teren necultivat, produc anual gratis circa 15.000.000 tone de masă vegetală uscată ce poate fi transformata cu uşurinţă în peleţi, Romania consuma pentru incalzirea populatiei circa 13.500.000 Gcal/an, adica 3.300.000 tone/an peleti=412.000.000 euro (subventia Guvernului in 2010 a fost de 400.000.000 euro).
            După calculul specialiştilor, alte 60.000.000 tone peleţi pe an, sunt oferiţe aproape gratis de natură, din resturile şi deşeurile vegetale, agricole, forestiere, silvice, agrozootehnice, selecţia de deşeuri menajere, tocătura lemnoasă, rumeguşul de lemn, plante energetice etc.
            Cele peste 75.000.000 tone/an de masă vegetală transformată în peleţi, impreuna cu noua tehnologie de ardere inventata de fratii Hornet, ar face din România principalul producător, consumator si exportator european de energie regenerabilă din biomasă granulata.
            Aceste gunoaie, resturi şi deşeuri care, astăzi, zac mai peste tot şi sufocă prin poluare mediul înconjurător, constituie un combustibil ideal pentru arzătoarele incineratoare {...} datorită tehnologiei de foarte mare performanţă de ardere şi a randamentului de excepţie al instalatiilor precum si datorita emisiilor minime de noxe .
            Produsele {...} se fabrica avand implementat sistemul de management al calitatii conform standardului ISO 9001:2000, implementare certificata de SRAC-CERT, partener IQ NET - THE INTERNATIONAL CERTIFICATION NETWORK.
            Certificatul CE nr. 044B1-584/EC/2010,emis de catre ISCIR-CERT atesta definitiv calitateta produselor {...} si creeaza posibilitatea desfacerii acastora fara restrictii si pe piata europeana.
            Aceste performante obtinute de fratii Aurel si Iuliean HORNET sunt rodul unei indelungate perioade de cercetare ,concretizata in urma cu 3 ani, prin trecerea la productia de serie. Noi produse de prim rang in domeniul producerii energiei termice si electrice(cogenerare)cu un randament neanticipat pana in prezent. sunt in faze avansate de cercetare si proiectare.

            Cu întreaga responsabilitate a celor afirmate,
            Iuliean HORNET

            Comentariu

            • Arha
              Membru
              • 24.iul.2007
              • 259

              La un moment dat m-am gandit si eu la o centrala HORNET.
              Am renuntat din doua motive.
              1. Dependenta de peleti DE CALITATE.
              2. Pretul, aproximativ 7000 de euro cea mai ieftina centrala

              Comentariu

              • Consultant climatizare
                Moderator
                • 17.oct.2007
                • 3606

                In ultima vreme au aparut din ce in ce mai multi producatori de peleti la noi in tara, in timp daca va creste cererea de peleti atunci va creste si numarul producatorilor si calitatea peletilor.

                Comentariu

                • 0000
                  Incepator
                  • 17.aug.2010
                  • 16

                  Cred ca toata lumea a vazut asta. Ce parere aveti?..http://centralepeletirumegus.wgz.ro/

                  Comentariu

                  • horia16
                    Expert pardoseli
                    • 25.mai.2010
                    • 89

                    @iuliean
                    niste preturi mai terestre la centralele domniilor dvs nu puteti practica sau macar romanesti,stim povestea cu a fost odata ca niciodata si hornet vindea in germania enspe centrale dar pic de patriotism ca sa nu zic bun simt fata de piata romaneasca nu aveti?eu unul nu as fi pus spre vinzare in romania la asemenea preturi cind sunt meleaguri cu lume mai cretina sau mai cretina si cu bani ca sa cumpere la aceste preturi ma adresam in axclusivitate lor.
                    nu o luati in nume de rau si nu fac atac la persoana ci doar la firma careia eu personal ai urez un stralucit si rasunator faliment.
                    daca doriti si explicatii dece am acest sentiment il voi detalia dar nu am vrut sa ocup spatiu inutil,poate nu este nimeni interesat.
                    pardoseala da valoare casei dvs

                    Comentariu

                    • 0000
                      Incepator
                      • 17.aug.2010
                      • 16

                      A nu se intelege ca eu ma ocup cu asta..am gasit site-ul din intamplare..ar fi o varianta o centrala pe peleti sh dar nu la pretul ala.

                      Comentariu

                      • horia16
                        Expert pardoseli
                        • 25.mai.2010
                        • 89

                        Postat în original de 0000
                        A nu se intelege ca eu ma ocup cu asta..am gasit site-ul din intamplare..ar fi o varianta o centrala pe peleti sh dar nu la pretul ala.
                        eu faceam referire la centralele hornet si la @iuliean care le promoveaza pe acest forum,dar nici cu dumnealui nu am nimic doar daca nu este patronul sau persoana care decide preturile,practic eu ma refeream strict la pret si nimic mai mult.
                        pardoseala da valoare casei dvs

                        Comentariu

                        • siven01
                          Membru
                          • 24.mar.2006
                          • 245

                          @serband, poate ca o sa surprinda ceea ce o sa ti spun , insa asta e adevarul .
                          Se da o casa in zona Zarnesti ( mai vecin de atat nu se poate ), 100mp , cca 260mc , cazan peleti 14,5 Kw.
                          Anul trecut de sarbatori au fost temperaturi de -12 grade ziua /-18 grade noaptea .
                          Ptr 10 zile cat am stat la locatie , am avut un consum orar de 5,5 KW
                          Casa are geamuri temopane de lemn ( proasta etansare ) si polistiren de 5 cm )deci nu foate izolata .
                          Sfatul meu , daca ai GN in apropiere , nu mai sta pe ganduri .
                          Cu peleti te costa dublu fata de gaze .

                          Comentariu

                          • Consultant climatizare
                            Moderator
                            • 17.oct.2007
                            • 3606

                            Nu puteti spune ca pretul este de doua ori mai mare daca te incalzesti cu peleti daca nu spuneti si cu ce pret ati cumparat peletii respectivi.

                            Comentariu

                            • Admin.MC
                              Membru Marcant
                              • 05.dec.2005
                              • 973

                              Postat în original de iuliean
                              Postat în original de ggelu
                              Cu cele 24 grd. e o discutie intreaga .
                              Doar o curiozitate : o centrala pe lemne nu e buna ? Aveti o sursa buna de peleti ? Eu cand am cautat era doar o una - fabrica de la Fagaras.
                              Aceste performante obtinute de fratii Aurel si Iuliean HORNET sunt
                              [...]
                              Cu întreaga responsabilitate a celor afirmate,
                              Iuliean HORNET
                              Vorbiti despre dvs la persoana a 3-a?

                              Va rog sa cititi regulmentul forumului inainte sa postati mesajul cu numarul 2 pe acest forum!

                              Comentariu

                              • nicu78
                                Living Legend
                                • 25.mar.2010
                                • 1191

                                centrale termice pe peleti

                                O informatie de ultima de ultima ora ...Italienii au trecut la lemne...cu toate ca peletii nu sau scumpit. O sa ma intrebati de unde stiu...am un prieten care lucreaza la un mercato si mia zis ca de obicei Italienii cumpara peletii in septembrie --octombrie ...si pina acum nu s-o vindut nici 10% din peletii...in schimb lemnele sau vindut toate...mia spus ca sint mai ieftine lemnele...
                                Deci in concluzie lemnul ramine puternic , bineinteles in afara de gaz...

                                Comentariu

                                Procesare...