Centrale termice pe peleti

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • godaro
    Membru
    • 10.mar.2014
    • 232

    Răspuns la: Centrale termice pe peleti

    multumesc de raspuns.
    tocmai de aceea producatorul recomanda montarea de UPS: sa nu se intample fenomenul descris de tine.
    oricum, eu personal imi voi monta si cos de fum, dar la momentul postarii nu intelegeam legatura dintre UPS si lipsa cosului. acum am inteles

    Comentariu

    • GAMMA
      Incepator
      • 22.iul.2009
      • 44

      Daca iti montezi un cos de fum este foarte bine ,nu strica sa ai pentru cazan si un ups cu sinusoida pura in cazul in care se opreste curentul mai des pe la tine prin zona.

      Sa inteleg ca ai cumparat pana la urma centrala Ferolli ? Asteptam parerea ta despre functionarea acesteia!
      cvgghh

      Comentariu

      • godaro
        Membru
        • 10.mar.2014
        • 232

        Răspuns la: Centrale termice pe peleti

        nu, nu am cumparat-o inca
        insa imi fac temele. ne-am propus ca la anul sa terminam in sfarsit casa si sa ne mutam in ea. casa este in Bucuresti ... cel mai mare sat din Ro.
        accesul la gaze in zona mea este greoi, dar nu imposibil. momentan vacinii mei nu vor sa contribuie la un proiect de 5-6 sute de milioane sa tragem impreuna gaze. poate ca la anul se vor mai razgandi, poate ca apare vreun proiect imobiliar in zona mea si reusesc sa ma bransez la gaze

        deocamdata m-am oprit la peleti, dar numai in conditiile in care centrala+cos+anexa peleti nu depasesc 150 mil lei vechi. consider ca la scoruri de 6-7 mii EUR o centrala pe peleti nu este rentabila dpdv financiar si ar fi de preferat una electrica. dar asta este alta discutie ...

        Comentariu

        • GAMMA
          Incepator
          • 22.iul.2009
          • 44

          Răspuns la: Centrale termice pe peleti

          [QUOTE=godaro;5786

          deocamdata m-am oprit la peleti, dar numai in conditiile in care centrala+cos+anexa peleti nu depasesc 150 mil lei vechi. consider ca la scoruri de 6-7 mii EUR o centrala pe peleti nu este rentabila dpdv financiar si ar fi de preferat una electrica. dar asta este alta discutie ...[/QUOTE]
          De ce o centrala pe peleti foarte buna cu sonda lambda,etc,etc.,nu poate fi rentabila din punct de vedere financiar pentru unii care-si permit ? La acele scoruri poti sa-ti iei o centrala care te tine mult si bine daca este exploatata corespunzator, ca doar nu faci asta in fiecare zi...Daca in majoritatea cazurilor se tot fac paralelisme intre centrale si masini,ce putem zice de o masina de 50-60 mii de euro sau mai mult,atunci acea masina este rentabila dpdv financiar sau face parte din gama de lux?Si vulpea cand nu ajunge la struguri acestia i se par acrii...
          Eu am inteles pana la urma ca acesta este bugetul alocat si cu asta basta,oricum nu condamn pe nimeni indiferent de solutia,tipul de centrala pe care-l va alege!Bafta multa!
          cvgghh

          Comentariu

          • godaro
            Membru
            • 10.mar.2014
            • 232

            Răspuns la: Centrale termice pe peleti

            Dle Ciubotariu, nu cred ca luxul isi are locul in acest topic. mai ales cand vorbim despre peleti si caratul lor cu spinarea, unde mai este luxul pe care il invocati ?
            oare cum o fi mai "luxos"? sa car peletii cu spinarea sau sa pornesc centrala din buton ?

            de la un punct incolo unele solutii tehnice devin nerentabile in comparatie cu altele. aceste praguri pot fi determinate usor prin calcul.

            Comentariu

            • GAMMA
              Incepator
              • 22.iul.2009
              • 44

              Răspuns la: Centrale termice pe peleti

              Parerea mea este ca te inseli,daca discutam de lux eu ma refeream la acele centrale pe peleti care e alimenteaza o singura data pentru tot sezonul de incalzire dintr-un siloz de mare capacitate cu sistem pneumatic sau cu sistem auger mai lung.Fii sigur ca aceaa persoana care-si permite acest sistem nu cara sacii cu peleti in spinare dupa cum amintesti.
              Noi,la timpul potrivit am montat si centrale pe gaze,deci cunoastem orice tip de sistem de incalzire cu avantaje si dezavantaje.De calcule eu sunt satul, de obicei cam rar se potrivesc si dupa cum spuneam difera de la un caz la altul,in functie de mai multe variabile.
              Eu am testat la mine acasa,deci pe propria-mi piele,stiu ce inseamna si centrala pe gaze si centrala pe peleti pe care-i achizitionez la un pret de 98 Euro +TVA de la un producator din Iasi.
              cvgghh

              Comentariu

              • godaro
                Membru
                • 10.mar.2014
                • 232

                Răspuns la: Centrale termice pe peleti

                Bun, fie cum ziceti dvs. Si cam cat costa Veyron-ul asta de care amintiti dvs, ca sa ne facem o idee! Poate ne indicati si o sursa de informatii despre pret, ALTA decat propria dvs firma de centrale !

                iar producatorul acela care vinde agropeleti cu 98 EUR + TVA este capabil sa alimenteze silozul cu pricina? Si poate livra in Bucuresti? Si silozul ala de 4-5-6 tone unde il tin? Iar peste X ani cand ajung gazele la mine in zona ce ma fac cu toata sandramaua?

                Vedeti Dle Ciubotariu, asta este pacatul dvs cel mai mare: nu sunteti onest si nu ajutati oamenii. Interventiile dvs pe forumuri tintesc strict promovarea produselor dvs. fara niciun fel de consideratie pt nevoile si bugetele colegilor de forum.

                Comentariu

                • GAMMA
                  Incepator
                  • 22.iul.2009
                  • 44

                  Răspuns la: Centrale termice pe peleti

                  Te inseli amarnic domnule deoarece nu ai de unde sa stii daca sunt sau nu onest si ajut sau nu oamenii.Daca ai stii adevarul, eu sunt convins ca nu ai mai fi afirmat aceste lucruri chiar jignitoare la adresa mea .Diferenta pe care am constatat-o de mult timp,intre mine si altii este ca eu incerc sa promovez pe piata romaneasca produse de calitate,cu reale performante si nu doresc sub nicio forma sa ma compar cu unii sau cu altii care-si vand si sufletu si dau tot felul de trotinete,numai centrale pe peleti nu se pot numi.Nu cred ca ne cunoastem,mie nu-mi place sa discut cu necunoscutii care se ascund sub un nickname,asa ca te rog sa nu-mi mai pronunti numele si cu asta chiar doresc sa inchei pentru totdeauna aceasta discutie .Sanatate si numai bine!
                  cvgghh

                  Comentariu

                  • godaro
                    Membru
                    • 10.mar.2014
                    • 232

                    Răspuns la: Centrale termice pe peleti

                    Dar nu va intrebati de unde va stiu numele? Poate ar fi bine sa stie si colegii de forum si mai ales si moderatorii !
                    Invariabil, fiecare interventie a dvs (sub userul @cazane pe softpedia sau @gamma pe misiuneacasa) se soldeaza cu trimiteri discrete catre produsele firmei dvs de pe site-ul dvs. De acolo va stiu numele.

                    Intreba omul nestiutor pe forum: "ca parere aveti de centrala X?" iar raspunsul vine: "mai bine centrala Y ca are sonda lambda! E un pic mai scumpa, dar e scula frate"
                    Cauti cazanul Y pe net si dai peste firma lui musiu'. Banuiesc ca aici urma sa ajunga si discutia noastra.

                    Eu unul nu am nimic impotriva profesionistilor si a vanzatorilor pe forumuri. Sfaturile voastre sunt utile si sunt convins ca si d-ta stii multe si poti ajuta pe multa lume cu un sfat bun. Dar nu o faci si abati oamenii catre produsele dumitale indiferent daca li se potriveste sau nu . Asta nu e ok. Numai bine si dumitale si ... vanzare buna!

                    Comentariu

                    • mariuspa
                      Incepator
                      • 28.iul.2011
                      • 1

                      Răspuns la: Centrale termice pe peleti

                      Postat în original de GAMMA
                      peleti pe care-i achizitionez la un pret de 98 Euro +TVA de la un producator din Iasi.
                      O intrebare.. peletii de la Iasi sunt de lemn? Sau sunt din coji de seminte de floarea soarelui? Am gasit anunturi pe net cu peleti din floarea soarelui, foarte ieftini, dar vad ca nu exista decat la Iasi. Daca da.. ce parere aveti? Sunt eficienti? Cenusa multa?

                      Comentariu

                      • mirabela
                        Incepator
                        • 31.oct.2014
                        • 10

                        Răspuns la: Centrale termice pe peleti

                        Buna ziua!Am o casa de 130mp si am cumparat o centrala pe peleti idrobox 25.Acesta este primul an de folosinta si desi nu au fost temperaturi cu - ,mi se pare ca centrala consuma foarte mult,mai exact 2-3 saci de peleti/noapte (ziua o opresc momentan).
                        Intrebarea mea este : pot face ceva sa consume mai putin?Oare e util un puffer?Pe net am gasit pareri diferite si sunt confuza.Se pricepe cineva sa imi spuna daca montarea unui puffer,ar duce la un consum mai mic de peleti?Multumesc!

                        Comentariu

                        • cheluakame
                          Living Legend
                          • 27.oct.2012
                          • 2298

                          Răspuns la: Centrale termice pe peleti

                          Cum este izolata casa?

                          Mai economic este sa o lasati sa functioneze si ziua, chiar daca este la o temperatura mai mica, decat sa o opriti caci seara centrala trebuie sa "traga" tare sa incalzeasca si peretii care s-au racit ziua.
                          iTermice --- Sursa ta de caldura

                          Comentariu

                          • mirabela
                            Incepator
                            • 31.oct.2014
                            • 10

                            Răspuns la: Centrale termice pe peleti

                            am inteles,dar pe vremea aceasta consuma 3saci/zi,deci in decembrie va consuma si mai mult...deja 3 saci/zi sunt 90 /luna adica vreo 1400 ron,ceea ce mi se pare foarte mult avand in vedere ca nici nu stau in pantaloni scurti.cum se opreste centrala ,caloriferele se si racesc.cineva ne-a zis de puffer ,ca ar mentine apa calda in calorifere.altcineva ne-a zis ca nu are rost sa montezi puffer la centrala pe peleti,ca nu da randament...deci?cine are dreptate?

                            Comentariu

                            • cheluakame
                              Living Legend
                              • 27.oct.2012
                              • 2298

                              Răspuns la: Centrale termice pe peleti

                              In functie de necesarul termic al casei si puterea minima a centralei se stabileste daca este sau nu nevoie de puffer. Sunt situati cand este nevoie, sunt situatii cand nu este.

                              De aceea am intrebat de izolatie, asa imi pot face o parere despre necesarul termic al casei si daca este sau nu nevoie de unul.

                              Cum este dispusa casa (parter, parter si mansarda, parter si etaj, etc).

                              Pardoseala este termoizolata? Cu cat?
                              Peretii sunt termoizolati? Cu cat?
                              Tavanul este termoizolat? Cu cat?
                              Ce tip de geamuri si usi aveti?
                              iTermice --- Sursa ta de caldura

                              Comentariu

                              • mirabela
                                Incepator
                                • 31.oct.2014
                                • 10

                                Răspuns la: Centrale termice pe peleti

                                Casa este izolata cu polistiren de 10cm,doar parter.Tavanul nu e izolat,usile si geamurile sunt tip termopan,dar nu stiu alte detalii.

                                Comentariu

                                Procesare...