Centrale termice pe peleti

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

  • iuliean
    a răspuns
    Postat în original de ggelu
    Cu cele 24 grd. e o discutie intreaga .
    Doar o curiozitate : o centrala pe lemne nu e buna ? Aveti o sursa buna de peleti ? Eu cand am cautat era doar o una - fabrica de la Fagaras.
    ENERGIE VERDE DIN GRADINA TA !
    ULTIMA NOUTATE TEHNOLOGICĂ !
    PERFORMANTA PENTRU VIITOR !
    -TERREI O NOUA SANSA DE SALVARE !
    Această tehnologie de ultimă oră, asigura astazi dar si generaţiilor viitoare, o sursa de energie ieftina, ecologica si inepuizabila. Terrei i se acordă ocazia de a se salva de la colapsul dramatic pe care-l generează poluarea excesivă, iar Guvernelor, posibilitatea înfiinţării unei noi industrii, moderne, durabile şi în concordanţă directă cu imperativele mileniului trei, aşa numita INDUSTRIE A ENERGIEI VERZI, industrie ecologică, industria curăţeniei, a aerului curat şi sănătos, a spaţiilor verzi.
    Noua tehnologie despre care vom vorbi în continuare şi aşteptată de mai bine de patru decenii, constă în „arderea de o înaltă performanţă şi în totalitate ecologică, a gunoaielor, reziduurilor, resturilor menajere, deşeurilor, etc”, granulate si compactate sub forma de peleţi - adică nişte granule curate, fără miros, fără toxicitate şi nealterabile. Tehnologia fraţilor HORNET, originari din ROMANIA, a fost brevetată şi utilizata la fabricarea arzătoarelor incineratoare „ecoHORNET”, a căror performanţe de excepţie: eficienta > 94%; emisii în atmosferă: CO < 250 mg/mc; particule < 7,4 mg/Nmc; COV < 10 mg/Nmc, au fost obţinute folosind peleţi fabricaţi din „tot ce arde”: resturi şi deşeuri vegetale, agricole, forestiere, silvice, agrozootehnice, selecţie de deşeuri menajere, plante energetice, tocătura lemnoasă, în special a lemnului degradat şi uscat din pădurile şi terenurile necultivate, chiar şi pe cele cu un conţinut mare de siliciu, rumeguş de lemn sau în amestec etc., cu o gama dimensionala larga: diametrul de la 6 la 12 mm, lungime de la 5 la 35 mm, umiditate sub 10%.
    Dovada incontestabilă a performanţelor tehnice ale acestui sistem unicat o constituie certificarea lor de către Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti - Facultatea de Inginerie a Instalaţiilor şi de S.C. INSTALTENERG CERT S.R.L. - Bucureşti (laborator cu acreditare europeana, RENAR). Valorile concrete rezultate in urma testelor si incercarilor efectuate pot fi găsite în Raportul tehnic publicat pe site-ul: ecohornet.ro, pagina PRODUSE – Centrale termice.
    Această nouă tehnologie, a pus capăt supremaţiei peleţilor fabricaţi din lemn curat (oprind devastarea padurilor), iar noile arzătoare tip injector cu o emisie de particule < 7,4 mg/Nmc, pot inlocui cu succes injectoarelor cu gaz, motorină, ulei, păcură etc. Utilizarea la scara larga a sistemelor de încălzire „ecoHORNET”, dincolo de avantajele economice si ecologice incontestabile, prin varietatea combustibililor utilizaţi la un randament foarte ridicat, vin în sprijinul:
    -producătorilor agricoli, aceştia putându-şi valorifica cu mare rentabilitate, resturile şi deşeurile vegetale, cu costuri minime;
    -procesatorilor de lemn cărora le rămân reziduurile de: frunze, crengi, coajă de copac, rumeguş, etc.,
    -cultivatorilor de plante energetice (salcie, miscanthus giganteus, anghinare etc.), obtinand o ardere curata si eficienta
    -crescătorilor de animale şi păsări, prin valorificarea deşeurilor agrozootehnice, cum sunt: dejecţiile în combinaţie cu aşternuturile vegetale care folosite în modul tehnologic specific, produc peleţi de foarte bună calitate;
    -procesatorilor de reziduuri şi deşeuri menajere, prin incinerarea lor in folosul omenirii, etc.
    Produsele {...} sunt:
    1. Centrale termice cupeleti, puteri de la 20 la 350 kw;
    2. Arzatoare tip injector cu peleti, puteri de la 20 la 350 kw;
    3. Arzatoare cu peleti tip injector pentru tuburi radiante 20-60 kw;
    Aceste produse acopera necesităţile de încălzire şi preparare a apei calde pentru toţi utilizatorii: blocurile de locuinţe, locuinţele individuale, birouri, şcoli, spitale, hoteluri, clădiri administrative, hale, sere, crescătorii de păsări şi purcei, săli de sport, piscine, terenuri de fotbal, şi orice fel de incintă care impune asigurarea unui regim termic adecvat şi folosirea apei calde.
    Costul unui gigacalorii obtinut {...} este de maxim 120 lei la calorifere;
    - de 3-4 ori mai mic decat cel obtinut de CET-uri;
    - de 2.5 ori mai mic decat cel obtinut cu propan şi CLU;
    - de 4-5 ori mai mic decat cel obtinut cu curent electric şi motorină.
    -
    Astfel, sistemele de încălzire {...} cu peleţi produce cea mai ieftina gigacalorie. Costul poate fi redus cu 50% daca peletii se produc in gospodaria proprie.
    ROMANIA, prin configuraţia sa geografică, este ţara cu cel mai bogat potenţial energetic natural din Europa. Cele 3.500.000 de hectare de teren necultivat, produc anual gratis circa 15.000.000 tone de masă vegetală uscată ce poate fi transformata cu uşurinţă în peleţi, Romania consuma pentru incalzirea populatiei circa 13.500.000 Gcal/an, adica 3.300.000 tone/an peleti=412.000.000 euro (subventia Guvernului in 2010 a fost de 400.000.000 euro).
    După calculul specialiştilor, alte 60.000.000 tone peleţi pe an, sunt oferiţe aproape gratis de natură, din resturile şi deşeurile vegetale, agricole, forestiere, silvice, agrozootehnice, selecţia de deşeuri menajere, tocătura lemnoasă, rumeguşul de lemn, plante energetice etc.
    Cele peste 75.000.000 tone/an de masă vegetală transformată în peleţi, impreuna cu noua tehnologie de ardere inventata de fratii Hornet, ar face din România principalul producător, consumator si exportator european de energie regenerabilă din biomasă granulata.
    Aceste gunoaie, resturi şi deşeuri care, astăzi, zac mai peste tot şi sufocă prin poluare mediul înconjurător, constituie un combustibil ideal pentru arzătoarele incineratoare {...} datorită tehnologiei de foarte mare performanţă de ardere şi a randamentului de excepţie al instalatiilor precum si datorita emisiilor minime de noxe .
    Produsele {...} se fabrica avand implementat sistemul de management al calitatii conform standardului ISO 9001:2000, implementare certificata de SRAC-CERT, partener IQ NET - THE INTERNATIONAL CERTIFICATION NETWORK.
    Certificatul CE nr. 044B1-584/EC/2010,emis de catre ISCIR-CERT atesta definitiv calitateta produselor {...} si creeaza posibilitatea desfacerii acastora fara restrictii si pe piata europeana.
    Aceste performante obtinute de fratii Aurel si Iuliean HORNET sunt rodul unei indelungate perioade de cercetare ,concretizata in urma cu 3 ani, prin trecerea la productia de serie. Noi produse de prim rang in domeniul producerii energiei termice si electrice(cogenerare)cu un randament neanticipat pana in prezent. sunt in faze avansate de cercetare si proiectare.

    Cu întreaga responsabilitate a celor afirmate,
    Iuliean HORNET

    Lasă un comentariu:


  • ggelu
    a răspuns
    Cu cele 24 grd. e o discutie intreaga .
    Doar o curiozitate : o centrala pe lemne nu e buna ? Aveti o sursa buna de peleti ? Eu cand am cautat era doar o una - fabrica de la Fagaras.

    Lasă un comentariu:


  • serband
    a răspuns
    Postat în original de ggelu
    Suntem oarecum vecini si am aproximat la 40 W/mc - cam atat am eu . Din reflex am rotunjit de la 30,800 la 30,000. Dar la izolatia respectiva si 40 W/mc e destul de acoperitor.
    Crezi ca poti incalzi in toiul iernii in Rasnov cu 40 W/mc astfel incat sa fie o termperatura ambientala de cel putin 24ºC ?

    Postat în original de ggelu
    De ce e o greseala Biotech - nu fac si centrale mai mari ?
    Bugetul nu-mi permite achizitia unei centrale Biotech. ( Pretul este astronomic ! ).

    Lasă un comentariu:


  • ggelu
    a răspuns
    Pai daca citesti " fiind......vecini" vezi ca (,) chiar am verificat cu zona climaterica. Si daca faci monitorizari ale consumului de-a lungul a 4-5 ani , corectand cu temperatura exterioara si apoi imparti la m3 e bine ? Mai trebe o formula mai complexa ?

    Lasă un comentariu:


  • GAMMA
    a răspuns
    cazane pe peleti ,biomasa

    Formula corecta nu este Volumul X40,si-ti da puterea centralei...,formula este putin mai complexa.Aceste valori 40,50,60 se aplica in formula,in functie de zona climaterica.Se obtine necesarul de incalzire ,la care se adauga necesarul de ACM ,obtinandu-se puterea centralei.

    Lasă un comentariu:


  • ggelu
    a răspuns
    Suntem oarecum vecini si am aproximat la 40 W/mc - cam atat am eu . Din reflex am rotunjit de la 30,800 la 30,000. Dar la izolatia respectiva si 40 W/mc e destul de acoperitor.
    De ce e o greseala Biotech - nu fac si centrale mai mari ?

    Lasă un comentariu:


  • serband
    a răspuns
    Postat în original de ggelu
    Si mie imi da cam 30 kW dar un mic spor de putere nu strica.
    Aveti o gama larga de preferinte - ati aflat si preturile acestora ? La asemena centrale e un factor important .
    Daca tot ati trecut Biotech va sugerez si Herz Firematic Biocontrol sau Pelletstar sau Viessmann Vitoligno 300.
    Poti te rog sa argumentezi cum ai calculat un necesar de 30kW? A fost o greseala in lista Biotech

    Lasă un comentariu:


  • GAMMA
    a răspuns
    alegere cazane peleti

    Pentru a asigura si necesarul de caldura dar si de ACM ,montand un boiler de 2-300 litri ,pe care multi uita sa-l mai adauge ,in zona Brasov ,volumul 750mc ,dupa parerea mea va este necesar un cazan peleti de 40-45kw.

    Lasă un comentariu:


  • Consultant climatizare
    a răspuns
    Re: cazane pe peleti ,biomasa

    Postat în original de serband
    Salut,

    Va rog sa ma ajutati in vederea alegeri unei centrale pe peleti. Casa se afla in Rasnov, jud. Brasov. Suprafata casei este de 300mp, 3 bai, (inaltime camere: parter 2.6m, etaj 2.55m, mansarda 2.55m), caramida 38, va fi izolata cu 15cm polistiren. Volumul ~ 750 mc. Nu am experienta in domeniu dar am facut urmatoarele calcule 750 * 60w = 45kW. Prespun ca ar fi ideal o centrala de 45 kW, desi specialistii mi-au recomandat o centrala de circa ~ 30kW spunandu-mi ca ar fi supradimensionata o centrala de 45kW. Astept si parerea voastra daca doriti sa ma ajutati in acest sens.

    Am pus pe lista urmatoarele centrale:
    1. OPOP BIOPEL 30kW
    2. HKS Lazar SmartFire 41kW
    3. TATANO KALORINA 46kW
    4. Biotech PZ 25 RL 25kW

    Va multumesc anticipat.
    Intradevar dumneavoastra ati supradimensionat necesarul de caldura, nu va mai bazati pe calculele cu x W / mc sau alte astfel de formule.

    Principalul criteriu dupa care ar trebui sa va achizitionati cazanul ar trebui sa fie - calitatea service-ului din zona in care locuiti dumneavoastra.

    Lasă un comentariu:


  • ggelu
    a răspuns
    De acord cu dvs. ; in cazul de fata unde 30 kW e un calcul grosier vad ca Serband are o plaja de preferinte de la 25 la 46 kW.
    La un mic spor de putere m-am referit strict pentru calcul meu : e posibil ca gamele producatorilor respectivi sa nu aiba 30 ci 32 kW . Dupa cum vedeti e timp sa-l sfatuim pe noul nostru coleg el fiind la prima postare : dvs ati pornit pe partea tehnica iar eu incerc sa aflu cum sta cu bugetul, gama de centrale selectate de dansul fiind de la cele uzuale la cele scumpe.

    Lasă un comentariu:


  • gogoson
    a răspuns
    Domnilor,
    A supradimensiona centrala este mai grav decat a subdimensiona.
    este adevarat ca prin supradimensionare se incalzeste mai repede casa, dar dupa ce s-a incalzit casa, centrala o sa mearga foarte prost, deoarece se va opri si va porni des, ceea ce va duce la depuneri de grudon si infundarea arzatorului, care n uva mai porni cand trebuie. Ca sa nu mai spun ca, consumul va fi mult mai mare deoarece se consuma mult material pentru pornire
    Este similar ca la masina: a opri masina la fiecare stop creste consumul decat daca o lasi sa mearga. (exista acum masini la care din constructie sunt facute sa functioneze asa )

    Lasă un comentariu:


  • ggelu
    a răspuns
    Si mie imi da cam 30 kW dar un mic spor de putere nu strica.
    Aveti o gama larga de preferinte - ati aflat si preturile acestora ? La asemena centrale e un factor important .
    Daca tot ati trecut Biotech va sugerez si Herz Firematic Biocontrol sau Pelletstar sau Viessmann Vitoligno 300.

    Lasă un comentariu:


  • serband
    a răspuns
    Re: cazane pe peleti ,biomasa

    Salut,

    Va rog sa ma ajutati in vederea alegeri unei centrale pe peleti. Casa se afla in Rasnov, jud. Brasov. Suprafata casei este de 300mp, 3 bai, (inaltime camere: parter 2.6m, etaj 2.55m, mansarda 2.55m), caramida 38, va fi izolata cu 15cm polistiren. Volumul ~ 750 mc. Nu am experienta in domeniu dar am facut urmatoarele calcule 750 * 60w = 45kW. Prespun ca ar fi ideal o centrala de 45 kW, desi specialistii mi-au recomandat o centrala de circa ~ 30kW spunandu-mi ca ar fi supradimensionata o centrala de 45kW. Astept si parerea voastra daca doriti sa ma ajutati in acest sens.

    Am pus pe lista urmatoarele centrale:
    1. OPOP BIOPEL 30kW
    2. HKS Lazar SmartFire 41kW
    3. TATANO KALORINA 46kW
    4. Biotech PZ 25 RL 25kW

    Va multumesc anticipat.

    Lasă un comentariu:


  • GAMMA
    a răspuns
    cazane pe peleti ,biomasa

    Am observat ca totusi mai sunt persoane care apeleaza la proiectanti instalatii in vederea dimensionarii instalatiei de incalzire si centralei aferente.Ma bucur ca incepe ,cu pasi totusi mici,sa se puna accent si pe calitate in domeniul centralelor pe peleti,biomasa.

    Lasă un comentariu:


  • Consultant climatizare
    a răspuns
    De multe ori costurile suplimentare rezultate din lucru dupa ureche sunt mult mai mari decat daca ar fi apelat al un proiectant de specialitate inca de la inceputul proiectului.

    Lasă un comentariu:

Procesare...