Centrale termice pe peleti

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

  • GAMMA
    a răspuns
    cazane peleti

    Afirmatia dumneavoastra este foarte corecta,dar dupa cum stiti f. putini apeleaza la proiectanti in vederea dimensionarii corecte a instalatiei de incalzire,dimensionare cazan ,pompe,boiler,etc si lucreaza dupa ureche ,cu tot felul de mesteri si-si dau seama cand observa ca nu e in regula ceva.

    Lasă un comentariu:


  • Consultant climatizare
    a răspuns
    Pentru un beneficiar cel mai bine si corect ar fi ca proiectantul de instalatii sa fie diferit fata de executant si de furnizorul de echipamente.

    Rolul proeictantului este de interfata dintre beneficiar si executant, funizor de materiale si echipamente.

    Lasă un comentariu:


  • GAMMA
    a răspuns
    cazane peleti

    Apetitul meu de a scrie despre cazanele pe peleti este de a informa persoanele care nu le cunosc sau nu au apucat inca sa se informeze despre acestea.Randamentul centralelor ,normal ca difera de la o marca la alta si nu pot fi de acord cu dvs. ca toate au 80-90% randament sunt unele care au randament de peste 90%,in primele randuri scriati ca nu se observa scaderea randamentului la centralele cu puteri mai mici si mai jos scriati ca acesta scade daca nu se curata schimbatorul de caldura sau arzatorul,va contraziceti in declaratii!Va spun ca se simte chiar si la centralele de putere mica ,scaderea randamentului reflectandu-se intr-o functionare cu un consum mai ridicat de peleti,etc.Sunt centrale care au curatare automata a schimbatorului de caldura ,cu posibilitatea eliminarii cenusii intr-un container extern(vezi TATANO EPA) sau altele care se curata schimbatorul prin actionarea unei manete ,cenusa rezultata cazand in cenusar(vezi BIODOM 27).Cu celelalte afirmatii ,sunt de acord.Nu sunt adeptul centralelor pe peleti:Ferroli,Viadrus,etc. care au acele arzatoare aplicabile pe portita cazanului sau in lateral,e parerea mea.
    Fișiere Atașate

    Lasă un comentariu:


  • gogoson
    a răspuns
    Nu doresc sa va stric apetitul de a comunica, dar trebuie facute cateva precizari.
    - centralele pe peleti, toate au acelasi randament, , adica in jur de 80-90%. Daca una are randament de 80% si alta are randament de 89% , va asigur eu ca nu va dati seama. Cheastia asta se vede in mod real la sisteme mari unde alimentezi cu roaba si unde o diferenta de 5-8 % inseamna cateva zeci de tone pe an. Pentru o casa unifamiliala, NU SE VEDE DIFERENTA.
    -autonomia nu depinde de centrala. In cazul centralei pe peleti depinde de bazinul de peleti si de cerere de agent termic.

    Ce conteaza la o centrala este:
    -posibilitatea de curatare usoara si facila. La unele chiar nu ai cum sa cureti schimbatorul de caldura. In timp se umple cu funingine si scade randament, si VA ASIGUR CA ACESTA SCADERE SE SIMTE ! Daca schimbatorul este plin de funingine sau grudon randamentul scade si la 30%
    -gradul de automatizare. Cu cat functioneaza mai singura cu atat mai bine
    -in cazul centralelor cu peleti este important modalitatea de pornire a arzatorului si fiabilitatea lui. Unele pornesc focul printr-o rezistenta electrica altele prin suflarea de aer fierbinte. Focul ca sa porneasca trebuie ca peletele uscat sah ajunga le temperatura necesara arderii in prezenta oxigenului. Idea este ca unele arzatoare trebuie curatate periodic, alte se curata singure sau design-ul nu le permite sa se depuna cenusa pe rezistenta.
    -sistemele de siguranta. Aici intra protectii la, supra temperatura, presiune mica a agentului termic, etc

    Lasă un comentariu:


  • GAMMA
    a răspuns
    Nu doresc sa fiu inteles gresit,am dorit sa mentionez ca acele valori se aplica in functie de zona geografica a beneficiarului,sunt tabele cu aceste valori .....unii calculeaza volumul x50,65 ceea ce cred ca este gresit,daca nu am dreptate puteti argumenta.

    Lasă un comentariu:


  • Consultant climatizare
    a răspuns
    Insist asupra faptului ca necesarul de caldura al unei case nu se calculeaza conform coeficientilor.

    Lasă un comentariu:


  • GAMMA
    a răspuns
    In primul rand ,v-as cere mai multe date referitoare la :zona geografica pentru a aplica la formula coeficientul corect,suprafetele vitrate,gradul de izolare al casei,inaltimea medie al camerelor pentru a calcula volumul total.In functie de acesti factori putem calcula corect necesarul termic ,neuitand si de necesarul de apa calda menajera ,in cazul in care doriti sa montati un boiler de ex.150- 200 litri cu una sau doua serpentine -daca pe viitor o sa va montati un sistem de panouri solare.Puterea utila a centralei pe peleti este de 35-40kw ,dupa cum v-am spus mai sus ,intervin multi factori!Pentru montajul centralei pe peleti este necesara o camera special amenajata ,dimensionata in functie de tipul centralei dorite,in cazul nostru va recomand cazanul Tatano kalorina k2204Electronic,cu dimensiunile de min. 3x3 ml.Dupa cum am pezentat mai sus,marele avantaj la acest cazan este faptul ca functioneaza pe mai multe tipuri de combustibili,nu depinzi numai de peleti....Datorita pretului ridicat al gazului si cresterii in continuare al acestuia ,foarte multe persoane au renuntat si si-au montat cazane pe peleti si mai pui ca pe unii costurile de proiectare,executie extindere de conducte,bransament si instalatie de utilizare ,ajung la 15-25000 Ron.Pe data de 5 Mai 2011 s-a aprobat ghidul de finantare privind o noua sesiune a programului Casa verde,sa speram ca dosarele se v-or primi macar pe 1 iunie.
    Autonomia poate fi de 2-3 zile cu silozul de serie de 190litri dar se poate mari la 8-10 zile ,montand silozul SIL -MAX 800litri.
    Fișiere Atașate

    Lasă un comentariu:


  • PowerMC
    a răspuns
    Sa presupunem ca tocmai am ajuns la etapa de proiectare si executia a instalatiei termice, sunt in cautarea unor solutii alternative la gazul natural (ma costa prea mult sa aduc conducta de la 500m) iar varianta cu centrala pe lemn mi se pare ca nu ofera suficient confort.

    Vizitez o expozitie de profil si ajung in fata standului dvs.
    Ce solutii imi recomandati avand din vedere ca spatiul casei este de 240 mp (parter + etaj)?

    Dincolo de alegerea puterii corecte, ce conditii de instalare sunt necesare?
    Am nevoie de spatiu suplimentar fara de alte tipuri de centrale?
    Ce autonomie pot avea?

    Lasă un comentariu:


  • GAMMA
    a răspuns
    cazane peleti

    Discut in detaliu ,dar cu cine?

    Lasă un comentariu:


  • PowerMC
    a răspuns
    Puteti ajuta discutand despre aceste produse in detaliu, prezentand caracteristici, criterii de alegere si dimensionare etc.
    Daca ne rezumam doar la a posta un catalog atunci nu rezolvam nimic.

    Astept cu interes sa abordati aria tehnica, specifica acestor produse.

    Lasă un comentariu:


  • GAMMA
    a răspuns
    Imi cer scuze dar am postat acestea pentru o buna informare a oamenilor referitoare la cazanele pe peleti,biomasa ,in nici un caz pentru a face reclama .Am dorit sa ajut si atat....

    Lasă un comentariu:


  • PowerMC
    a răspuns
    GAMMA,

    Ati postat doua mesaje aproape identice in care publicati si catalogul respectiv.
    Forumul nu este un loc pe care sa il utilizati asa cum doriti si va rog sa nu mai postati acest gen de mesaje. Urmatorul mesaj de acest gen se va considera publicitate directa ceea ce contravine regulamentului forumului (il puteti citi la anunturi).

    Multumim pentru intelegere.

    Lasă un comentariu:


  • GAMMA
    a răspuns
    cazane Tatano kalorina

    Celor interesati recomand cazanele pe peleti ,coji maruntite,cereale,sirot etc.,Tatano Kalorina pe care banuiesc ca le-ati vazut la Romtherm,anul acesta.Compania Tatano are o experienta de peste 30 ani in domeniul termomecanic ,fiind lider in Italia pe acest segment ,impunandu-se si pe piata romaneasca cu un real succes.Sistemul de alimentare este automat din rezervor si se face cu ajutorul a DOUA snecuri orizontale-paralele ce comunica intre ele printr-un put vertical, ceea ce fac ca acestea sa nu se infunde sau blocheze niciodata,aprinderea automata la cele electronice(exista si varianta mai ieftina din seria 20N-Mecanice),arderea modulata controlata electronic,functie de automentinere,serviciu de teleasistenta online,randament ridicat 92,3%.TATANO are o gama diversificata de cazane in functie de combustibilul dorit,de aceea pentru cei interesati atasez catalogul TATANO 2011.
    Fișiere Atașate

    Lasă un comentariu:


  • Consultant climatizare
    a răspuns
    Va rog frumos pe cei care scrieti consumuri pentru centrale termice sa le scrieti si in topicul special pentru acest lucru :

    Lasă un comentariu:


  • siven01
    a răspuns
    Vad ca asteptati detalii despre consum, cam de multisor timp.
    Am sa incerc sa detaliez eu cate ceva.
    Am o termosoba (nu cazan) putere 14,5 Kw, nominal 13 Kw (3 kw pe aer si 10KW pe agent termic).
    Locatie, intr-o zona de munte, altitudine vreo 850m, jud Brasov.
    Pe scurt, in perioada sarbatorilor, am stat 5,5 zile (de fapt 6 zile insa 12 ore a fost curentul oprit) si am incalzit 75-80 mp din casa.
    La o temperatura de cca 21-23,5 grade.
    Centrala a functionat permanent in acest interval , cu temperatura ambientului setata pe 22,5 grade, cu temperatura agentului termic la 58 grade.
    Am folosit ptr primele ore, treapta 2 de putere, apoi numai treapta 1 (are 5 trepte de putere).
    A consumat in tot acest interval, 10 saci de peleti a 15 kg.
    Temperatura exterioara a fost -7.....-16 grade celsius.
    Reiese un consum orar de 1,13 kg peleti.

    Lasă un comentariu:

Procesare...