Centrale termice pe peleti

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

  • dmih
    a răspuns
    Postat în original de Maistrul Max

    Tot nu ati lamurit problema montarii cazanului prezentat de dumneavoastra la bloc ....
    Postat în original de VALTEC DOMUS
    Va astept in continuare cu intrebari si sugestii.
    Pentru ca in continuare sunt ocolite niste raspunsuri clare si la obiect, va rog D-le Valtec Domus, sa ne prezentati detalii pentru instalarea unui astfel de cazan intr-un apartament ipotetic.

    Apartamentul se afla la etajul 3 intr-un bloc de 4 etaje de pe vremea comunistilor, blocul nu are lift.

    Suprafata apartamentului este de 95 mp, ma gandesc la cazanul de 20kW pentru ca are boiler mare si proprietarului ii place sa se lafaie in apa calda.

    Am urmatoarele intrebari:

    1. Cine urca la etajul 3 monstrul acela de 300kg? Trebuie sa gaseasca proprietarul carausi sau ii asigurati D-vs?

    2. Unde s-ar putea amplasa cazanul + magazia de peleti? Presupun ca dormitoarele si livingul sunt excluse. In baie nu prea e loc ca-i destul de mica, mai ramane bucataria.

    3. Bucataria are 3.5x4 m (3.5 metri are peretele de la geam - geamul este cam la mijlocul peretlui, are 1,1m lungime). Ma gandesc sa sacrific unul dintre balcoane, dar nu sunt sigur ca acesta rezista unei incarcari suplimentare de peste 750 kg. Trebuie sa caute proprietarul un specialist in rezistenta sa-i faca calculul? Mi-ar fi de folos si niste dimensiuni ale intregului ansamblu sa-mi dau seama daca are loc in balcon.

    4. Asigurati D-vs si combustibilul - saptamanal cate 300kg in sezon? Daca da, il livrati la domiciliu (la usa la etajul 3) sau trebuie sa vina proprietarul sa-l ridice de la D-vs? Daca nu, ne puteti da o lista de furnizori? Eventual unii cu acoperire mai mare in tara, nu doar in zona Cluj-ului.

    Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.

    Lasă un comentariu:


  • VYS
    a răspuns
    Va credeam seriosi!
    Ce tot discutati de sisteme din astea la BLOC?

    Cred ca aveti % de promovare.

    Lasă un comentariu:


  • Maestrul Max
    a răspuns
    Postat în original de VALTEC DOMUS
    3. la bloc evacuarea se poate face printr-un sistem amplasat in zona balconului, pentru pastrarea aspectului estetic se poate masca cu un sistem de fatada metalic,
    Unde montati pe balcon un cos descris aici de dumneavoastra ..."recomandare cos: 5-6 m, diametru cos 120mm" ?

    Lasă un comentariu:


  • RaduCA
    a răspuns
    Postat în original de VALTEC DOMUS
    Va rog cititi cu atentie, este luata informatia de pe un site al CE: Ce sunt peletii: Peletii din lemn sunt combustibili ecologici, economici si neutri privitor la emisiile de CO2, in majoritate produs din rumegus si resturi de lemn [...] Peletii sunt si o modalitate excelenta de utilizare a resurselor locale si de contribuire la pastrarea mediului inconjurator si prevenirea schimbarilor climatice.
    Ne puteti da si link-ul de unde provine aceasta traducere (ca sigur nu era in limba romana in original)? Pentru ca am impresia ca suna mai mult a reclama pentru peleti.
    Cum adica sint "neutri privitor la emisiile de CO2"? Nu rezulta CO2 la ardere?
    Iar fraza cu mediul incnjurator si schimbarile climatice pare desprinsa dintr-un alt context, care cred eu ca suna aproxmativ asa: "Peletii sunt si o modalitate excelenta de utilizare a resurselor locale si de contribuire la pastrarea mediului inconjurator si prevenirea schimbarilor climatice in comparatie cu alternativa de a polua prin neutilizarea rumegusului."

    Postat în original de VALTEC DOMUS
    1. peletii se depoziteaza intr-un mic container din metal, capacitate 300 kg. [...]
    Cit de "mic"? "Mic" in comparatie cu ce? Care este volumul ocupat de 300 kg de peleti?

    Postat în original de VALTEC DOMUS
    2. in caz de pana de curent sistemul functioneaza cu o baterie de 12 V, ce asigura functionarea snecului [...]
    Vreti sa spuneti ca o sursa de 12 V asigura functionarea unui motor de 200 W? Ca sa nu mai vorbim ca probabil sistemul are un acumulator, nu o baterie.

    Postat în original de VALTEC DOMUS
    3. la bloc evacuarea se poate face printr-un sistem amplasat in zona balconului, pentru pastrarea aspectului estetic se poate masca cu un sistem de fatada metalic
    Si cu asta revenim la o intrebare mai veche, la care inca nu ati dat un raspuns: aceste cosuri care traverseaza fatada nu au nevoie de autorizatie de constructie?

    Postat în original de VALTEC DOMUS
    2. In tarile dezvoltate si membre EU, conventiile de trecere pe peleti si combustibili ecologici vor fi obligate ca 50% din energia utilizata pentru populatie sa fie regenerabila. [...]
    Imi place ordinea prioritatilor: intii "peletii" si apoi "combustibilii ecologici".
    N-am inteles cum pot fi obligate conventiile?
    Sinteti sigur ca energia obtinuta din arderea peletilor este energie regenerabila? Pentru ca eu nu prea cred asa ceva.

    Postat în original de VALTEC DOMUS
    [...] Austria foloseste deja 2/3 din instalatiile de incalzire domestica folosesc centrale pe peleti.
    Aici chiar am cazut pe spate... Daca ar fi adevarata, asta ar trebui sa fie o stire "bomba"!
    Dar ajungem iar la problema contextului. Se vede clar ca sint fraze luate din doua locuri diferite si apoi alaturate cum s-a nimerit. Acel raport de 2/3 poate se refera la instalatiile de incalzire ce folosesc combustibili solizi sau poate la cele din zonele fara posibilitati de incalzire centralizata sau fara posibilitati de incalzire pe sistem electric sau mai stiu-eu-ce?

    Postat în original de VALTEC DOMUS
    [...] rezultatul arderii este zgura, ce se formeaza ca urmare a procesului de combustie a peletilor. [...]
    Postat în original de VALTEC DOMUS
    3. Prin arderea peletilor se obtine cenusa, la 20 kg de peleti se obtine 100g de cenusa. [...]
    Poate va hotariti: zgura sau cenusa?
    De unde provin aceste cifre? Din realitate sau din prospecte? Mie mi se pare cam prea mica cantitatea de cenusa (adica 20 kg pe an la un consum estimat de Dvs. de 4.000 kg peleti).

    Astept cu interes corectiile si raspunsurile Dvs.

    Lasă un comentariu:


  • VALTEC DOMUS
    a răspuns
    3. Prin arderea peletilor se obtine cenusa, la 20 kg de peleti se obtine 100g de cenusa. 1 tona cenusa = 200kg ingrasaminte minerale, totul recircula in natura.

    Lasă un comentariu:


  • VALTEC DOMUS
    a răspuns
    2. In tarile dezvoltate si membre EU, conventiile de trecere pe peleti si combustibili ecologici vor fi obligate ca 50% din energia utilizata pentru populatie sa fie regenerabila. Austria foloseste deja 2/3 din instalatiile de incalzire domestica folosesc centrale pe peleti.

    Lasă un comentariu:


  • VALTEC DOMUS
    a răspuns
    1. peletii se depoziteaza intr-un mic container din metal, capacitate 300 kg. Centrala primeste peletii din container printr-un snec ce functioneaza automat.

    2. in caz de pana de curent sistemul functioneaza cu o baterie de 12 V, ce asigura functionarea snecului, sistemul de memorare a functiilor are baterie proprie

    3. la bloc evacuarea se poate face printr-un sistem amplasat in zona balconului, pentru pastrarea aspectului estetic se poate masca cu un sistem de fatada metalic,

    Lasă un comentariu:


  • Maestrul Max
    a răspuns
    mda... unde dai si inde crapa.

    Tot nu ati lamurit problema montarii cazanului prezentat de dumneavoastra la bloc, unde se depoziteaza combustibilul si pe unde se evacueaza gazele arse.

    La case e clar, eu doresc sa ma lamuriti cum se face in cazul blocurilor.

    Lasă un comentariu:


  • VALTEC DOMUS
    a răspuns
    Mesaj modificat de PowerMC

    Va multumesc pentru interesul subiectului acestui forum.

    Am speranta ca nu va intereseaza in mod deosebit caracterizarea membrilor FORUMULUI! Este bine sa ne limitam la dezbaterea subiectului topicului si sa lasam aprecierile personale asupa unora sau altora. PowerMC

    Dar pentru ca aceste persoane sa fie informate, vom incepe cu ABC-ul, ca la scoala, dle BIO-MAX-IMG si veti afla de ce COMUNITATEA EUROPEANA VA ALOCA MILIOANE DE EURO PENTRU ACESTE SURSE DE ENERGIE, or fi ei "prosti" dar au si limite
    Va rog cititi cu atentie, este luata informatia de pe un site al CE:

    Ce sunt peletii:

    Peletii din lemn sunt combustibili ecologici, economici si neutri privitor la emisiile de CO2, in majoritate produs din rumegus si resturi de lemn, comprimate la presiune ridicata fara aditivi pentru lipire. Ei sunt de forma cilindrica, de obicei masurand intre 6-10 mm diametru si 10-30 mm lungime. Fiind un combustibil produs la standarde inalte si comprimat, peletii permit ca transportul lor sa fie economic si sa se utilizeze sisteme complet automatizate in unitatile producatoare de electricitate si caldura, de la cele care deservesc o singura familie pana la cele publice. Cu o dezvoltare rapida a segmentului de piata, ele reprezinta tehnologia cheie pentru cresterea utilizarii biomasei in Europa si intreaga lume. Peletii sunt si o modalitate excelenta de utilizare a resurselor locale si de contribuire la pastrarea mediului inconjurator si prevenirea schimbarilor climatice.


    Centrala pe care noi dorim sa o prezentam este in acest scop, ecologic, economic si confortabil. Nu avem alte intentii "ceausiste", "securiste" etc

    Este de datoria noastra sa prezervam natura si sa beneficiem de o energie curata, a carui rezultat sa fie confortul nostru pentru o viata mai buna.

    Lasă un comentariu:


  • Seni
    a răspuns
    pai, cam asta incercam sa-i explic d-lui cu ..... afacerea!
    NU SE POATE MONTA LA BLOC!!!!!

    Lasă un comentariu:


  • taz21
    a răspuns
    Mai fratilor, centralele astea nu sunt pt. apartamente de blocuri, asa ca nu va mai agitati atata.
    PT. casa mi s-ar parea super buna dar singura problema mi se pare pretul enorm: 4000euro ce mai ieftina, cand una pe gazeificare de vreo 20kw e vreo 1500euro.
    Bafta

    Lasă un comentariu:


  • crinaelena
    a răspuns
    se vorbea de pretul de 150 euro/to,dar vrac si atunci unde depozitezi 3-4 tone,iar spatiul respectiv cere anumite conditii de indeplinit(in special mas. contra umiditatii,etc).

    Lasă un comentariu:


  • dmih
    a răspuns
    @Mircea MaximG: omul a zis doar "profitabila", n-a zis si pentru cine.

    @Valtec Domus: inteleg ca aveti deja cel putin o astfel de centrala in locuinta proprie de cel putin 12 luni (la un bloc din epoca de aur) si sunteti foarte multumit de ea, nu-i asa? N-ati schimba-o sub nici o forma pe o centrala pe gaze (chiar lichefiate) sau una electrica????? Caratul materialului nu va deranjeaza sub nici o forma? Presupun ca locuiti la etajul 8 intr-un bloc in care liftul merge cand vrea el.

    Eu incerc sa ma imaginez intr-un apartament de 2 camere de bloc cu un depozit de 300kg de material saptamanal, pe care trebuie sa-l aprovizionez (aici mai dau bani si pe transport, nu-i asa?) Ca doar n-o sa-mi rup masina sa car cu ea saptamanal saci cu graunte in fiecare week-end. Si ar mai trebui sa am si o rezerva tampon pentru situatii neprevazute. Ma intreb ce fac daca e vreun viscol mai mare si o saptamana nu pot iesi cu masina sa-mi iau "doza" ... sau distribuitorul a "uitat" sa comande un refill sau a "uitat" sa plateasca factura , etc ..... Mai bag trei pulovere? Btw: cine imi cara saptamanal 300kg la et 8? Mai trebuie sa platesc si aici???

    Evident ca exista o piata si pentru astfel de produse pentru ca altfel nimeni nu s-ar inghesui sa le produca, dar noi, avand ca slogan amenajarile de calitate ar trebui sa-i ajutam pe toti sa ia o decizie corecta atat dpdv financiar cat si ecologic. Eu sunt PENTRU tehnologiile verzi.

    Si apropos de aceste "ultime tehnologii". De ce sa nu promovam centralele care folosesc drept combustibil porumbul? Acest ultim material cred ca este mai raspindit in Ro. Si poate miroase mai frumos. Daca exista motoare de masina care merg pe ulei de gatit, pe cand o centrala termica la fel? Ca mi-ar fi tare usor sa vars tigaia ditrect in centrala de incalzire.

    Lasă un comentariu:


  • dmih
    a răspuns
    @Mircea MaximG: omul a zis doar "profitabila", n-a zis si pentru cine.

    @Valtec Domus: inteleg ca aveti deja cel putin o astfel de centrala in locuinta proprie de cel putin 12 luni (la un bloc din epoca de aur) si sunteti foarte multumit de ea, nu-i asa? N-ati schimba-o sub nici o forma pe o centrala pe gaze (chiar lichefiate) sau una electrica????? Caratul materialului nu va deranjeaza sub nici o forma? Presupun ca locuiti la etajul 8 intr-un bloc in care liftul merge cand vrea el.

    Eu incerc sa ma imaginez intr-un apartament de 2 camere de bloc cu un depozit de 300kg de material saptamanal, pe care trebuie sa-l aprovizionez (aici mai dau bani si pe transport, nu-i asa?) Ca doar n-o sa-mi rup masina sa car cu ea saptamanal saci cu graunte in fiecare week-end. Si ar mai trebui sa am si o rezerva tampon pentru situatii neprevazute. Ma intreb ce fac daca e vreun viscol mai mare si o saptamana nu pot iesi cu masina sa-mi iau "doza" ... sau distribuitorul a "uitat" sa comande un refill sau a "uitat" sa plateasca factura , etc ..... Mai bag trei pulovere? Btw: cine imi cara saptamanal 300kg la et 8? Mai trebuie sa platesc si aici???

    Evident ca exista o piata si pentru astfel de produse pentru ca altfel nimeni nu s-ar inghesui sa le produca, dar noi, avand ca slogan amenajarile de calitate ar trebui sa-i ajutam pe toti sa ia o decizie corecta atat dpdv financiar cat si ecologic. Eu sunt PENTRU tehnologiile verzi.

    Si apropos de aceste "ultime tehnologii". De ce sa nu promovam centralele care folosesc drept combustibil porumbul? Acest ultim material cred ca este mai raspindit in Ro. Si poate miroase mai frumos. Daca exista motoare de masina care merg pe ulei de gatit, pe cand o centrala termica la fel? Ca mi-ar fi tare usor sa vars tigaia ditrect in centrala de incalzire.

    Lasă un comentariu:


  • Seni
    a răspuns
    Postat în original de VALTEC DOMUS
    As dori sa am argumentele Dvs in legatura cu imposibilitatea montarii unei astfel de centrale in apartament. Am rugamintea sa exemplificati prin legislatia in vigoare.Merci
    argumentele mele sunt: poluarea; lipsa spatiului de amplasare; lipsa spatiului de depozitare pentru paleti.....
    si din cate mi-am dat seama din discutii...., nu-i asa economica....., probabil nici fiabila!!
    dar fiind vorba despre afacerea dvs, normal sa fiti contrariat de parerile contra!!!
    cum specifica si mircea, aici nu este spatiul de reclama unde sa promovati afacerea dvs....
    daca doriti, veniti pe 26 la craiova si vom discuta pe viu despre "cea mai profitabila sursa de energie"

    Lasă un comentariu:

Procesare...