multiple

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • tot anka

    multiple

    Dragi mei, am ametit citind postarile si de la fatade(unde gresit am postat) si de la climatizare si vreau si eu un respuns la problemele mele.
    1. Dormitorul meu este situat la parter peste boxe si are parchet si balcon . Anul trecut am montat centrala termica si am incercat sa izolez balconul in idea de a prelungi camera. Am zidit cu BCA de 10 cm grosime peretele de fatada cu spatiu pentru fereastra 1,5x1,7) si doua laterale de 70-80cm latime pe toata inaltimea (2,80m). Am captusit pe interior cu doua straturi de polistiren de 10mm si plasa fibra de sticla si am tencuit si gletuit; am pus un strat de polistiren si pe tavan dar pe podea nu, si in iarna am avut probleme cu condensul pe geamul termopan,iar in zona de sub geam pe o portiune de 20 cm peretele a inghetat intr-o noapte. In cursul zilei find mai cald si aerisind mult s-a uscat si nu a ramas urma. Dar pe podea exact pe portiunea care nu este incastrata in constructia blocului este in permanenta umed si camera a prins un vag miros dar nu asi zice ca este de mucegai. Toate aceste lucruri s-au intamplat din cauza ca nu am izolat si podeaua si nu am pus calorifer si pe balcon?
    Daca pun calorifer trebuie sa il pun numai sub geam sau il pot pune pe peretele lateral care imi prezinta mai multa garantie din punctul de vedere al rigiditatii peretelui( din caramida decat cel din BCA de sub geam)?
    2. In camera am parchet montat pe barne cu un strat de smoala intre barne. Din cauza vechimii (50 ani) si poate erau si ude cand au fost montate barnele s-au curbat iar parchetul s-a deformat , s-a strans si are spatii destul de mari intre placi. As vrea sa izolez podeaua care este rece iarna, ce solutie imi recomandati?
    Va multumesc pentru rabdarea de a citi intreg mesajul si va rog sa-mi dati un raspuns urgent pentru ca doresc sa fac lucrarea cat mai repede.
  • SpecialistulMC
    Moderator
    • 19.mai.2004
    • 35019

    #2
    Stimate vizitator,
    1) Termoizolatia parapetului este chiar supradimensionata. Va sfatuiesc sa montati glafuri la fereastra atit pe exterior cit si pe interior. Pe exterior e bine sa fie facute din alucobond, etalbond, etc. iar pe interior se pot face din pal melaminat sau helopal. La montaj etansati-le bine cu silicon fata de timplarie. Trebuie sa instalati obligatoriu o sursa de incalzire pe acest balcon care de fapt este o extensie a camerei. Bine ar fi sa pozitionati caloriferul sub fereastra principala pentru ca aerul cald provenit de la calorifer sa mature suprafata vitrata principala. Exista suporti de calorifere
    care sprijina greutatea lor pe pardoseala si nu in perete. In mod obligatoriu trebuie termoizolata si pardoseala, ea rprezentind in clipa de fata cea mai rece suprafata din incapere. Oricum nu neglijati ventilatia sistematica a incaperii. Depasirea umiditatii normale ( 45-65%) poate provoca condensuri chiar cu toate celelalte masuri indeplinite.
    2) Intre grinzile de sustinere ale parchetului (pe care o sa le inlocuiti daca sunt deformate) lipiti cu mortar adeziv CT 85 de la Ceresit placi de polistiren de 5 cm. grosime, bateti dusumea oarba si apoi montati parchetul.

    Comentariu

    • anka

      #3
      parchet

      Multumesc pentru raspuns Specialistului MC dar situatia este putin mai complexa, in sensul ca grinzile sunt (din cate imi dau seama ) prinse in pereti si podea; nu stiu in podea prin ce metoda pentru ca spatiile sunt pe sfert umplute cu smoala, deci indepartarea lor nu cred ca este posibila. Ma gandeam ca sa umplu printr-o metoda (nisip?) oarecare spatiul pana acopar grinzile si sa realizez o suprafata plana si abia pe urma sa pun polistirenul extrudat, plasa de sarma si sapa nivelanta. Spuneti-mi exista aceasta posibilitate sau aveti o alta sugestie?
      Inca odata va multumesc.

      Comentariu

      • SpecialistulMC
        Moderator
        • 19.mai.2004
        • 35019

        #4
        Stimate vizitator,
        Nu rezulta din descriere ce inaltime au aceste grinzi, care oricum inteleg ca nu sunt structurale. Pentru a da o solutie am nevoie de aceasta dimensiune.

        Comentariu

        Procesare...