Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Dedurizator

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Dedurizator

  buna ziua,
  am si eu o intrebare pt specilistii in instalatii: se merita sa investesti intr-un dedurizator de apa calcaroasa ? (apa provine dintr-un put de vreo 15 m adancime);
  .
  pun aceasta intrebare, intrucat construiesc o casa in afara Bucurestiului, la Mogosoaia, iar la testare, duritatea apei a iesit de 29 grade germane, ceea ce e enorm fata de 7 maxim admis.
  .
  ni s-a facut o oferta pt un astfel de aparat dimensionat la duritatea de 29, undeva in jurul a 900 euro; la acestia se mai adauga un consum de aprox.1 sac de sare pe luna; ce s-ar putea defecta in timp din cauza calcarului din apa ? am boiler separat de centrala, iar pe boiler cu accesorii cu tot am dat vreo 800 eur.
  .
  multumesc

 • #2
  Re: dedurizator

  Postat în original de iapost
  am si eu o intrebare pt specilistii in instalatii: se merita sa investesti intr-un dedurizator de apa calcaroasa? (apa provine dintr-un put de vreo 15 m adancime) [...] am boiler separat de centrala, iar pe boiler cu accesorii cu tot am dat vreo 800 eur.
  Daca faceti un calcul cit v-ar costa sa remediati problemele generate de apa calcaroasa, raspunsul este evident: DA.

  Postat în original de iapost
  [...] ce s-ar putea defecta in timp din cauza calcarului din apa? [...]
  Tot ce tine de instalatia de apa: boiler, masina de spalat rufe, masina de spalat vase, dispozitive de alimentare cu apa vase apa wc, duze cada hidromasaj, instalatii de irigare, robinete, distribuitoare, supape sau clapete unisens, fitinguri etc.

  Postat în original de iapost
  [...] ni s-a facut o oferta ptr. un astfel de aparat dimensionat la duritatea de 29, undeva in jurul a 900 euro; la acestia se mai adauga un consum de aprox. 1 sac de sare pe luna [...]
  Bine ar fi sa vedeti cit mai multe oferte si sa va bazati mai mult pe recomandarile celor ce folosesc deja astfel de aparate.

  P.S. Cred ca locul potrivit pentru acest topic ar fi fost in subforumul "Solutii de purificare apa", unde mai aveti citeva informatii despre acest subiect.
  De cînd fenicienii au inventat moneda, mulţumirile sînt de prisos... şi încă o veste tristă: ieftin, bun şi mult nu există.
  În schimb, există Instalatorul de Iaşi.

  Comentariu


  • #3
   sarea este ieftina,merge sare industriala,costa vreo 20-25 bani kg.

   Comentariu


   • #4
    multumesc pt raspuns raduca, da bine ar fi sa gasesc niste utilizatori ai unor astfel de dedurizatoare, dar de ex.i-am intrebat pe vecinii care locuiesc de 1-2 ani in zona, si ei au zis ca nu folosesc asa ceva; ce sa mai vb pe la blocuri prin Bucuresti, unde apa cica ar avea in unele cartiere si peste 15 grade germane (in Militari cica ar fi mi buna, numa' 7 grade - ca se alimenteaza din puturi de la Rosu) !
    .
    concluzia e ca aparatele sunt destul de noi aparute pe piata si nu stie nimeni exact ce eficienta au ! altfel sunt destul de scumpe in comparatie cu purificatoarele de apa prin osmoza inversa de ex. -care la fel suna f bine in prezentarile vanzatorilor, dar cine stie ce fac in realitate !
    .
    bun, acu' sa zicem ca m-am decis sa iau un dedurizator, partea proasta e ca am 2 circuite de alimentare cu apa a casei: unul pt bucatarie si unul pt bai; separarea lor se face intr-un camin de langa centrala termica, ceea ce ar insemna acum sa strapung temelia casei cu o teava pornita din dedurizator cu care sa ma leg la conducta principala de apa; are cineva alta idee de rezolvare a problemei, fara sa gauresc zidurile ?

    Comentariu


    • #5
     Postat în original de iapost
     [...] de ex. i-am intrebat pe vecinii care locuiesc de 1-2 ani in zona si ei au zis ca nu folosesc asa ceva [...]
     Si pina acum nu au nici o problema?

     Postat în original de iapost
     [...] aparatele sunt destul de noi aparute pe piata si nu stie nimeni exact ce eficienta au! altfel sunt destul de scumpe in comparatie cu purificatoarele de apa prin osmoza inversa de ex. - care la fel suna f bine in prezentarile vanzatorilor, dar cine stie ce fac in realitate!
     De aceea va spuneam sa mai obtineti si alte oferte. Dar, atentie! nu se pot compara cele doua tipuri de aparate, ele au scopuri complet diferite!

     Postat în original de iapost
     [...] partea proasta e ca am 2 circuite de alimentare cu apa a casei: unul ptr. bucatarie si unul ptr. bai; separarea lor se face intr-un camin de langa centrala termica, ceea ce ar insemna acum sa strapung temelia casei cu o teava pornita din dedurizator cu care sa ma leg la conducta principala de apa; are cineva alta idee de rezolvare a problemei, fara sa gauresc zidurile?
     Nu va pot ajuta decit pina la un anumit punct pentru ca nu lucrez in acest domeniu. Cu toate astea, pentru cei care va pot ajuta, nu ati putea posta o schita sau niste poze care sa ne ajute sa ne facem o imagine cit mai fidela a sistemului pe care il aveti? De ex. camin = asta insemana ca este sub nivelul solului, in exteriorul cladirii (nu-mi dau seama de ce ati fost nevoit sa separati aceste doua circuite in afara temeliei si nu le-ati separat dupa intrarea in casa? fara sa cunosc detaliile, varianta mea mi se pare mai putin costisitoare).
     De cînd fenicienii au inventat moneda, mulţumirile sînt de prisos... şi încă o veste tristă: ieftin, bun şi mult nu există.
     În schimb, există Instalatorul de Iaşi.

     Comentariu


     • #6
      ok, o sa incerc sa postez niste poze sau, cel putin sa ofer mai multe detalii, imediat ce le voi obtine de la instalator; ca o paranteza, am separat cele 2 circuite de apa, in ideea ca daca va apare vreodata vreun defect pe un cir cuit, sa nu raman fara apa complet (pana la remediere), macar bucataria sa fie alimentata;
      .
      oricum voi oferi mai multe detalii, imediat ce le voi obtine !
      .
      inca o data multumiri, celor ce ofera sfaturi si solutii !

      Comentariu


      • #7
       statii de dedurizare ptr. aplicatii casnice,Lamborghini EAU ,la vreo 500-600 euro.
       accesati www.termoplus.ro,reprezentantul acestora,acolo gasiti si nr. telefon,etc
       sediul este in Bucuresti asa ca nici o problema

       Comentariu


       • #8
        Postat în original de iapost
        [...] am separat cele 2 circuite de apa, in ideea ca daca va apare vreodata vreun defect pe un circuit, sa nu raman fara apa complet (pana la remediere), macar bucataria sa fie alimentata [...]
        Aceasta este si nelamurirea mea: de ce s-a facut separarea intr-un camin si nu in subsolul imobilului (spatiu de acces mult mai facil, investitie mai mica prin eliminarea caminului, a capacului sau si a sistemului de etansare a caminului etc.)? Pina la aflarea detaliilor ma abtin sa mai comentez (poate ca, date fiind detaliile, solutia e buna totusi).

        Postat în original de iapost
        [...] inca o data multumiri, celor ce ofera sfaturi si solutii!
        Din pacate pentru Dvs., pina acum ati primit doar sfaturi.
        Fruntea sus! Vor urma si solutiile!

        P.S. Pentru a accesa link-ul postat de Dna/Dra crinaelena, incercati http://www.termoplus.ro/
        De cînd fenicienii au inventat moneda, mulţumirile sînt de prisos... şi încă o veste tristă: ieftin, bun şi mult nu există.
        În schimb, există Instalatorul de Iaşi.

        Comentariu


        • #9
         @ iapost: In cazul in care achizitionati un astfel de aparat si aveti fosa septica, atentie ce faceti cu drenul/purja aparatului de dedurizare. In nici un caz nu purjati in fosa (pentru ca saramura rezultata din dedurizare dauneaza bacteriilor din fosa) si nici pe pamint (sarea va deteriora calitatile de drenare ale solului prin colmatarea capilarelor si numai).
         De cînd fenicienii au inventat moneda, mulţumirile sînt de prisos... şi încă o veste tristă: ieftin, bun şi mult nu există.
         În schimb, există Instalatorul de Iaşi.

         Comentariu


         • #10
          da, se pare ca e o problema cu drenul saramurii ! aveti vreo idee ce solutie de evacuare a saramurii sa adopt ? fosa nu contine bacterii, ci doar niste site de separare a grosierului, si la montaj a fost umpluta cu apa (d-aia din put, adica calcaroasa).
          .
          orice sfat e bine-venit, multumesc !

          Comentariu


          • #11
           Răspuns la: dedurizator

           reclama ...
           Ultima editare de Consultant climatizare; 30.sep.2013, 10:41. Motiv: reclama

           Comentariu

           Procesare...
           X