centrale termice in zona de munte

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • Avatar Vizitator

    centrale termice in zona de munte

    buna ziua.
    am renovat de curand un apartament la munte caruia i-am pus centrala termica. problema e ca fiind din bucuresti nu pot merge acolo decat in weekend. multi mi-au spus ca iarna centrala ar trebui sa mearga in continuu pt a nu ingheta apa din instalatie. apart. are termopan si izolatie la peretii exteriori.
    unul din vecini,exact cel pe care il sufar mai putin deja s-a oderit sa se ocupe de apartament cat sunt eu plecat. sa-i las eu cheile ca o sa aiba grija el de centrala la iarna. sa o monitorizeze, sa vada daca merge.
    insa altii mi-au spus(din propria experienta),ca acesti tip de vecini iti mai si "inchiriaza" casa si uite asa te trezesti cu abajururi sparte, schiuri zgariate. au patit altii si eu tocmai de aceste situatii ma vreau sa ma feresc.
    centrala este ariston si m-am uitat in instructiuni si e specificat faptul ca se poate folosi antigel.
    am fost la targul de centrale, am vb cu cei de la romstal si mi-au spsu ca au un antigen special cre rezista pana la -25 grade.o singura persoana mi-a spus ca a folosit si ca pana acum nu a patit nimic la centrala.
    e o idee buna??? a mai folosit cineva aceasta metoda????
    va multumesc.
  • idg
    Membru marcant
    • 18.iun.2004
    • 321

    #2
    daca scrie in instructiuni.... go for it!
    la unele specifica A NU SE FOLOSI antigel samd, in afara de apa chioara!
    Daca tot ai termopane, izolatii si alte minunatii, crezi ca va ajunge temperatura in interior sub 0 grade???? nu mai pun la socoteala faptul ca, celelalte apartamente fiind locuite, mai preia din caldura lor.
    Poate pana la 5-6, deci nici un pericol...

    Comentariu

    • Avatar Vizitator

      #3
      e exact pe colt si cel de langa mine..nu vine decat de 2 ori pe an...e frig..cel putin era frig..termopanul l-am pus acum..si deci ..o sa aflam cum o sa fie la iarna...

      Comentariu

      • italcom group
        Incepator
        • 04.apr.2005
        • 40

        #4
        In cazul in care ai specificat in certificatul de garantie si in instructiunile de utilizare faptul ca poti utiliza antigel respecta concentratia data si incarca instalatia cu el. De asemenea este recomandat sa folosesti un termostat de ambianta cu setare antiinghet. Verifica daca centrala nu este dotata cu sistem de protectie la inghet.

        Comentariu

        • Avatar Vizitator

          #5
          Daca ai centrala de generatie cit de cit noua, poti sa o lasi mergind, si sa programezi un termostat pentru o temperatura joasa, de 10-15 grade, de exemplu
          Daca mai pui si antigel in instalatie, ai scapat

          Daca totusi nu esti linistit, poti sa faci si o asigurare de locuinta, cu includerea platii pagupelor catre terti, si atunci stai linistit

          Centralele astea noi nu prea au probleme, pot fi lasata nesupravegheate multa vreme

          Comentariu

          • bruno_

            #6
            ce sa va spun...termostat de ambianta nu am..centrala a iesit din garantie..dar in instuctiuni scrie ca se poate folosi antigel. si daca mi-as pune termostat tot nu as vrea sa o las sa mearga,(plus ca nu vreau sa las cheile vecinilor"atat de binevoitori"). deja unul a incercat sa ma prosteeasca.
            eu la iarna am de gand sa ii pun antigel. sunt curios daca mai e cineva pe forum care are antigel in centrala.
            oricum aviz celor care mai au locuinte in in alte localitati si lasa cheile vecinilor,oricat de "buni la suflet" ar fi ei.
            SE SUBINCHIRIAZA ca sa zic asa. cel de dinaintea mea s-a trezit cu abajururi sparte, iar alta cunostinta de a mea si-a gasit skiurile praf....
            daca ii fac asigurare(costa 1.300.000lei) cat de prompti sunt aia sa platesca daunele?????

            Comentariu

            • Avatar Vizitator

              #7
              promt, ne promt, o asigurare e bine venita
              ce sa intimpla daca lasi centrala pornita, dar altii, prin vecini se joaca cu artificii, sau chestii din astea, si cade una pe casa/cabana ta, si se intimpla ca din ghinion sa ia foc? e mai bine asa?

              apoi, lasi centrala oprita, cu antigel in ea. dupa citeva zile de ger, si in casa o sa fie cam la fel ca si afara
              vii si dai drumu la centrala, si dupa multa vreme se incalzeste. Dar umezeala care intra in casa, si se poate face mucegai?
              Plus ca si centrala aia, sau alte chestii din casa au electronica in ele
              Alternate de temperatura prea mari nu le face bine

              Un termostat de ambianta costa 1 mil. Tot e mai bine decit sa ai tot timpul impresia ca te trage pe sfoara vecinu care trebuie sa supravegheze

              Comentariu

              Procesare...