Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Termostat de tiraj

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Termostat de tiraj

  1. Poate cineva sa-mi explice cum se regleaza un termostat de tiraj?
  2. Termostatul care comanda pompa, la ce temperatura trebuie sa o puna in functie (am un cazan Ferolli cu elem. din fonta)?
  3.Diametrul la iesirea gazelor arse este de 150 mm.
  Cosul (din teava de otel) poate avea diametrul de 159mm?
  5. Prea multe coturi la instalatie scade randamentul?

 • #2
  Intrebari multe, raspunsuri................

  Comentariu


  • #3
   Termostat de tiraj

   1. De obicei termostatele de tiraj sunt reglate deja. 2.Daca centrala este pe lemne temperatura de pornire a pompei 50-60.c 3. Diametrul este bun.5.Sigur ca da.
   ENERGIE VERDE

   Comentariu


   • #4
    Cand am cumparat centrala nu avea acel termostat. Da, centrala este pe lemne, dar elementii sunt din fnta. Nu exista riscul de a se crapa?

    Comentariu


    • #5
     Termostat de tiraj

     Cred ca tirajul fiind natural nu mai este necesar. in acest caz termostatul ar trebui sa porneasca/opreasca un ventilator care sa regleze automat arderea.
     ENERGIE VERDE

     Comentariu


     • #6
      Cred ca nu m-am exprimat eu corect. Este vorba de cel cu lant(regulator?).

      Comentariu


      • #7
       Termostat de tiraj

       Sunt sisteme care regleaza clapeta de tiraj . Acest sistem se bazeaza pe principiul deformarii elementilor bimetalici. (este mai complicat de explicat pe net).
       ENERGIE VERDE

       Comentariu


       • #8
        Va multumesc totusi .

        Comentariu


        • #9
         1. Lasati cazanul sa se incalzeasca la 60 grade. Fixati regulatorul la 60, inscriptia de pe butonul de comanda la 60 in dreptul semnului de pe corpul regulatorului. Lasati usa de tiraj, cea agatata cu lantul de care pomeneati in jos. Deci inchisa. Asta este pozitia pentru care CT la 60 va avea un tiraj aproape nul Clapeta de tiraj ( usa din partea de jos trebuie totusi reglata pe deschis citiva mm cu ajutorul butonului de pe ea ( exista o rozeta acolo cu un surub din care faceti aceasta reglare.) Temp. pe care o doriti se va realiza fixand butonul regulatorului pe gradatia corespunzatoare. Observati daca la 70 sau 80 de grade se inchide identic ca la 60 de grade. VErificati o perioada functionarea CT. Oricum daca vreti CT la 80 grade si aveti lemne "ude" va chinhiti degeaba. Mai mult poate de 50 - 60 grade nu o sa va urce, de unde o sa trageti singur concluzia ca reglarea temp. cu acest regulator este usor relativa.

         Portita de tiraj coboara odata cu cresterea temperaturii in CT, datorita acestui regulator cu lant si urca odatqa cu racirea CT, tocmai pentru a compensa lipsa de tiraj.

         Toate bune.
         Cred ca aceasta informatie o doreati si nu modul de constructie al regulatorului de tiraj.

         Comentariu


         • #10
          Va multumesc!

          Comentariu


          • #11
           Centrala mea (junkers) instructiunile suna cam asa:se incalzeste cazanul la 85 grade ,pozitionati termostatul (care actioneaza aerul primar)pe 85 grade si reglati lantul in asa fel incat sa stea ,,lejer"..nu tensionat ..din surubul de reglaj al usitei de tiraj reglati deschiderea la 5 milimetri .Deci cand se ajunge la 85 grade usita ramane totusi deschisa 5 mm pt a evita formarea gazelor (pericol de explozie).
           Termostatul de actionare a pompei nu trebuie reglat mai jos de 65 grade ...

           Dupa cum a spus si freeway...dac nu aveti lemne uscate ,este mai greu...iar o perioada ,doua-trei zile o sa tot umblati pe langa centrala pana descoperiti cum merge mai bine...

           Comentariu


           • #12
            Buna
            Am ?i eu o central? Feroroli GFN 8, asi dori sa stiu care este temperatura la care se regleaz? termostatul de tur, respectiv cel de retur de la cele doua pompe de circulare?

            Comentariu


            • #13
             Buna! Am ?i eu o central? Feroroli GFN 8, asi dori sa stiu care este temperatura la care se regleaz? termostatul de tur, respectiv cel de retur de la cele doua pompe de circulare?

             Comentariu


             • #14
              Răspuns la: Termostat de tiraj

              Am.pus în funcțiune un ferroli sfl5 și nu reușesc sa i dau de cap cu regulatorul de tiraj. Acesta funcționează automat? La.mine îl rotesc manual pentru a avea tiraj. Nu ar trebui sa închidă și sa deschidă usita pe măsură ce creste sau scade temperatura măsurată?
              Mulțumesc

              Comentariu

              Procesare...
              X