Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

consum centrala pe gaz metan

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • #16
  Postat în original de crinaelena
  este insasi principiul condensarii,nu?
  sigur acum exista si ct. conventionale cu turatie modulanta,ac.ventilatoare tocmai asta fac ,un reglaj mai bun al raportului aer-gaz esential in optimizarea arderii.
  Care este deosebirea intre centralele conventionale si cele cu condensare?

  Comentariu


  • #17
   centrala

   salut in ce pozitie reglez butonul de reglare al temperaturii la centala daca am un termostat de ambient la maxim ?? ms

   Comentariu


   • #18
    ct. conventionale sint cele cu arzator atmosferic ,in camera de ardere intra aerul direct din atmosf. prin intermediul ventilatorului,ac. are turatia fixa,dar mai nou au aparut si la ac. vent. cu turatie variabila(imbunatateste proc. de ardere).ac. nu recupereaza caldura care rez. din vaporii de apa existenti in gazul metan,eliminind-o pe cosul de fum.
    la ct. cu condens.ac. caldura este recuperata si redata sistemului,datorita constr. speciale,sch. de caldura cu supraf. mare de schimb termic, ventilator tur. variabila,sist. de preamestec aer-gaz (tub Venturi),etc.
    este eficienta in special in sist. de joasa temp.(30-50 gr.),si mai ales este dedicata arderii gazului metan,pe GPL economia fiind mai mica(datorita acelei calduri latente ce se recupereaza).temp. gazelor arse este undeva la 70 gr.,fata de 125-140 gr.la ct. conventionale,deci mai putina caldura pierduta in exterior.

    Alin V. Daca setezi temp. cronotermostatului la maxim,atunci inseamna ca ai nevoie de un aport mare de caldura,deci mergi cu temp. tur la maxim,adica 76 gr.maxim ptr. Quasar.

    Comentariu


    • #19
     @ crinaelena: Intrebarea ar fi trebuit pusa asa (stiu dintr-un alt topic, unde Dl. alin_V a postat aceeasi intrebare, dar intr-o alta forma):
     daca am un termostat de ambient, in ce pozitie pun butonul de reglare a temperaturii la centrala, la maxim?
     De cînd fenicienii au inventat moneda, mulţumirile sînt de prisos... şi încă o veste tristă: ieftin, bun şi mult nu există.
     În schimb, există Instalatorul de Iaşi.

     Comentariu


     • #20
      ma refer la butonul de reglare al temperaturii de la centrala in ce pozitie sa rotesc la minim s-au maxim ??

      Comentariu


      • #21
       lasa- la 70 gr. si vezi daca se incalzeste comfortabil.aici n-ai o temp. fixa,poti regla temp. conform dorintelor,dar e bine sa fie minim 60 gr. turul.

       Comentariu


       • #22
        @ crinaelena: Se pare ca ajungem din nou la intrebarea "care este temperatura de tur optima pentru un randament maxim al centralei?"
        De cînd fenicienii au inventat moneda, mulţumirile sînt de prisos... şi încă o veste tristă: ieftin, bun şi mult nu există.
        În schimb, există Instalatorul de Iaşi.

        Comentariu


        • #23
         randam. maxim al centralei se obtine la puterea maxima a centralei,deci nu depinde de temp. de tur.ct. va functiona la putere maxima timpi mai lungi sau mai scurti, fct. de temp. pe tur.odata cu atingere temp. de tur,i-si va diminua puterea de incalzire,prin modulare,mai exact se produce o diminuare a flacarii(la a mea se observa f. simplu prin ochiul de vizitare,cu cit creste temp. in sistem si se apropie de 85 gr.,flacara incepe sa descreasca)

         Comentariu


         • #24
          nu m-am facut intzeles avand un termostat de ambient amplasat in camera de unde reglez temperatura dorita ce fac cu butonul de reglaj al temperaturii de la centrala il pun la minim s-au maxim . asta intreb ?

          Comentariu


          • #25
           hai sa ne intelegem,termostatul va porni si opri centrala,in functie de temp. din camera,n-are treaba cu temp. de tur,aia-i temp.cu care pleaca ag. termic spre calorifere.ptr. o temp. de tur mai mare,calorif. vor fi mai fierbinti,atita tot.asta inseamna ca centrala va functiona mai putin,ptr. ca radiatoarele cu cit sint mai fierbinti,cu atit in camera cu termostat se va incalzi mai repede,iar termostatul va opri centrala.

           Comentariu


           • #26
            DA INTZELEG ATUNCI BUTONUL CENTRALEI AR TREBUI SA-L PUN LA O TEMP MAI RIDICATA 70 GRADE SI ASTFEL CALORIFERELE SE INCALZESC MAI TARE SI ASTFEL IN CAMERA SE INCALZESTE MAI REPEDE ?? ASAI MS

            Comentariu


            • #27
             cam asa ceva

             Comentariu


             • #28
              mersi as mai vrea sa stiu ceva daca nu doresc deloc functionarea cenralei este suficient sa opresc termostatul din buton on\off s-au trebuie sa oresc si centrala din butonul general ?? ms

              Comentariu


              • #29
               numai termostatul,dar poti seta o temp. inferioara,spre ex.una sub care crezi tu ca nu va cobori niciodata cea ambientala.spre ex. 15 gr.,centrala va porni la 14,5,dar daca in ambient nu vei avea asa ceva ct. ramane in stand-by bine merci.

               Comentariu


               • #30
                i-ti multumesc foarte mult

                Comentariu

                Procesare...
                X